logo


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η νέα 3ήμερη εκδρομή του συλλόγου μας.

Παρασκευή – Κυριακή 3-5 Νοεμβρίου 2017:
ΠΕΛΛΑ – ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
ΚΑΪΜΑΚΤΣΑΛΑΝ
ΑΡΙΔΑΙΑ -ΑΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
ΒΕΡΟΙΑ -ΠΟΖΑΡ
ΜΟΝΗ ΣΟΥΜΕΛΑ

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Πέλλας και ο αρχαιολογικός χώρος με την άρτια οργάνωσή του, προσφέρει την πλήρη γνώση για τον ελληνιστικό πολιτισμό της Πέλλας, η σπουδαιότητα των μόνιμων συλλογών του το ορίζουν ως σημαντικότατο μουσείο στον ελληνικό χώρο.
Θα ξεναγηθούμε και στα δύο.

Η κωμόπολη του Δήμου Αλμωπίας ΑΡΙΔΑΙΑ κάτω από την προστατευτική σκιά της οροσειράς του Βόρρα, απλώνεται με πλούσια δασοκάλυψη και φυσική ομορφιά.

Κοντά της το πιο κοσμικό ορεινό χωριό της Μακεδονίας στο νομό Πέλλας, το ΚΑΪΜΑΚΤΣΑΛΑΝ και ο διατηρητέος οικισμός του παλαιού ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, στα 1200 μέτρα, με γραφικά πέτρινα σπίτια, δείγματα της παραδοσιακής Μακεδονίτικης αρχιτεκτονικής.

Και πιο πάνω το ΣΠΗΛΑΙΟΠΑΡΚΟ ΑΛΜΩΠΙΑΣ, το πρώτο στο είδος του στην Ελλάδα, με ευρήματα προϊστορικών χρόνων,

και το ΛΟΥΤΡΑΚΙ -ΠΟΖΑΡ, με τις μεταλλικές πηγές του, θερμό νερό με ιαματική δράση, με πολλούς τεχνητούς καταρράκτες, έντονη βλάστηση και βραχώδεις απόκρημνες πλαγιές τριγύρω.

Και τέλος, στην Καστανιά Ημαθίας η Ιερά Μονή Παναγίας Σουμελά με την θαυματουργή εικόνα που έφερε από τον Πόντο το 1931 ο Ελευθέριος Βενιζέλος, κτισμένη στις πλαγιές του Βερμίου, μέσα στο καταπράσινο τοπίο και με υπέροχη θέα.

Η παραμονή μας στη ΒΕΡΟΙΑ με ημιδιατροφή στο ξενοδοχείο “Αιγές Μέλαθρον”.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: 2108142297-6948823225