logo


Την προσεχή Τρίτη 10 Οκτωβρίου στις 9 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Διονύσου με 37 (!) θέματα στην Ημερήσια Διάταξη. Ανάμεσά τους ξεχωρίζει η κατακύρωση της σύμβασης για την κατασκευή εξωτερικών διακλαδώσεων αποχέτευσης στη Δροσιά, προϋπολογισμού 500.000 ευρώ, για την οποία ο προσωρινός ανάδοχος έδωσε έκπτωση 70,18%! Αντίστοιχη έκπτωση, 67%, έχει δώσει και ο εργολάβος που αναδείχθηκε στο διαγωνισμό για την αποκατάσταση φθορών οδοστρωμάτων για το 2017, προϋπολογισμού 200.000 ευρώ.

Τέλος, με εισήγηση της Αντιδημάρχου Οικονομικών Α. Ακριτίδου, προτείνεται να ξεκινήσει η διαδικασία κήρυξης του μισθωτή του δημοτικού περιπτέρου ∆ιονύσου ως «έκπτωτου» και η έξωσή του. Σύμφωνα με την εισήγηση, ο μισθωτής συστηματικά και κατ’ εξακολούθηση καθυστερεί την καταβολή των μισθωμάτων, ενώ οφείλει 3 συνεχόμενα ενοίκια για τους μήνες Ιούλιο- Αύγουστο- Σεπτέμβριο 2017. Υπενθυμίζεται πως για το περίπτερο, το οποίο μισθώνει στενός συγγενής του Αντιδημάρχου Διοκητικών Υπηρεσιών Β. Δαρδαμάνη και ο ίδιος είναι εγγυητής και αυτοφειλέτης,  ήδη βρίσκεται κατατεθειμένη στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση προσφυγή τού επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Γ. Καλαφατέλη, τόσο για την ηλεκτροδότηση του περίπτερου, που δανείζεται ρεύμα από το παρακείμενο σχολείο, όσο και για την επιφάνεια που καλύπτει, κατά πολύ μεγαλύτερη από αυτή που προβλέπεται στη σύμβαση, όπως υπογραμμίζεται στην προσφυγή:

∆/ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ/ΤΜ. ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟΥ
ΘΕΜΑ 1ο: Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την ετήσια Συνδρομή σε λογιστική ιστοσελίδα.
ΘΕΜΑ 2ο: Απαλλαγή υπολόγων χρηματικών ενταλμάτων προπληρωμής για την ανανέωση δικαιολογητικών οδηγών του ∆ήμου (∆ίπλωμα οδήγησης, Πιστοποιητικό επαγγελματικής ικανότητας, Κάρτα Ηλεκτρονικού Ταχογράφου) και έγκριση απόδοσης λογαριασμών.
ΘΕΜΑ 3ο: Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την αποζημίωση του ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΜΑΛΗ για ζημιά που υπέστη το ψυγείο του αυτ/του του από μεταλλική βέργα πακτωμένη στο οδόστρωμα.
ΘΕΜΑ 4ο: Απαλλαγή υπολόγου χρηματικού εντάλματος προπληρωμής του ΑΓΓΕΛΙ∆Η ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ και έγκριση απόδοσης λογαριασμού.
ΘΕΜΑ 5ο: Απαλλαγή υπολόγων χρηματικών ενταλμάτων προπληρωμής για την ανανέωση δικαιολογητικών οδηγών του ∆ήμου (∆ίπλωμα οδήγησης, Πιστοποιητικό επαγγελματικής ικανότητας, (ΠΕΙ) Κάρτα Ηλεκτρονικού Ταχογράφου και έγκριση απόδοσης λογαριασμών.

