logo


Με δυο θέματα στην Ημερήσια Διάταξη θα συνεδριάσει την προσεχή Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου στις 7 το βράδυ το Τοπικό Συμβούλιο της Ροδόπολης. Το πρώτο έρχεται μετά από επιστολή της ανεξάρτητης δημοτικής συμβούλου Στ. Μαγγίνα αναφορικά με τις εργασίες διαπλάτυνσης σε πεζοδρόμια και διαγράμμισης πεζοδιαβάσεων, σχετίζεται μάλιστα άμεσα με την πρόσφατη δημόσια διαμαρτυρία του Προέδρου της περιοχής Μ. Κόκκαλη:

Ροδόπολη, 25.09.2017
Προς:
• Τον Πρόεδρο της Δ.Κ. Ροδόπολης Δήμου Διονύσου – κο. Κόκκαλη Μανώλη
• Το Τοπικό Συμβούλιο της Δ.Κ. Ροδόπολης

κε Πρόεδρε,
Τις τελευταίες δύο εβδομάδες περίπου παρακολουθούμε εργασίες διαπλάτυνσης των πεζοδρομίων επί της οδού 25ης Μαρτίου στη θέση Τραυλός από συνεργεία του Δήμου. Μάντρες κατοικιών ξηλώνονται και κάτοικοι οργισμένοι απειλούν με μηνύσεις. Σας παρακαλώ ενημερώστε με γραπτά αν για αυτή την παρέμβαση υπάρχει σχετική μελέτη. Επιτρέπονται σε εκτός σχεδίου πόλεως περιοχές τέτοιου είδους παρεμβάσεις; Υπάρχει απόφαση συλλογικού οργάνου για κάτι τέτοιο; Εσείς, κε Πρόεδρε, είστε ενήμερος για την έναρξη αυτών των εργασιών; Αλήθεια, τα εντός σχεδίου πόλεως πεζοδρόμια είναι όλα έτοιμα στο χωριό μας;
Επιπρόσθετα, πριν δέκα ημέρες περίπου εκτελέστηκαν εργασίες διαγράμμισης διαβάσεων πεζών σε καίρια σημεία του δικτύου. Από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ενημερώθηκα πως ούτε εσείς σαν Πρόεδρος ήσασταν ενήμερος. Ενημερωτικά και μόνο στην Κοινότητα υπάρχει κυκλοφοριακή μελέτη του 2010 και εφόσον δεν υπάρχει νεότερη, αυτή πρέπει να τηρείται κατά γράμμα. Μάθατε τελικά ποιος έδωσε την εντολή αυτών των εργασιών, υπάρχει εν τέλει νεότερη κυκλοφοριακή μελέτη;
Παρακαλώ όπως συζητηθούν τα ανωτέρω θέματα σε επόμενο Τοπικό Συμβούλιο της Κοινότητας Ροδόπολης.
Με εκτίμηση,
Μαγγίνα Στέλλa

Το δεύτερο αφορά στο κύριο πρόβλημα που ταλαιπωρεί τη Δημοτική Κοινότητα και είναι βέβαια η αναθεώρηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου ως προς τις χρήσεις γης, που εκκρεμεί από το 2000. Παρόλο που αποτελεί σταθερή πρόταση του Τοπικού Συμβουλίου τα τελευταία χρόνια, εντούτοις δεν έχει σημειωθεί καμία πρόοδος, με αποτέλεσμα οι περιουσίες πολλών κατοίκων να παραμένουν αναξιοποίητες: “Αν δεν έχει γίνει κάτι μέχρι τον Οκτώβριο, τότε θα καλέσω τους κατοίκους για να εξετάσουμε πώς μπορούμε να κινηθούμε νομικά κατά του Δήμου”, είχε ξεκαθαρίσει ο κ. Κόκκαλης σε συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Ροδόπολης τον περασμένο Ιούλιο. Η συνεδρίαση της προσεχούς Παρασκευής, συμπληρώνει ο ίδιος, στόχο έχει την ενημέρωση των κατοίκων για την απουσία εξελίξεων στο θέμα μέχρι σήμερα, καθώς και την τυχόν δρομολόγηση συντονισμένων αντιδράσεων, μετά από απόφση του Τοπικού Συμβουλίου:

ΘΕΜΑ 1ο: Ενημέρωση σχετικά με εργασίες διαπλάτυνσης των πεζοδρομίων επί της οδού 25ης Μαρτίου στη Ροδόπολη καθώς και εργασίες διαγράμμισης διαβάσεων πεζών κατόπιν εγγράφου (αρ.πρωτ.29759/25-09-2017) της κας Μαγγίνα Στέλλας – Σοφίας, Δημοτικής Συμβούλου Δ-Διονύσου.

ΘΕΜΑ 2ο: Λήψη απόφασης σχετικά με την τροποποίηση του ΓΠΣ Ροδόπολης.