logo


Η μετεγκατάσταση του Λυκείου Δροσιάς στο κτήριο του Ζάννειου στην Εκάλη απασχόλησε προ Ημερησίας Διατάξεως τη Σχολική Επιτροπή Β’Βάθμιας εκπαίδευσης στην πρόσφατη (15/9 ) συνεδρίασή της. Αφορμή η ερώτηση της Διευθύντριας του Γυμνασίου Ε. Πολίτη που μετέφερε την ανησυχία των γονιών των παιδιών του Λυκείου σχετικά με την ασφαλή πρόσβασή τους στο νέο σχολείο. Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Α. Δελαγραμμάτικας ενημέρωσε το Σώμα πως οι εργασίες επισκευής του κτηρίου- που όπως είναι γνωστό, αποτελούν εξ ολοκλήρου χορηγία του Α. Μαρτίνου– ολοκληρώνονται με ταχύτατους ρυθμούς, με πιθανή τη μετεγκατάσταση του σχολείου σε δυο εβδομάδες. Παράλληλα, τόνισε, βρίσκονται σε εξέλιξη επαφές του Δήμου με την Τροχαία ώστε να εξασφαλισθεί η ασφάλεια κατά την προσέλευση και αποχώρηση των μαθητών από το Ζάννειο. Αξίζει να σημειωθεί εδώ πως το κτήριο και η είσοδός του βρίσκεται δίπλα σε δρόμο που επί χρόνια χρησιμοποιούσε το παρακείμενο Αρσάκειο-Τοσότσειο για τη διέλευση και στάθμευση τόσο των σχολικών λεωφορείων όσο και των γονιών του συγκεκριμένου σχολείου. Αυτός ο δρόμος, συμπλήρωσε η αρμόδια Αντιδήμαρχος Α. Στασινοπούλου που επίσης παρευρισκόταν στη συνεδρίαση, είναι πιθανόν να μονοδρομηθεί, τα οχήματα που σχετίζονται με το Αρσάκειο θα φύγουν, ενώ συζητείται με την Περιφέρεια και η πιθανότητα εγκατάστασης φωτεινού σηματοδότη: “Πρώτα η ασφάλεια των παιδιών και μετά όλα τα άλλα” υπογράμμισαν τόσο ο Πρόεδρος της Επιτροπής όσο και η Αντιδήμαρχος.

Σε έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Γονέων θα συζητηθεί, εντούτοις, το θέμα της ασφαλούς μετάβασης των παιδιών του Λυκείου. Όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση και επιβεβαίωσε στην Οδό Διονύσου η Πρόεδρος του Συλλόγου Ε. Φουντουκίδου, παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις και έγγραφα εκ μέρους του Συλλόγου, δεν έχει υπάρξει έγγραφη απάντηση του Δήμου, με αποτέλεσμα το Διοικητικό Συμβούλιο να προχωρήσει στη σύγκληση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα:

EΝΗΜΕΡΩΣΗ
Σχετικά με το θέμα της ασφαλούς πρόσβασης των μαθητών στο νέο σχολικό κτήριο κι επειδή παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις, συζητήσεις που έχουν γίνει και τα έγγραφα που έχουν αποσταλεί στους αρμόδιους τοπικούς φορείς, δεν έχουμε ακόμη λάβει έγγραφη απάντηση, το Δ.Σ. του Συλλόγου μας αποφάσισε στη σημερινή συνεδρίασή του, να συγκαλέσει έκτακτη Γ.Σ. των γονέων για να συζητηθεί το θέμα αυτό και να ληφθούν σχετικές αποφάσεις. Θα ακολουθήσει ανακοίνωση-πρόσκληση για την Γ.Σ.