∆/ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ/ΤΜ. ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ
ΘΕΜΑ 6ο: Έγκριση Πρακτικού Συνοπτικού ∆ιαγωνισμού και ανάδειξη προσωρινού αναδόχου για την φιλοξενία αδέσποτων ζώων ∆ήμου ∆ιονύσου (ομάδα β).
ΘΕΜΑ 7ο: Έγκριση Πρακτικών Συνοπτικού ∆ιαγωνισμού και ανάδειξη προσωρινών αναδόχων για την προμήθεια υγρών καυσίμων και λιπαντικών για τις ανάγκες του ∆ήμου ∆ιονύσου και των Νομικών Προσώπων αυτού για το έτος 2017-2018.
ΘΕΜΑ 8ο: Έγκριση πρακτικών για την παροχή υπηρεσιών καθαριότητας – περιβάλλοντος (Αποκομιδή ογκωδών απορριμμάτων με φορτηγά αρπάγες – εγκατάσταση και μεταφορά μπαζών), συνολικού προϋπολογισμού 129.437,40€.
ΘΕΜΑ 9ο: Έγκριση πρακτικού-κατακύρωση αποτελέσματος, ανακήρυξη προσωρινού μειοδότη προμήθειας υπηρεσιών ταφών εκταφών στα Κοιμητήρια των ∆ημοτικών Κοινοτήτων, προϋπολογισμού δαπάνης 39.903,20€ συμπ/νου ΦΠΑ 24%.
ΘΕΜΑ 10ο: Έγκριση πρακτικού διακήρυξης διαγωνισμού για την προμήθεια τροφίμων για τη σίτιση των δικαιούχων του Κοινωνικού Παντοπωλείου του ∆ήμου ∆ιονύσου και των νηπίων των παιδικών σταθμών του ΝΠ∆∆ «Η ΕΣΤΙΑ», ομάδας Β: Προμήθεια ειδών Οπωροπωλείου και για τις δύο Ενότητες (Α) & (Β).
ΘΕΜΑ 11ο: Έγκριση δαπανών πάγιας προκαταβολής.
ΘΕΜΑ 12ο: Έγκριση δαπάνης, διάθεση πίστωσης, τεχνικής μελέτης και όρων διακήρυξης για την «Προμήθεια επίπλων και κινητού εξοπλισμού» του ∆ήμου ∆ιονύσου, συνολικού προϋπολογισμού 38.250,00€ συμ/νου ΦΠΑ.
ΘΕΜΑ 13ο: Έγκριση πρακτικών Νο1 & 2 του Ανοιχτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΦΡΕΣΚΟΥ ΠΑΣΤΕΡΙΩΜΕΝΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΓΙΑ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ∆ΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ∆ΗΜΟΥ ∆ΙΟΝΥΣΟΥ», συνολικής προσυπολογιζόμενης αξίας 99.233,16 €, συμπ/νου ΦΠΑ. και ανάδειξη προσωρινού αναδόχου.
ΘΕΜΑ 14ο: Έγκριση πρακτικού διακήρυξης για ανάδειξη οριστικού αναδόχου του ανοικτού διαγωνισμού για την προμήθεια τροφίμων για τη σίτιση των δικαιούχων του Κοινωνικού Παντοπωλείου του ∆ήμου ∆ιονύσου και των νηπίων των παιδικών σταθμών του ΝΠ∆∆ «Η ΕΣΤΙΑ».

∆/ΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
ΘΕΜΑ 15ο: Επείγουσα Απευθείας Ανάθεση Προμήθειας Φωτιστικών Ιστών και Σωμάτων ∆ημοτικού Φωτισμού για Αντικατάσταση αντίστοιχων Κατεστραμμένων σε Οδούς των ∆ημοτικών Ενοτήτων Αγίου Στεφάνου, Κρυονερίου, Σταμάτας και Ροδοπόλεως του ∆ήμου ∆ιονύσου.
ΘΕΜΑ 16ο: Έγκριση ∆απάνης και ∆ιάθεση Πίστωσης Προϋπολογισμού ο.ε. 2017 για την «Προμήθεια Υπηρεσίας Απόφραξης Αγωγών Ομβρίων» του ∆ήμου ∆ιονύσου.
ΘΕΜΑ 17ο: Έγκριση ∆απάνης και ∆ιάθεση Πίστωσης Προϋπολογισμού ο.ε. 2017 για την «Προμήθεια (Ψυχρής) Ασφάλτου» του ∆ήμου ∆ιονύσου.
ΘΕΜΑ 18ο: Έγκριση μελέτης, όρων διακήρυξης, δαπάνης και διάθεση πίστωσης προϋπολογισμού ∆ήμου ο.ε. 2017 για την ανάθεση της προμήθειας «Υπηρεσίες Συντήρησης και Προμήθειας Η/Μ Εξοπλισμού Κτιρίων (Συντήρηση & Επισκευή Καυστήρων, Κλιματιστικών Μηχανημάτων, Φορητών Πυροσβεστικών Μέσων και Προμήθεια Κλιματιστικών Μηχανημάτων)» του ∆ήμου ∆ιονύσου.
ΘΕΜΑ 19ο: Έγκριση ∆απάνης και ∆ιάθεση Πίστωσης Προϋπολογισμού ο.ε. 2017 για την εκτέλεση «Χωματουργικών εργασιών» του ∆ήμου ∆ιονύσου.
ΘΕΜΑ 20ό: Έγκριση ∆απάνης και ∆ιάθεσης Πίστωσης για την Παροχή Υπηρεσιών Επισκευής Οχημάτων του ∆ήμου.
ΘΕΜΑ 21ο: Έγκριση Έκδοσης Χρηματικού Εντάλματος Προπληρωμής για την «Προμήθεια Καρτών Κινητής Τηλεφωνίας για τους Αυτοματισμούς ∆εξαμενών και Αντλιοστασίων του ∆ήμου».
ΘΕΜΑ 22ο: Έγκριση μελέτης, όρων ∆ιακήρυξης, ∆απάνης και ∆ιάθεση Πίστωσης για την Προμήθεια Σετ Αλατιέρας-Λεπίδας Αποχιονισμού.
ΘΕΜΑ 23ο: Έγκριση δαπάνης, διάθεση πίστωσης και τρόπου ανάθεσης για την «Προμήθεια Οστεοθυρίδων και Οστεοφυλακίων» του ∆ήμου ∆ιονύσου.
ΘΕΜΑ 24ο: Έγκριση ∆απάνης, ∆ιάθεση Πίστωσης και Τρόπου Ανάθεσης για την Προμήθεια, Συντήρηση και παρακολούθηση Σημάτων Συστημάτων Ασφαλείας (Συναγερμοί-Πυρανίχνευση) ∆ημοτικών Κτιρίων.
ΘΕΜΑ 25ο: ∆ιάθεση Πίστωσης Προϋπολογισμού ο.ε. 2017 για την «Αποκατάσταση της Βλάβης της Κεντρικής Κλιματιστικής Μονάδας του Πολιτιστικού Κέντρου Κρυονερίου» του ∆ήμου ∆ιονύσου.
ΘΕΜΑ 26ο: Έγκριση ∆απάνης, ∆ιάθεσης Πίστωσης και τρόπου ανάθεσης για την «Προμήθεια Σάκων» του ∆ήμου ∆ιονύσου.
ΘΕΜΑ 27ο: Έγκριση ∆απάνης και ∆ιάθεση Πίστωσης Προϋπολογισμού ο.ε. 2017 για την «Προμήθεια ειδών και εξοπλισμού Υπηρεσίας Πράσινου» του ∆ήμου ∆ιονύσου.
ΘΕΜΑ 28ο: Έκδοση Χρηματικού Εντάλματος Προπληρωμής για την Πληρωμή Τελών ∆ιέλευσης Απορριμματοφόρων από την “Αττική Οδό”.

