logo


Σε αναλυτική ενημέρωση αναφορικά με τις ενέργειες που έχουν ήδη γίνει ή δρομολογούνται σχετικά με την ασφαλή πρόσβαση των παιδιών στο κτήριο του Ζαννείου, όπου θα φιλοξενείται το Λύκειο Δροσιάς, προχώρησε σήμερα μέσα από τη σελίδα του στο facebook, ο Σύλλογος Γονέων του σχολείου. Υπενθυμίζεται πως το θέμα της ασφάλειας των παιδιών ήταν και η αιτία για την πραγματοποίηση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου  την περασμένη Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου, οπότε και αποφασίστηκαν τα βήματα που ο Σύλλογος θα ακολουθήσει προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, ώστε οι μαθητές να προσεγγίζουν το σχολείο τους χωρίς να διατρέχουν κίνδυνο:

Ενημερώνουμε τους γονείς για τις έως σήμερα ενέργειές μας για το γνωστό θέμα που μας απασχολεί όλους: «Ασφαλής πρόσβαση στο νέο σχολικό κτίριο».

Μετά τη Γ.Σ. της 29-9-2017 και εφόσον διαπιστώθηκε ότι το θέμα της ασφαλούς πρόσβασης στο νέο σχολικό χώρο είναι κάτι που απασχολεί και ανησυχεί όλους τους γονείς, όχι μόνο την πλειοψηφία όσων παρευρέθηκαν στην ως άνω Γ.Σ. αλλά και πολλούς ακόμη οι οποίοι τηλεφώνησαν και επικοινώνησαν για να δηλώσουν και το δικό τους προβληματισμό, έχουμε πραγματοποιήσει τις ακόλουθες ενέργειες:

*Τη Δευτέρα, 2-10-2017, η κα Αποστολίδου (ταμίας του Συλλόγου) επικοινώνησε με τον αρμόδιο της Περιφέρειας (σύμφωνα με τα στοιχεία που μας παρασχέθηκαν από τον κ. Δήμαρχο) από την οποία έχει εγκριθεί η τοποθέτηση σηματοδότη στη συμβολή των οδών Λεύκης και Θησέως. Ο υπεύθυνος, ο οποίος ήταν ήδη ενήμερος για το θέμα, της απάντησε ότι η μελέτη έχει εγκριθεί από την Περιφέρεια, την προηγούμενη Παρασκευή εγκρίθηκε από την Τροχαία και εντός της εβδομάδας θα γίνει αυτοψία στο σημείο. Εντός της ίδιας ημέρας, ο αρμόδιος για την αυτοψία υπάλληλος επικοινώνησε με την κα Αποστολίδου και ορίσθηκε ραντεβού για την Τρίτη 3-10-2017 για να πραγματοποιηθεί η αυτοψία. Η αυτοψία πραγματοποιήθηκε παρουσία μελών του Συλλόγου και των εκπροσώπων του Δήμου, ο δε υπάλληλος έδωσε οδηγίες για τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν για να τοποθετηθεί ο σηματοδότης (παροχή ηλεκτρ. ρεύματος, καθάρισμα και διάνοιξη του ήδη υπάρχοντος πεζοδρομίου, παλλόμενοι σηματοδότες και στις δύο κατευθύνσεις κυκλοφορίας κ.λπ.). Σε σχετική ερώτησή μας, μας ανέφερε ότι επειδή προηγούνται άλλα σχολεία, υπολογίζει την εγκατάσταση του συγκεκριμένου σηματοδότη σε δύο μήνες.

*Έχουμε επικοινωνήσει με το Δήμο Κηφισιάς (αντιδήμαρχο και υπεύθυνο τεχνικών υπηρεσιών) για το θέμα της πεζοδρόμησης από την πλευρά του Ζαννείου επί της οδού Θησέως αλλά η απάντηση, τουλάχιστον η προφορική, ήταν αρνητική.

*Αναμένουμε την έγγραφη απάντηση του Δήμου σχετικά με τα μέτρα που έχει προγραμματίσει να λάβει για την ασφαλή μετακίνηση και πρόσβαση των μαθητών ενώ έχει συνταχθεί η σχετική επιστολή για τη γνωστοποίηση της απόφασης της Γ.Σ. στους αρμόδιους φορείς. Δεν έχει αποσταλεί ακόμη, καθώς αναμένουμε απαντήσεις σε διάφορα ερωτήματα που έχουμε θέσει ώστε να σταλεί ολοκληρωμένη και ενημερωμένη με τις τελευταίες πληροφορίες που αναμένουμε.

*Εντός της εβδομάδας θα σταλεί έγγραφο στην Τροχαία Κηφισιάς (για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο σημείο) και στο Δήμο Κηφισιάς για τη διαδικασία ηλεκτροδότησης του σηματοδότη.

Εντός της εβδομάδας θα υπάρξει και νεότερη ενημέρωση για όποια πληροφορία τεθεί εις γνώση μας.
Ευχαριστούμε