logo


Μετά την απαρίθμηση των έργων που η Δημοτική Αρχή έχει πραγματοποιήσει στα τρία πρώτα χρόνια της θητείας της στη Δημοτική Κοινότητα Διονύσου, σειρά έχει σήμερα η Δροσιά, μέσα από Δελτίο Τύπου που στέλνει η παράταξη της πλειοψηφίας «Διόνυσος Ανοιχτοί Ορίζοντες»:

Συμπληρώθηκαν τρία χρόνια από τη θητεία της Δημοτικής Αρχής.
Πολλά απομένουν ακόμα να γίνουν. Όμως στο ήδη διανυθέν χρονικό διάστημα έχει γίνει σε όλο τον Δήμο και σε κάθε Δημοτική Ενότητα έργο ουσίας, έργο που βελτιώνει σημαντικά την ποιότητα ζωής δημοτών και κατοίκων.

Την προηγούμενη εβδομάδα γράφαμε για το πρωτόγνωρο έργο που έχει ήδη γίνει στη Δ.Ε. Διονύσου. Αυτή την εβδομάδα ας μιλήσουμε για τη Δροσιά.

Και εδώ, δεν μιλάμε για τις παρεμβάσεις που αφορούν σε όλο τον Δήμο Διονύσου και είναι πολλές. Δεν μιλάμε καν για τα έργα που προγραμματίζονται μέχρι το 2019.
Μιλάμε για δομές και πράγματα που έχουν ήδη γίνει ή γίνονται.

Μεταξύ άλλων λοιπόν στη Δ.Ε. Δροσιάς, λίγο μετά το μέσον της θητείας μας:
1.     Μειώθηκαν τα δημοτικά τέλη περίπου 30%, εξομοιούμενα με τα δημοτικά τέλη όλων των υπολοίπων δημοτικών ενοτήτων.
2.    Λειτούργησε το  Δημοτικό Σχολείο της Δροσιάς στην οδό Αργυρουπόλεως.


3.    Παραδόθηκε σε γονείς και παιδιά η πλήρως ανακατασκευασμένη  και πιστοποιημένη Παιδική Χαρά στην Αργυρουπόλεως.


4.   Έχουν ήδη κατασκευαστεί περίπου 300 συνδέσεις αποχέτευσης στη Δροσιά, ενώ έχουν ήδη δημοπρατηθεί άλλες 500 συνδέσεις που ξεκινά άμεσα η κατασκευή τους.
5.    Έγιναν εκτεταμένες εργασίες συντήρησης στην περιοχή Κόκκινο Χωράφι και διαμορφώθηκαν γήπεδα τένις, μπάσκετ, βόλεϊ. Τοποθετήθηκαν φωτιστικά σώματα και στις δύο πλευρές του ανοιχτού γηπέδου ποδοσφαίρου και πραγματοποιήθηκαν, επίσης, έργα βελτίωσης του περιβάλλοντος χώρου του.
6.    Επισκευάστηκε και ανακαινίστηκε το Δημοτικό Γηροκομείο και επιτέλους προχωράνε οι διαδικασίες για την απαιτούμενη αδειοδότηση της λειτουργίας του.
7.    Η μελέτη για το έργο της αντιπλημμυρικής  θωράκισης της Λεωφόρου Σταμάτας και της ευρύτερης περιοχής, προϋπολογισμού 4,6 εκατ. ευρώ, θα ενταχθεί στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας μόλις ολοκληρωθούν οι απαλλοτριώσεις, ενώ έχει ήδη ολοκληρωθεί έργο με χρηματοδότηση του Δήμου για την κάλυψη άμεσων αντιπλημμυρικών αναγκών.
8.    Έχει εκπονηθεί η μελέτη που απαιτείται για το αντιπλημμυρικό έργο στις οδούς Αργυρουπόλεως- Ροδοπόλεως – Δημοκρατίας.
9.     Και τώρα, ένα όνειρο γίνεται πραγματικότητα: το Λύκειο Δροσιάς μεταστεγάζεται  πλέον σε ένα ριζικά ανακαινισμένο χώρο, ένα πραγματικό κόσμημα, στο Ζάννειο

  

Κάποιοι σίγουρα θα πανηγύριζαν και με τα μισά από τα παραπάνω σε ολόκληρη θητεία. Εμείς όχι. Είμαστε ακόμα στην αρχή.

Σηκώσαμε τα μανίκια από την πρώτη στιγμή και όλο το 2018 θα κορυφωθεί η δουλειά που γίνεται όλον αυτόν τον καιρό.

Με έργο σε κάθε τομέα, σε κάθε Δημοτική Ενότητα, σε όλο τον Δήμο.
 
     Προχωράμε μπροστά.
     Με νοικοκύρεμα, δουλειά και προσφορά στον πολίτη.