logo


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Παρόντος του Δημάρχου Διονύσου κ. Διονύση Ζαμάνη πραγματοποιήθηκε, την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017 στο Πολιτιστικό Κέντρο Κρυονερίου, η αποχαιρετιστήρια εκδήλωση που διοργάνωσε το Γυμνάσιο Άνοιξης για τους μαθητές και καθηγητές που φιλοξένησε από  Αυστρία, Ιταλία,  Ρουμανία  και Τουρκία, στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα ERASMUS+ KA2 με τίτλο «Το Θέατρο Ενώνει την Ευρώπη». 

Η διευθύντρια του Γυμνασίου Άνοιξης κα Ελένη Κρεμμύδα προλογίζοντας την εκδήλωση αναφέρθηκε στις δραστηριότητες που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της φιλοξενίας των αντιπροσωπειών, στα οφέλη της συμμετοχής των παιδιών στο πρόγραμμα και ευχαρίστησε θερμά τον Δήμο Διονύσου, τον Δήμαρχο κ.  Δ. Ζαμάνη και όλους όσοι βοήθησαν στην υλοποίηση της δράσης.  «Μέσα από τη συμμετοχή, στο πρόγραμμα Erasmus δίνεται η δυνατότητα να γίνει αντιληπτό σε όλους ότι αυτά που ενώνουν τους λαούς και ειδικά τους νέους είναι πάρα πολλά σε σχέση με τις διαφορές που φαίνονται να τους χωρίζουν» επεσήμανε.

Ο Δήμαρχος Διονύσου στον χαιρετισμό του μίλησε για τη σπουδαιότητα της ανταλλαγής βιωμάτων, χρήσιμων γνώσεων και πολιτιστικών παραδόσεων ανάμεσα στα παιδιά  που προέρχονται από διαφορετικές χώρες και κουλτούρες,  και παρότρυνε τους μαθητές να επιδιώκουν και να αξιοποιούν ανάλογες δράσεις. Συνεχάρη τη διευθύντρια του σχολείου κα Ελ.  Κρεμμύδα, τους καθηγητές, τους γονείς και όλους τους συντελεστές για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα Erasmus και με την ευκαιρία του θέματος  Το Θέατρο ενώνει την Ευρώπηαναφέρθηκε στη γέννηση του θεάτρου ως ύψιστη μορφή ανθρώπινης έκφρασης και τέχνης, πριν περίπου 2.500 χιλιάδες χρόνια στον τόπο μας.

«Με  την κινητικότητα και τις δράσεις των σχολείων και των μαθητών που συμμετέχουν, επιτυγχάνεται τόσο η  ανάπτυξη της προσωπικότητας  και η διεύρυνση του πνεύματος των παιδιών όσο και η δημιουργία ανάμεσά τους δεσμών φιλίας.  Αν όλα τα παιδιά της γης, όπως λέει και ο τίτλος της σημερινής παράστασης, συνεργαστούν, επικοινωνήσουν, αποδεχτούν το διαφορετικό, πορευτούν προς ένα κοινό στόχο, τότε, νομίζω, η ζωή μας και το μέλλον όλου του κόσμου θα είναι καλύτερα» τόνισε χαρακτηριστικά.

Σε όλους τους  καθηγητές των αντιπροσωπειών  ο κος Ζαμάνης απένειμε  τιμητικές πλακέτες ενώ τους προσφέρθηκαν, επίσης,  αναμνηστικά δώρα.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης, που άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις, περιελάμβανε χαρακτηριστικά  τραγούδια των χωρών, που ερμήνευσαν οι μαθητές από τα σχολεία που συμμετέχουν, παραδοσιακούς χορούς από τους μαθητές του Γυμνασίου Άνοιξης και την παρουσίαση του θεατρικού έργου «Αν όλα τα παιδιά της γης…».

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, επίσης, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ.  Π. Τσούκας και Σπ. Σπηλιώτης, η ειδική συνεργάτιδα του Δημάρχου κα  Ξ.  Νταγκαλή, διευθυντές, δάσκαλοι και καθηγητές δημοτικών σχολείων και γυμνασίων του Δήμου καθώς και πολλοί γονείς.