logo


Οι οικονομικές δυνατότητες του Δήμου, τα αιτήματα των Δημοτικών Κοινοτήτων, οι πραγματικές ανάγκες τους μετά από αξιολόγηση και ιεράρχηση, καθώς και η δυνατότητα ωρίμανσης κάποιων χρηματοδοτούμενων λέργων μέσα στο 2018, αποτέλεσαν τη βάση για να συνταχθεί το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου για την επόμενη χρονιά, ύψους 32.534.936 ευρώ, όπως θα παρουσιαστεί στην προσεχή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τρίτη 24 Οκτωβρίου. Από το παραπάνω ποσόν, τα 14 εκατομμύρια αφορούν σε έργα που θα χρηματοδοτηθούν από άλλους φορείς, τα 5 εκατομμύρια είναι από πόρους του Δήμου, τα 12,5 εκατομμύρια ευρώ αναφέρονται σε έργα με χρηματοδότηση ΕΣΠΑ, ενώ το ποσόν των 815.000 ευρώ  αναφέρεται σε μελέτες. Τέλος, τα συνεχιζόμενα έργα και μελέτες από προηγούμενα χρόνια ανέρχονται στο ποσόν των 8.401.720,52 €.

Υπενθυμίζεται πως έργα και μελέτες του Τεχνικού Προγράμματος μπορούν να υλοποιηθούν  μόνο εφόσον συμπεριλαμβάνονται στον Προϋπολογισμό του αντίστοιχου έτους, ενώ νέες εντάξεις γίνονται μετά από τροποποίηση του Προγράμματος.  Σύμφωνα με την εισήγηση του αρμόδιου Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών και Χωροταξίας Δ. Ράικου προς την Εκτελεστική Επιτροπή, η οποία το ψήφισε ομόφωνα:

“Το Τεχνικό Πρόγραμμα ως σημαντικό και αναπόσπαστο τμήμα του Σχεδίου του προϋπολογισμού του Δήμου Διονύσου για το έτος 2018, ανέρχεται στο ύψος των 32.534.936,05€…

… Στο Τεχνικό Πρόγραμμα δεν περιλαμβάνονται προμήθειες και εργασίες που θα συμπεριληφθούν μόνο στον προϋπολογισμό.

Συμπεριλήφθησαν όμως έργα που έχουν υποβληθεί για χρηματοδότηση από διάφορες πηγές π.χ. Περιφέρεια αλλά δεν έχουν ενταχθεί ακόμη.

Εφόσον εξασφαλιστούν πρόσθετες χρηματοδοτήσεις, θα συμπεριληφθούν και έργα που δεν υπάρχουν στο Τεχνικό Πρόγραμμα, τα όποια θα ενταχθούν με τροποποίησή του.

Τέλος, το Τεχνικό Πρόγραμμα περιλαμβάνει τις εξής ενότητες έργων:

1. Έργα ύδρευσης –αποχέτευσης

2. Παρέμβαση σε κοινόχρηστους χώρους του αστικού περιβάλλοντος (πλατείες, πεζοδρόμια, κ.λπ.)

3. Συντήρηση οδικού δικτύου (ασφαλτοστρώσεις)

4. Αντιπλημμυρικά έργα

5. Βελτίωση-ίδρυση κτιριακών εγκαταστάσεων, σχολικών κτιρίων

6. Έργα ανάπλασης

7. Ανακατασκευή παιδικών χαρών

8. Έργα για συντήρηση και βελτίωση αθλητικών εγκαταστάσεων 

9. Χρηματοδότηση για σύνταξη και ωρίμανση μελετών

10. Εκπόνηση πολεοδομικών μελετών».