logo


Λίγο μετά από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, η Ένωση Γονέων των δημοσίων σχολείων του Δήμου Διονύσου οργανώνει σήμερα Τετάρτη 4 Οκτωβρίου στις 7 το βράδυ, στην έδρα της (2ο Δημοτικό Σχολείο Αγ. Στεφάνου), ευρεία σύσκεψη στην οποία είναι καλεσμένα τα Διοικητικά Συμβούλια των Συλλόγων Γονέων, μελών και μη της Ένωσης, αλλά και μεμονωμένοι γονείς από σχολεία χωρίς Συλλόγους, για τη συζήτηση μιας σειράς θεμάτων- από το νομικό πλαίσιο που διέπει τους Συλλόγους, μέχρι την αντιμετώπιση των εξαρτήσεων και τα ιδιαίτερα προβλήματα του κάθε σχολείου:

Διόνυσος 28/09/2017

Προς:
1.       ΔΣ Συλλόγων Γονέων μελών της Ένωσης
2.      Αντιπρόσωποι της Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης
3.      ΔΣ Συλλόγων Γονέων που δεν συμμετέχουν στο ΔΣ της Ένωσης
4.      Γονείς μαθητών σχολείων χωρίς Σύλλογο Γονέων

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Γονέων Δημοσίων Σχολείων Δήμου Διονύσου αποφάσισε την πραγματοποίηση ΣΥΣΚΕΨΗΣ με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, προκειμένου να συζητήσει τα οξυμένα προβλήματα στις σχολικές μονάδες του Δήμου Διονύσου. Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί την

ΤΕΤΑΡΤΗ 4 Οκτωβρίου 2017 στις 19:00
στην έδρα της Ένωσης Γονέων στο
2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΙΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ

ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΨΗΣ:
1.     Τι συλλόγους θέλουμε (περιεχόμενο και λειτουργία των συλλόγων γονέων) –Περιγραφή του  νομικού πλαισίου που διέπει τη λειτουργία των συλλόγων γονέων. Ενημέρωση για τα θεσμικά όργανα που απευθύνονται και συμμετέχουν οι σύλλογοι γονέων (Σχολικές Επιτροπές κ.λπ.)
2.     Παρουσίαση της απόφασης του ΔΣ της Ένωσης Γονέων  για  συντονισμό δράσης όλων των εμπλεκόμενων φορέων ενάντια στη μάστιγα των ναρκωτικών και γενικότερα όλων των ειδών των εξαρτήσεων (αλκοόλ, κάπνισμα, υποβάθμιση ανθρώπινων σχέσεων από ψηφιακά υποκατάστατα κ.λπ.), και την δημιουργία κέντρου πρόληψης στην περιοχή. Τρόποι υλοποίησης.

Ολοκληρωμένη γραπτή έκθεση από τα ΔΣ των συλλόγων γονέων των ιδιαίτερων θεμάτων του κάθε σχολείου (κτηριακά, εκπαιδευτικά κενά, εποπτικό υλικό), προκειμένου το ΔΣ της Ένωσης να έχει πλήρη εικόνα των ελλείψεων   και συντονισμός της δράσης διεκδίκησης.

Για την πιο ουσιαστική οργάνωση της σύσκεψης παρακαλούνται τα ΔΣ:
1. Να έχουν έτοιμο κείμενο με τα θέματα που απασχολούν το σχολείο τους
2. Να στείλουν ηλεκτρονική διεύθυνση προκειμένου να ενημερωθούν έγκαιρα για τις εισηγήσεις των θεμάτων.

Για οποιεσδήποτε ερωτήσεις απευθυνθείτε:

Πρόεδρος: Μαγκλάρα Ελένη– 6934846894
Γραμματέας: Τόκα Αλεξάνδρα– 6974857220