logo


Tα χαρτιά του για τα βασικά σημεία των θεσμικών μεταρρυθμίσεων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ανοίγει ο υπουργός Εσωτερικών, Π. Σκουρλέτης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Πατρίς», σημειώνοντας με έμφαση ότι «η ώρα των αλλαγών έφτασε. Το θέλουν όλοι».

Ο κ. Σκουρλέτης προαναγγέλλει ότι το νομοσχέδιο, μετά από έναν εξαντλητικό διάλογο με τους φορείς της αυτοδιοίκησης, θα κατατεθεί προς διαβούλευση έως το τέλος του χρόνου.

Ταυτόχρονα ξεκαθαρίζει ότι τα τοπικά συμβούλια στις Κοινότητες θα παραμείνουν έχοντας μάλιστα μεγαλύτερες δυνατότητες παρέμβασης, ενώ όσον αφορά στην απλή αναλογική επισημαίνει ότι είναι «η πιο ενδεδειγμένη λύση για να ωριμάσουμε ακόμη περισσότερο στο πεδίο της συνεννόησης για την προώθηση τοπικών ζητημάτων», αλλά ταυτόχρονα δηλώνει σαφέστατα ότι θα υπάρξουν δικλείδες ασφαλείας για την ομαλή διοίκηση των δήμων.

Προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ

«Τα αιτήματα που έχουμε δεχτεί από τους δήμους για την πρόσληψη τακτικού προσωπικού κινούνται περί τις 5.000. Σύντομα αναμένεται η αποσαφήνιση, από τις αρμόδιες υπηρεσίες, του τελικού αριθμού», λέει ακόμη στη συνέντευξή του ο υπουργός Εσωτερικών, ενώ, αναφερόμενος στη ρύθμιση που κατέθεσε το υπουργείο το καλοκαίρι προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κρίση που προέκυψε με την διαχείριση των απορριμμάτων, σημειώνει : «Το σημαντικότερο είναι ότι προωθήσαμε μια ρύθμιση η οποία λύνει τον «γόρδιο δεσμό» της ομηρίας χιλιάδων συμβασιούχων. Οι δήμοι μπορούν πλέον, και βρισκόμαστε στο τέλος αυτής της διαδικασίας, να προσδιορίσουν τις ανάγκες τους σε μόνιμο, τακτικό προσωπικό στην καθαριότητα και αυτές οι ανάγκες να καλυφθούν με διαγωνισμό του ΑΣΕΠ».

«Προβλέψαμε και την λελογισμένη πριμοδότηση των συμβασιούχων που απασχολούνται το τελευταίο διάστημα στις υπηρεσίες καθαριότητας. Οι ΟΤΑ θωρακίστηκαν απέναντι στην χρήση ιδιωτικών εταιριών, οι οποίες σε πολλές περιπτώσεις αυξάνουν το κόστος για τους δημότες, εξαιτίας της διαμεσολάβησης που ασκούν, ανάμεσα στον δήμο και το έργο της αποκομιδής των απορριμμάτων», αναφέρει μεταξύ άλλων.

πηγή: aftodioikisi.gr