logo


Για τη γνωστή χορηγία ιδιώτη, ιδιοκτήτη φροντιστηρίου, προς το Λύκειο Κρυονερίου το παρακάτω Δελτίο Τύπου της Δημοκρατικής Ανατροπής Διονύσου, που είχε απευθύνει και σχετικό ερώτημα στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με αφορμή τα  όσα διαδραματίστηκαν στην συνεδρίαση της Σχολικής Επιτροπής της Β/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Διονύσου στις 15/9/2017,  που αφορούσαν στη “δωρεά» σε Δημόσιο Σχολείο, ιδιώτη – ιδιοκτήτη Ιδιωτικού Φροντιστηρίου, η ΔΑΔΙΟΝ εκφράζει την έντονη αντίθεσή της στο να πραγματοποιούνται εργασίες και να παρέχονται προμήθειες διαφόρων ειδών (αθλητικό υλικό κ.ά.) σε σχολεία και μάλιστα από φροντιστήριο, διότι με αυτή την αποδοχή επιβραβεύεται η λογική της παραπαιδείας έναντι της δημόσιας εκπαίδευσης.

Είναι αξιοσημειώτες οι ενστάσεις των εκπαιδευτικών – μελών του συμβουλίου της Σχολικής Επιτροπής σ΄αυτές τις επιλογές της Διοίκησης.

Το γεγονός παίρνει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις, δεδομένου ότι δεν είχε υποβληθεί σχετικό αίτημα αναγκαιότητας από την διοίκηση του Σχολείου, προς την Σχολική Επιτροπή  και από το γεγονός πως η αποδοχή της χορηγίας ήρθε προς συζήτηση στην Σχολική Επιτροπή αφού οι εργασίες είχαν ολοκληρωθεί.

Ο κος Δήμαρχος απαντώντας σε σχετικό ερώτημα στο Δημοτικό Συμβούλιο έδειξε ότι δεν καταλαβαίνει την σοβαρότητα των επιπτώσεων τέτοιων επιλογών.

Η διοίκηση του Δήμου και της Σχολικής Επιτροπής έχουν τεράστια ευθύνη για τον επικίνδυνο δρόμο που ακολουθούν και οδηγεί στον αθέμιτο ανταγωνισμό και στην αθέμιτη προβολή ιδιωτικών συμφερόντων στις πλάτες της Δημόσιας Εκπαίδευσης.

Η ΔΑΔΙΟΝ πιστεύει ότι η Δημόσια Εκπαίδευση είναι ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ και απαιτείται η στήριξή της από τις Κρατικές επιχορηγήσεις οι οποίες και  πρέπει να αυξηθούν ακόμα περισσότερο. Από την λειτουργία των  Καλλικρατικών  Δήμων, ο Δήμος Διονύσου προέβη με συμφωνία όλων  των παρατάξεων  του Δημοτικού Συμβουλίου, σε σοβαρές αυξήσεις των Δημοτικών Επιχορηγήσεων, πέραν των αντίστοιχων  Κρατικών, για την βελτίωση της υλικοτεχνικής υποδομής και την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών των σχολείων της περιοχής μας.

Ο αγώνας όλων μας προς όλες τις κατευθύνσεις για την επίλυση των προβλήματων  των κοινωνικών αγαθών, όπως και αυτό της Παιδείας, απαιτείται να είναι διαρκής και όχι να υιοθετούμε επιλογές που οδηγούν στην προβολή και την διαφήμιση ιδιωτικών συμφερόντων.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΔΙΟΝΥΣΟΥ
dadion.2014@mail.com
www.facebook.com/Δημοκρατικη Ανατροπη Διονυσου