logo


Διευκρινίσεις δίνει για τα λεγόμενά του στην πρόσφατη συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Άνοιξης ο δημοτικός σύμβουλος, τέως Αντιδήμαρχος Αθλητισμού και Παιδείας, Β. Κοκμοτός. Στην εν λόγω συνεδρίαση, υπενθυμίζεται, συζητήθηκε εκ νέου η ίδρυση και λειτουργία εντευκτηρίου από τον Αθλητικό Όμιλο Άνοιξης σε χώρο του δημοτικού γηπέδου. Στην ίδια συνεδρίαση ο Δ. Κυριάκης τοπικός σύμβουλος Άνοιξης που κατέχει θέση μέλους στο Διοικητικό Συμβούλιο του Αθλητικού Ομίλου Άνοιξης υποστήριξε ότι υπάρχει νόμος που επιτρέπει την ίδρυση και λειτουργία εντευκτηρίου από ερασιτεχνικό αθλητικό σωματείο. Από την πλευρά του ο τέως Αντιδήμαρχος, όπως είχε καταγράψει η Οδός Διονύσου, βασιζόμενος στον πρόσφατο νόμο Κοντονή μίλησε για τη δημιουργία Λέσχης Φίλων πρώτα, η οποία εν συνεχεία μπορεί να ιδρύσει εντευκτήριο, ανάλογα και με τον αριθμό μελών της. Διευκρινίζοντας τη θέση του αυτή, ο κ. Κοκμοτός δηλώνει τα εξής:

“Αν ο Αθλητικός Όμιλος Άνοιξης έχει υπόψη του τη σχετική νομοθεσία και τις προβλεπόμενες νόμιμες διαδικασίες, ας τα γνωστοποιήσει σ’ αυτούς που από την πλευρά του Δήμου θα κληθούν να πάρουν τις σχετικές αποφάσεις.

Δεν είμαι νομικός ή ειδικός για να ερμηνεύω τη νομοθεσία, αλλά στην προσπάθειά μου να βρω τα προβλεπόμενα, στον τροποποιητικό νόμο Κοντονή του 2015 φαίνεται η ίδρυση Λέσχης Φίλων και ο τρόπος ίδρυσης και μορφής λειτουργίας εντευκτηρίου.

Η νομική γνωμοδότηση και οι απαραίτητες διευκρινίσεις θα δοθούν από την αρμόδια Νομική Υπηρεσία του Δήμου. Και σωστά η γνωμοδοτικού χαρακτήρα απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου παραπέμφθηκε σ’ αυτήν.

Στη δε αναφορά μου για την ανάδειξη της αναγκαιότητας ίδρυσης εντευκτηρίου που προκύπτει από τον αριθμό μελών ωφελουμένων, χρησιμοποίησα ενδεικτικούς αριθμούς, ως σχήμα λόγου, χωρίς αυτοί κατ’ ανάγκη να περιέχονται σε κάποια σχετική νομική διάταξη”.