logo


Το πρόγραμμα με τις δράσεις και τα μαθήματα για την περίοδο 2017-2018 ανακοίνωσε ο Μουσικοχορευτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Ροδόπολης ΤΟ ΡΟΔΟ:

Ο Μουσικοχορευτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Ροδόπολης “το Ρόδο” δραστηριοποιείται σε διάφορους τομείς της Ελληνικής Δημοτικής Παράδοσης, όπως τη διδασκαλία ελληνικών παραδοσιακών χορών & τη διδασκαλία μουσικών οργάνων και παραδοσιακού δημοτικού τραγουδιού από έμπειρους διδασκάλους καθώς και μαθήματα πλεξίματος.
Στόχος του Μουσικοχορευτικού Συλλόγου “το Ρόδο” είναι η διάσωση & διάδοση της ελληνικής μας παράδοσης.
Η ιστορία του Συλλόγου μας ξεκινάει το 1998 ως επίσημο σωματείο, θεματοφύλακας της ελληνικής παράδοσης, ενώ οι ρίζες του κρατούν πολλά χρόνια νωρίτερα, αφού αποτελούσε και συνεχίζει να αποτελεί, τον κύριο φορέα πολιτιστικών δραστηριοτήτων της Δημοτικής Κοινότητας Ροδόπολης.

Με την παρουσία σε εκδηλώσεις τόσο στο εξωτερικό:
• Γερμανία (2002, 2005)
• Βουλγαρία (2010)
• Τουρκία (2011)
• Βουλγαρία2013)

Αλλά και σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας:
• Ροδόπολη Σερρών, Κατερίνη, Βόλο, Αίγιο, Κόρινθο, Θήβα και άλλες, αλλά και με την ετήσια εκδήλωση στην Ροδόπολη, αποτελεί ένα δυναμικό φορέα διάσωσης της πολιτισμικής μας κληρονομιάς.

Υπεύθυνοι διδασκαλίας των τμημάτων χορού είναι:
 κος Σουγκλάκος Θεόδωρος:
Για 2η συνεχή χρονιά χοροδιδάσκαλος του συλλόγου μας και χοροδιδάσκαλος στον Περιβαλλοντικό Πολιτιστικό Σύλλογο «ΟΙ ΔΡΥΑΔΕΣ» και στο χορευτικό του 6ου Δημοτικού σχολείου Κερατσινίου. Καθηγητής Φυσικής Αγωγής με ειδικότητα στους Παραδοσιακούς Χορούς και με πλήθος σεμιναρίων και ερευνών σχετικά με την μουσικοχορευτική μας παράδοση. Αποτελεί μέλος και χορευτή του συλλόγου μας από το 2002.

 κος Σπύρου Παναγιώτης:
Σπούδασε στο Παιδαγωγικό του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Xοροδιδάσκαλος στον Χορευτικό Όμιλο Νάουσας Πάρου αλλά και στον Πολιτιστικό Σύλλογο Προδρόμου «Σκόπας ο Πάριος» από το 2008 ως το 2012. Έχει διοργανώσει σεμινάρια για τους χορούς και τα έθιμα της Πάρου στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων (2008), στην Αθήνα (2016) καθώς και σε πόλεις της Γαλλίας ( 2012-2013) και χρησιμοποιεί για την εισαγωγή στον παραδοσιακό χορό και το τραγούδι, το λαϊκό παραμύθι, το θεατρικό παιχνίδι και τη μουσικοκινητική αγωγή.