logo


Δελτίο Τύπου εξέδωσε η παράταξη των Ανοιχτών Οριζόντων, που στηρίζει τη Δημοτική Αρχή και που ενεργοποιήθηκε και πάλι προσφάτως. Με το Δελτίο Τύπου η παράταξη στρέφεται εναντίον του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας και πρώην Κοινοτάρχη Κρυονερίου Γ. Καλαφατέλη, εγκαλώντας τον για υπόθεση με παράνομη αγοραπωλησία νερού από ιδιώτη, την οποία αποκαλεί “τσουνάμι” εκατονάδων χιλιάδων ευρώ, στη διάρκεια της τότε θητείας του, η οποία ήδη εξετάζεται από τις αρμόδιες Αρχές. Το εν λόγω Δελτίο Τύπου έρχεται να απαντήσει στα πρόσφατα αντίστοιχα της μείζονος μειοψηφίας, που καταλογίζουν αδιαφάνεια, υπεκφυγές και θράσος τόσο στη Δημοτική Αρχή όσο και προσωπικά στο Δήμαρχο και ανεβάζει κι άλλο το θερμόμετρο στα τοπικά πράγματα:

Είχαμε σκοπό να μην απαντήσουμε στα κίτρινα δελτία Τύπου της Ενωτικής Πρωτοβουλίας γιατί δεν υπάρχει πραγματικά λόγος, εκτός και μόνο από την πρόκληση αυτή καθ’ εαυτή, να παρακολουθήσεις τον επικεφαλής μιας παράταξης στην κατηφόρα που έχει πάρει εδώ και χρόνια και είναι πλέον γνωστή.

Για να μην θεωρηθεί όμως η σιωπή ως αδυναμία θα πούμε τα εξής: Mια υπεύθυνη αντιπολίτευση όταν έχει πραγματικά κάτι μεμπτό να καταγγείλει οφείλει αυτή πρώτη- και πρέπει – να καταφεύγει στις αρμόδιες αρχές. Το κουτσομπολιό και η λάσπη μέσω δελτίων Τύπου είναι μόνο συκοφαντία για φθηνό εντυπωσιασμό και δεν πείθει κανέναν.

Εμείς λοιπόν προκαλούμε και προσκαλούμε την Ενωτική Πρωτοβουλία να πράξει εναντίον της σημερινής διοίκησης του Δήμου το καθήκον της καταγγέλλοντας ό,τι επιλήψιμο έχει αρμοδίως, μήπως και καταφέρει να λειτουργήσει κάποια στιγμή σοβαρά στον ρόλο της μείζονος αντιπολίτευσης, γιατί άλλο ρόλο δεν πρόκειται να έχει ποτέ ξανά στον δήμο Διονύσου ειδικά μ’ αυτόν τον επικεφαλής. Με αυτό τον τρόπο θα λειτουργήσει και προς όφελος του Δήμου συνολικά.

Όμως, όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός μας, επιλέγει την τακτική του “Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης” και αυτό δεν γίνεται να το ανεχθούμε άλλο.

H παράταξη της Ενωτικής Πρωτοβουλίας και ο επικεφαλής της κ. Γιάννης Καλαφατέλης, σε πρόσφατο δελτίο Τύπου έκαναν την πρωτοφανή για αυτούς διαπίστωση πως «η διαφάνεια και η ενημέρωση των πολιτών είναι μεγάλης σημασίας». Επειδή, απ’ ό,τι φαίνεται, ο κ. Καλαφατέλης αρκείται απλώς στη διατύπωση αυτονόητων για την κοινή λογική διαπιστώσεων, τον προκαλούμε, στο πλαίσιο της διαφάνειας που επικαλείται, να ενημερώσει τους δημότες για το σκάνδαλο – τσουνάμι ύψους περίπου 500.000 ευρώ, που αφορά την περιβόητη πλέον περίπτωση του ΝΕΡΟΥ στο Κρυονέρι.

