logo


Ζωοπανήγυρη αποκαλεί στην απάντησή του προς τους Εθελοντές Αρωγούς Ζώων Αγ. Στεφάνου ο Πρόεδρος της Δροσιάς Χρ. Ποτίδης, την Ημέρα Υιοθεσίας που ο Σύλλογος προγραμματίζει για την ερχόμενη Κυριακή 22 Οκτωβρίου. Στην επιστολή του, που οι Εθελοντές δημοσιεύουν στο facebook, ο κ. Ποτίδης- επικαλούμενος παράπονα κατοίκων- τονίζει πως «η Δημοτική Κοινότητα Δροσιάς δεν είναι σύμφωνη για τη συνεχιζόμενη χρήση της κεντρικής πλατείας της για ζωοπανήγυρη», παρόλο που όπως υποστηρίζουν οι Εθελοντές, τα αδέσποτα παραμένουν σε κλουβιά καθόλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, ενώ η πλατεία καθαρίζεται από τους ίδιους και πριν και μετά τη δράση. Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως Ημέρες Υιοθεσίας διοργανώνονται τακτικά από Φιλοζωικές Οργανώσεις σε όλη την Ελλάδα. Ειδικά στο Δήμο Διονύσου πρόσφατη είναι η δεύτερη δράση υιοθεσίας αδέσποτων την Κυριακή 8 Οκτωβρίου, που οργανώθηκε από την αρμόδια Επιτροπή Αδέσποτων και πάλι στη Δροσιά.

Η απάντηση του Προέδρου:

Η ανάρτηση του Συλλόγου:

Το σωματείο μας ζήτησε μια ακόμα φορά άδεια από την Κοινότητα Δροσιάς για διοργάνωση Ημερίδας Υιοθεσίας Αδεσπότων Ζώων.

Μέχρι τώρα οι άδειες που μας έδινε ήταν για την πλατεία της Δροσιάς με την υποχρέωση να έχουμε πάντα τα σκυλάκια σε κλουβιά και να αφήνουμε τον χώρο όπως τον παραλάβαμε.

Εμείς λοιπόν πάντα είχαμε τα ζώα σε crate όπως όριζε η άδεια που είχαμε και πάντα αφήναμε τον χώρο της πλατείας όπως τον παραλάβαμε χωρίς να αφήνουμε σκουπίδια, χαρτιά ή περιττώματα ζώων, συχνά καθαρίζαμε την πλατεία πριν στήσουμε τα crate γιατί ήταν πολύ βρώμικη.

Σήμερα λοιπόν η απάντηση που λάβαμε από την κοινότητα Δροσιάς με επίσημο έγγραφο εν ονόματι της Ελληνικής Δημοκρατίας – Περιφέρειας Αττικής – Δήμου Διονύσου και υπογεγραμμένη από τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Δροσιάς κύριο Ποτίδη, ήταν αυτή. Δεν συμφωνεί στις ζωοπανηγύρεις!! Έτσι του φάνηκε του κυρίου Ποτίδη η Ημέρα Υιοθεσίας Αδεσπότων Ζωων. Ως ζωοπανήγυρη.