logo


Σκληρή γλώσσα χρησιμοποιούν οι Εθελοντές Αρωγοί Ζώων Αγ. Στεφάνου για να καταδικάσουν τη θέση του Προέδρου της Δροσιάς Χρ. Ποτίδη στο αίτημά τους να οργανώσουν Ημέρα Υιοθεσίας στην κεντρική πλατεία της περιοχής. Υπενθυμίζεται πως ο κ. Ποτίδης σε επιστολή του προς το Σύλλογο υπογράμμιζε πως η σχετική αρμοδιότητα παραχώρησης κοινόχρηστου χώρου έχει αφαιρεθεί από τις Δημοτικές Κοινότητες, ενώ- επικαλούμενος παράπονα κατοίκων- αποκάλεσε την εκδήλωση “ζωοπανήγυρη”.

Αντιδρώντας στα παραπάνω ο Σύλλογος των Εθελοντών Αρωγών, απέστειλε στο Δήμαρχο επιστολή, την οποία κοινοποίησε σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς- το Γενικό Γραμματέα του Δήμου, τη Δημοτική Κοινότητα Δροσιάς, το Υπουργείο Ανπατυξης, την Περιφέρεια, την ΚΕΔΕ και την Πανελλήνια Φιλοζωική Ομοσπονδία- καταδικάζοντας τη στάση και τη φρασεολογία του κ. Ποτίδη, ενώ τονίζει πως το πολιτιστικό επίπεδο ενός λαού κρίνεται πλέον και από τον τρόπο που συμπεριφέρεται στα ζώα. Οι Εθελοντές υπενθυμίζουν επιπλέον πως υποκαθιστούν το Δήμο αγωνιζόμενοι με προσωπικό κόστος ώστε- βρίσκοντας ανάδοχες οικογένειες- τα αδέσποτα ζώα να φύγουν από τους δρόμους:

Σε τηλεφωνική μας επικοινωνία ο Πρόεδρος της Δροσιάς δήλωσε σχετικά στην Οδό Διονύσου: «Σύμφωνα με τον νέο Κανονισμό κατάληψης κοινόχρηστων χώρων, που ψηφίστηκε πρόσφατα, αρμόδιος για την παραχώρηση είναι πια ο κεντρικός Δήμος. Ο Σύλλογος εκεί πρέπει να υποβάλει το αίτημά του. Από την άλλη πλευρά έχω κατοίκους να διαμαρτύρονται γιατί κάθε λίγο και λιγάκι στην κεντρική πλατεία της Δροσιάς έχουμε ζώα. Υπάρχουν και αλλού πλατείες, στις άλλες Δημοτικές Κοινότητες, που μπορούν να παραχωρηθούν για τα αδέσποτα».