logo


Άλλο ένα μέτωπο φαίνεται να έχει ανοίξει η Διοίκηση του Δήμου, αυτή τη φορά με το Σύλλογο Γονέων Λυκείου Δροσιάς, του σχολείου που σύντομα θα μετεγκατασταθεί στις εγκαταστάσεις του Ζαννείου. Η μετεγκατάσταση αυτή, όπως είναι γνωστό, απασχολεί εδώ και καιρό τους γονείς, μια που ανησυχούν για την ασφαλή πρόσβαση των παιδιών στο νέο σχολείο: Σύμφωνα με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, η είσοδος που προβλέπεται είναι αυτή επί της οδού Λεύκης, στην οποία για να φθάσουν τα παιδιά πεζή, χρειάζεται να περπατήσουν πάνω στη λεωφόρο Θησέως για απόσταση μεγαλύτερη των 500 μέτρων, και σε ώρα που η κίνηση των οχημάτων- λόγω και του παρακείμενου Αρσάκειου- είναι ιδιαιτέρως αυξημένη.

Στις συναντήσεις που έχουν γίνει μέχρι σήμερα με τους αρμόδιους εκπροσώπους της Δημοτικής Αρχής για τη λύση του προβλήματος, οι γονείς- όπως οι ίδιοι καταγγέλλουν- αντιμετωπίσθηκαν πλήρως απαξιωτικά ως αχάριστοι που δεν εκτιμούν το σχολείο που τους εξασφάλισε ο Δήμος, ενώ δέχονται και κατηγορίες για την ανατροφή των παιδιών τους. Παραδέχονται πάντως πως από την πλευρά των αρμοδίων φορέων- και είναι πολλοί- έχουν γίνει κάποια βήματα για τη διασφάλιση της ασφαλούς πρόσβασης των μαθητών.

Όπως ενημέρωσε η Πρόεδρος του Συλλόγου Ε. Φουντουκίδου σε ακόμη μια έκτακτη Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου, οι Δήμοι Διονύσου (που ενοικιάζει το κτήριο) και Κηφισιάς (όπου ανήκει χωροταξικά το Ζάννειο), καθώς και η Περιφέρεια, έχουν δώσει τις απαραίτητες αδειοδοτήσεις για την τοποθέτηση και ρευματοδότηση πεζοφάναρου που θα τοποθετηθεί στη συμβολή των οδών Λεύκης και Θησέως, αλλά και παλλόμενου φαναριού που θα προειδοποιεί τους οδηγούς, με τη σχετική διαιδκασία να καθυστερεί στη ΔΕΔΔΗΕ. Επιπλέον ο Δήμος Διονύσου θα προβεί στη διευθέτηση και διαπλάτυνση του πεζοδρομίου στο σημείο του πεζοφάναρου, ενώ με την άδεια του όμορου Δήμου Κηφισιάς θα διαμορφωθεί μονοπάτι από την πλευρά του Ζαννείου που θα οδηγεί στην είσοδο του σχολείου μέσα από ένα παρκάκι και όχι μέσω της Λεωφόρου. Για το μεσοδιάστημα, τέλος, θα επιστρατευθεί η δημοτική συγκοινωνία για τη μεταφορά όσων μαθητών δεν πηγαίνουν στο σχολείο με τους γονείς τους, με σημείο συνάντησης το σημερινό Λύκειο Δροσιάς, ώστε από εκεί να οδηγούνται με ασφάλεια στο Ζάννειο.

Έντονη, εντούτοις, ήταν η δυσπιστία των γονιών στις παραπάνω ανακοινώσεις, μετά και από την απαξιωτική συμπεριφορά σε βάρος τους εκ μέρους εκπροσώπων του Δήμου το τελευταίο διάστημα, ενώ κυριάρχησε η άποψη πως ένας από τους σκοπούς της δημόσιας εκπαίδευσης είναι να δίδεται η δυνατότητα στα παιδιά να πηγαίνουν στο σχολείο τους με τα πόδια. Φόβοι επιπλέον εκφράστηκαν για την αποτελεσματικότητα της ρύθμισης με τη δημοτική συγκοινωνία, μια που ο αριθμός των μαθητών που θα τη χρησιμοποιούν ταυτόχρονα το πρωί ξεπερνάει τους 100, ενώ διαφορετικά είναι τα ωράρια λήξης της κάθε τάξης ή και τμήματος. Η πορεία, τέλος, του λεωφορείου μέχρι την είσοδο του σχολείου επί της οδού Λεύκης κρίνεται προβληματική, ενώ μελετάται η λύση της κυκλικής διαδρομής, όπως γίνεται για παράδειγμα στο Γυμνάσιο- Λύκειο Διονύσου, για την οποία όμως απαιτούνται επιπλέον εργασίες, και μάλιστα σε δρόμους που δεν ανήκουν στο Δήμο Διονύσου.

Στο μεταξύ, άγνωστη παραμένει η ημερομηνία μετεγκατάστασης του Λυκείου Δροσιάς στο νέο σχολείο, όπου απομένει να εκτελεσθούν κάποιες τελευταίες εργασίες, όπως ενημέρωσε τους γονείς η Πρόεδρος του Συλλόγου.