logo


Με λουκουμάκια και νερό, χορό και τραγούδια υποδέχτηκαν χθες Δευτέρα 16 Οκτωβρίου τα παιδιά του Γυμνασίου της Άνοιξης τους συμμαθητές τους από τα σχολεία της Αυστρίας, της Ρουμανίας, της Ιταλίας και της Τουρκίας που εδώ και λίγες ημέρες έφθασαν στην Ελλάδα συμμετέχοντας στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα ERASMUS+.

Το σχολείο της Άνοιξης, με τη Διευθύντριά του Ε. Κρεμμύδα, είχε ετοιμάσει ένα πλούσιο πρόγραμμα υποδοχής των ξένων αποστολών, που φιλοξενούνται στα σπίτια των ελλήνων μαθητών, εκτός από τα παιδιά της Τουρκίας που διαμένουν σε ξενοδοχείο της περιοχής. Η προσέλευση ξεκίνησε κατά τις 9 το πρωί, οπότε και μαθήτριες ντυμένες με παραδοσιακές στολές κερνούσαν τους ξένους συμμαθητές τους λουκούμια και νερό, ενώ οι επισκέπτες προσέφεραν δώρα στους οικοδεσπότες.

Εν συνεχεία η χορωδία του Γυμνασίου με την καθοδήγηση του καθηγητή μουσικής Π. Μάθου καλωσόρισε τις αποστολές με τραγούδια παραδοσιακά και σύγχρονα, ενώ η χορευτική ομάδα με παραδοσιακό μακεδονίτικο στην αρχή και μετά με συρτάκι ξεσήκωσε μαθητές και καθηγητές, έλληνες και φιλοξενούμενους.

Υπενθυμίζεται πως το θέμα του ERASMUS+ είναι “Το θέατρο ενώνει την Ευρώπη”, ενώ όπως τόνισε η κ. Κρεμμύδα στο σύντομο καλωσόρισμά της “στόχος είναι να γκρεμίσουμε τις προκαταλήψεις και τα διαχωριστικά, ώστε τα σημερινά παιδιά να γίνουν αύριο ευτυχισμένοι και υπεύθυνοι ενήλικες”.

Αξίζει να σημειωθεί πως το Γυμνάσιο της Άνοιξης είχε διοργανώσει μέσα στο χώρο του σχολείου παράλληλη δράση με την κοινωνική κουζίνα Ο Άλλος Άνθρωπος, που μαγείρεψε για τους μαθητές και τους επισκέπτες, ενώ και η προσφορά τροφίμων από γονείς για τους σκοπούς της  ήταν εντυπωσιακή. Στη διάρκεια της παραμονής των ξένων αντιπροσωπειών τα παιδιά σήμερα επισκέπτονται την Ακρόπολη, ενώ το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσκεψη στην Επίδαυρο αλλά και θεατρική παράσταση. Η φιλοξενία και οι δραστηριότητες των παιδών γίνονται με τη στήριξη του Δήμου Διονύσου.