logo


Διόνυσος 20/9/2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο της 6ης Σεπτεμβρίου, ο επικεφαλής της παράταξής μας Γιάννης Καλαφατέλης έθιξε μια σειρά από σοβαρά ζητήματα προ Ημερήσιας Διάταξης. Επειδή πιστεύουμε στη διαφάνεια και την ενημέρωση των πολιτών θα δώσουμε για όλα την δημοσιότητα που πρέπει με δελτία τύπου. Και συνεχίζουμε με το τρίτο επεισόδιο σήμερα.

Είπε, λοιπόν, ο Γ. Καλαφατέλης προς τον Δ. Ζαμάνη (Δήμαρχος):
-Κ. Δήμαρχε, πρόσφατα δημοσιοποιήθηκε με επώνυμη ανάρτηση της κ. Λ. Χριστοφίδου στο διαδίκτυο, μια πολύ σοβαρή καταγγελία η οποία αφορά προσωπικά εσάς, ως αντιδήμαρχο οικονομικών τότε στο δήμο Δροσιάς, καθώς και τον κ. Ανδρέα Μπέτση τωρινό δημοτικό σύμβουλο της παράταξής σας.
Ούτε λίγο ούτε πολύ η κ. Χριστοφίδου μας πληροφορεί ότι για όλα τα έτη της θητείας σας επιχορηγούσατε ένα αθλητικό σύλλογο, τη Νίκη Δροσιάς, χωρίς να ελέγχετε τι γίνονται τα χρήματα των δημοτών, χωρίς να ζητάτε απολογισμούς, χωρίς να ζητάτε παραστατικά. Δίνατε απλά το δημοτικό χρήμα και το ξεχνάγατε.
Αν και είμαι απολύτως βέβαιος για την αλήθεια και την ακρίβεια όσων η κ. Χριστοφίδου αναφέρει, ερωτώ κι εσάς και τον κ. Μπέτση, έτσι είχαν τα πράγματα;
Έτσι υπηρετούσατε τη διαφάνεια, το δημόσιο έλεγχο και τη δημόσια λογοδοσία;
Εσείς που κάνατε σημαία το δήθεν ηθικό πλεονέκτημα και εμφανιστήκατε υποκριτικά ως ο αρχάγγελος της κάθαρσης έχετε εθιστεί στη ανεξέλεγκτη σπατάλη του χρήματος των πολιτών. Να σας θυμίσω πως λέγατε προεκλογικά ότι ο δημότης θα ξέρει πού πάει και το τελευταίο ευρώ; Με υποκρισία και με θράσος όπως αποδείχθηκε. Πείτε μας, λοιπόν, πού πήγαν τα πάνω από 135000 ευρώ που επιχορηγήσατε τον κ. Μπέτση και την Νίκη Δροσιάς από το 2007 έως το 2010;

Η απάντηση του Δ. Ζαμάνη δεν ήταν… απάντηση, για άλλη μια φορά. Ο ίδιος μας είπε ότι ήταν μόνο ένα χρόνο αντιδήμαρχος και υπαινίχθηκε ότι έχει ευθύνη η καταγγέλλουσα (!) ενώ ο κ. Μπέτσης μας είπε ότι με τα χρήματα αυτά έκανε κοινωνική πολιτική ο κ. Πασιπουλαρίδης (!) αφού ο επιχορηγούμενος Σύλλογος είχε τις χαμηλότερες συνδρομές (!).

Για την ταμπακέρα, για τα παραστατικά, για τον έλεγχο, για τη διαφάνεια…ούτε λέξη.

Ο ΥΠΕΚΦΕΥΓΩΝ ΚΑΙ ΘΡΑΣΥΤΑΤΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ προσπάθησε, κατά τη συνήθειά του, να κάνει το μαύρο άσπρο. Να παίξει με την νοημοσύνη μας. Αυτός που θα φρόντιζε να ξέρει ο πολίτης που πάει και το τελευταίο ευρώ δεν ξέρει ούτε ο ίδιος (;) πού διοχετεύτηκαν τα 135.000 ευρώ της επιχορήγησης της Νίκης Δροσιάς από το 2007 έως το 2010.

Πόσο πιο χαμηλά θα πέσεις κ. Ζαμάνη; Σε προκαλούμε, λοιπόν, να δώσεις εξηγήσεις, όπως δεν έκανες στο Δημοτικό Συμβούλιο, ή να μας μηνύσεις για να υπερασπιστείς την χαμένη αξιοπρέπεια και υπόληψή σου. Εμείς ξέρουμε. Όλοι, πλέον, ξέρουν.