∆/ΝΣΗ ΕΣΟ∆ΩΝ & ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ/ ΤΜ. ΕΣΟ∆ΩΝ
ΘΕΜΑ 29ο: Έναρξη διαδικασίας κήρυξης του μισθωτή του ∆ημοτικού περιπτέρου ∆ιονύσου ως «έκπτωτου» και έξωσής του.

∆/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
ΘΕΜΑ 30ό: Έγκριση του πρακτικού και του αποτελέσματος του διαγωνισμού της 14ης Σεπτεμβρίου 2017 για την ανάθεση του έργου: «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΦΘΟΡΩΝ Ο∆ΟΣΤΡΩΜΑΤΩΝ (ΛΑΚΚΟΥΒΕΣ) ∆ΗΜΟΥ ∆ΙΟΝΥΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2017», προϋπολογισμού 200.000,00€ (με ΦΠΑ).
ΘΕΜΑ 31ο: Έγκριση δαπανών και διάθεση πιστώσεων προϋπολογισμού ο.ε.2017 για προμήθεια του ∆ήμου.
ΘΕΜΑ 32ο: Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης ύψους 2.200,00€ για την «Συνδρομή λογισμικού προγράμματος διαχείρισης-σύνταξης τευχών δημοπράτησης δημοσίων έργων».
ΘΕΜΑ 33ο: Κατακύρωση της σύμβασης για την ανάθεση του έργου: «Κατασκευή εξωτερικών διακλαδώσεων δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων υδάτων ∆.Κ. ∆ροσιάς έτους 2017», προϋπολογισμού 500.000,00 € (με Φ.Π.Α.).

ΤΜΗΜΑ ΝΟΜΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ
ΘΕΜΑ 34ο: ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΠΕΡΙ ΑΣΚΗΣΗΣ Ή ΜΗ ΕΝ∆ΙΚΟΥ ΜΕΣΟΥ.
ΘΕΜΑ 35ο: ΑΠΟ∆ΟΧΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ∆ΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ-ΑΣΚΗΣΗ Ή ΜΗ ΕΝ∆ΙΚΟΥ ΜΕΣΟΥ.

ΓΡΑΦΕΙΟ ∆ΗΜΑΡΧΟΥ
ΘΕΜΑ 36ο: Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης προϋπολογισμού ο.ε. 2017 για δικηγορική αμοιβή εξωτερικού συνεργάτη.

ΤΜ. ΚΟΙΝ. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, ΠΑΙ∆ΕΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΘΕΜΑ 37ο: Έγκριση δαπάνης, διάθεση πίστωσης και έγκριση της Τεχνικής Μελέτης για την προμήθεια Μηχανημάτων Ήχου και Προβολής για κάλυψη επειγουσών αναγκών στο
ΠΠΚ Αγίου Στεφάνου και στο ∆ημοτικό Γυμναστήριο ∆ήμου ∆ιονύσου, με απευθείας ανάθεση.