logo


Ένα μήνα πριν από την επίσημη παρουσίασή της τον Οκτώβριο στον Αγ. Στέφανο, η νέα κίνηση με το όνομα Συνεργασία Δημοτών δημοσίευσε την πρώτη ανακοίνωσή της στο διαδίκτυο, περιγράφοντας το προφίλ των μελών που την απαρτίζουν και δίνοντας ένα πρώτο στίγμα της συμμετοχικής φιλοσοφίας της:

Ποιοι είμαστε:
Κυρίες και Κύριοι, φίλες και φίλοι, αγαπητές συνδημότισσες αγαπητοί συνδημότες….
Είμαστε άνθρωποι με σταθερή προσήλωση σε αξίες και ιδανικά, που υπηρετούμε χρόνια με συνέπεια και που αποφασίσαμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, με νέους ανθρώπους, για να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις της εποχή μας.
Η κίνηση μας αυτή είναι καρπός εμπειρίας, αλλά και αγωνίας για το μέλλον του τόπου μας. Θεωρούμε σίγουρο, ότι καμία σημαντική αλλαγή ή μεταρρύθμιση δεν μπορεί να επιτευχθεί μόνο από την Δημοτική Αρχή.
Η φιλοσοφία μας βασίζεται στο γεγονός ότι η διαρκής παρουσία και η ουσιαστική συμμετοχή της ίδιας της κοινωνίας, μπορεί να εξασφαλίσει τις προϋποθέσεις, για ένα καλύτερο αύριο στον τόπο μας.
Στόχος μας είναι η συμμετοχή και συνεργασία όλων των δημιουργικών δυνάμεων του τόπου μας, ανεξάρτητα από κομματικούς, κοινωνικούς ή άλλους διαχωρισμούς.
Φιλοδοξία μας είναι να συνθέσουμε τις διαφορετικές αντιλήψεις των δημοτών και να συνδυάσουμε τα πλεονεκτήματα των επτά περιοχών, έτσι ώστε ο Δήμος μας να μετασχηματιστεί σε τόπο δημιουργίας, ελεύθερης έκφρασης και βιώσιμης ανάπτυξης και όχι σε ένα μηχανισμό εκμετάλλευσης της εξουσίας και είσπραξης δημοτικών τελών.
Ξεκινάμε τώρα νηφάλια, ανοίγοντας έναν κύκλο διαλόγου για κάθε θέμα και δεσμευόμαστε να μην κλείσει την επομένη των εκλογών.