Σύμφωνα λοιπόν με αναφορές και καταγγελίες που έχουν ήδη υποβληθεί τόσο στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ο οποίος έχει ξεκινήσει και καλεί μάρτυρες, όσο και στο Ελεγκτικό Συνέδριο, το οποίο ήδη διενεργεί έλεγχο, ο κ. Γιάννης Καλαφατέλης ως πρόεδρος της Κοινότητας Κρυονερίου:

Αγόραζε παράνομα νερό από ιδιωτικές γεωτρήσεις, ενώ γνώριζε – γιατί όφειλε ως υπεύθυνος πρόεδρος της Κοινότητας να γνωρίζει – ότι οι ιδιοκτήτες τους δεν είχαν άδεια για εμπορία νερού παρά μόνο για άρδευση.
Γνώριζε ότι ακόμα κι αν χρειαζόταν το νερό, αυτό έπρεπε να αποδίδεται στην Κοινότητα ΑΔΑΠΑΝΑ και όχι με αντίτιμο εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ (N.1739/87 αρθ.9 παρ.2).
Γνώριζε ότι η ΕΥΔΑΠ, ως καθ’ ύλην αρμόδια, ουδέποτε επέτρεψε κάτι τέτοιο.
Γνώριζε ότι το νερό, ως δημόσιο αγαθό, δεν γίνεται αντικείμενο εμπορίας από μη αδειοδοτημένους γι’ αυτό ιδιώτες.

Το κερασάκι στην τούρτα αυτής της πονεμένης ιστορίας:

-Ο κ. Γ. Καλαφατέλης ως πρόεδρος της Κοινότητας εισήγαγε ανήκουστες μεθόδους πληρωμής για το δημόσιο λογιστικό και τους ΟΤΑ.

Με απλά λόγια για να πληρωθεί μέρος αυτών των παράνομων δαπανών, η Κοινότητα Κρυονερίου εξέδιδε ένταλμα και τιμολόγιο αγοράς στον εαυτό της, δηλαδή πελάτης και εκδότης του εντάλματος ήταν η Κοινότητα / προμηθευτής και λαβών δικαιούχος του εντάλματος πάλι η Κοινότητα!!!

Κατά το «Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει»!

Η πρωτότυπη αυτή πρακτική ακολουθήθηκε όταν κάποιοι αυτονόητα συνειδητοποίησαν ότι δεν είναι δυνατή η εμπορία ενός φυσικού αγαθού άρα και η έκδοση σχετικού τιμολογίου για την πώλησή του. Τότε ήταν που ανέλαβε η Κοινότητα να κάνει και τον αγοραστή και τον πωλητή. Κι όταν ήρθε η ώρα της πληρωμής στα σχετικά εντάλματα στη θέση του λαβόντος υπογράφει … κανένας (!), παρά μόνο ο πρόεδρος της Κοινότητας και ο ταμίας με τη σημείωση να πληρωθούν με ΜΕΤΡΗΤΑ από το ταμείο, με εντολή προέδρου και μάλιστα δύο φορές, για ποσά από 40.000 ευρώ η καθεμία.

Σας μοιάζουν αυτές για συναλλαγές ΟΤΑ; ΟΤΑ να πληρώνει με μετρητά 40.000 ευρώ και μάλιστα δυο φορές; Να μην εκδίδει για τέτοια ποσά μια επιταγή, να μην κάνει ένα τραπεζικό έμβασμα; Κατευθείαν ζεστό μετρητό από το ταμείο;

Αυτό θα πει… διαφάνεια και χρηστή διοίκηση: “σαραντάρια” να διακινούνται με μετρητά και χωρίς υπογραφές!!!

Μάλιστα, ο κ. Καλαφατέλης μέσα στην πολυπραγμοσύνη του εκτελούσε και χρέη ταμία ο ίδιος προσωπικά,  πληρώνοντας με ΜΕΤΡΗΤΑ πιστωτές της Κοινότητας για προμήθεια νερού, σύμφωνα με παραστατικά που φέρεται να έχει υπογράψει ο ίδιος και άφησε «παρακαταθήκη» στον Δήμο Διονύσου και τώρα στο Ελεγκτικό Συνέδριο.   

Φυσικά για όλα αυτά, για τα οποία έχει ήδη επιληφθεί η δικαιοσύνη, ο θρασύτατος και παντελώς ανυπόληπτος ηθικά και πολιτικά επικεφαλής της Ενωτικής Πρωτοβουλίας απέφευγε οποιαδήποτε κουβέντα. Για τιμή δεν συζητάμε, διότι την μόνη τιμή που μάλλον γνωρίζει είναι αυτή της αγοράς και πώλησης του νερού. Τώρα όμως που του υπενθυμίσαμε μερικά πράγματα για να ρίξουμε ΝΕΡΟ στον μύλο της σκέψης του, τώρα που μπαίνει το ΝΕΡΟ στο αυλάκι για την πλήρη αποκάλυψη της αλήθειας, που όλοι μέσες-άκρες γνωρίζουν, ας κάνει τον κόπο να πει κάτι για να ικανοποιήσει τη δίψα του για διαφάνεια και μετά ας ασχοληθεί και με τη σημερινή διοίκηση. 

Έπεται και συνέχεια …