logo


Τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου στις 9 το πρωί αναμένονται στην πόλη μας οι αντιπροσωπείες μαθητών και καθηγητών από σχολεία της Τουρκίας, της Ρουμανίας, της Αυστρίας και της Ιταλίας, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus + KA2 με τίτλο Theatre Unites Europe, στο οποίο το Γυμνάσιο Άνοιξης συμμετέχει ως εταίρος.

Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας θα πραγματοποιηθεί στο σχολείο δράση με την κοινωνική κουζίνα Ο Άλλος Άνθρωπος, που με τον Κ. Πολυχρονόπουλο θα μαγειρέψει για όλα τα παιδιά και τους επισκέπτες του σχολείου αλλά και θα μαζέψει τρόφιμα για να μπορεί να τροφοδοτήσει τις υπόλοιπες κουζίνες που λειτουργούν σε όλη την Ελλάδα.

Αξίζει να σημειωθεί πως το πρόγραμμα Erasmus+ αφορά στην κινητικότητα μαθητών με στόχο παιδιά από διαφορετικές κουλτούρες να βρεθούν μαζί σε δράσεις και εμπειρίες και να αναπτυχθούν γέφυρες επικοινωνίας και κοινής αποδοχής. Ξένες αποστολές θα έρθουν στην Ελλάδα για μία εβδομάδα, στη διάρκεια της οποίας το Γυμνάσιο Άνοιξης και ο Δήμος Διονύσου προγραμματίζουν θεατρική παράσταση και τρεις εκδρομές στο Μαραθώνα, την Ακρόπολη και την Επίδαυρο.