logo


Πέντε (5) συνολικά όργανα έχουν τοποθετηθεί στην Παιδική Χαρά επί της οδού Κίου, στη Δημοτική Κοινότητα Διονύσου, δίπλα στο Ηρώο, λίγες ημέρες πριν από την πιστοποίηση και παράδοσή της στους κατοίκους: Δυο παιχνίδια με κούνιες, δυο αλογάκια κι ένα παιχνίδι πολλαπλών δραστηριοτήτων έχουν μέχρι στιγμής τοποθετηθεί, με αποτέλεσμα την αντίδραση των γονιών, δέκτης της οποίας έγινε και ο Δήμαρχος Διονύσου Δ. Ζαμάνης σε πρόσφατη επίσκεψή του στην περιοχή.

Στην αντίδραση αυτή προστίθεται και η διαμαρτυρία του Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Τ. Μπάση, που με δηλώσεις του στην Οδό Διονύσου επισημαίνει πως τα όργανα που έχουν τοποθετηθεί στην Παιδική Χαρά απευθύνονται σε πιτσιρίκια μόνο πολύ μικρής ηλικίας, αγνοώντας τις ανάγκες μεγαλύτερων παιδιών. Παράλληλα ο κ. Μπάσης αναδεικνύει και μια ακόμη παράμετρο: Όταν φθάσει η σειρά για την ανακατασκευή και πιστοποίηση της δεύτερης Παιδικής Χαράς στην Καϊρη, τότε ο όγκος των παιδιών θα κατευθυνθεί προς αυτήν της Κίου, που με τα σημερινά δεδομένα δεν θα μπορέσει να εξυπηρετήσει όλες τις ανάγκες. “Είναι απαράδεκτη αυτή η Παιδική Χαρά για μια Δημοτική Κοινότητα με πάνω από 8000 κατοίκους”, τονίζει χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος.

Αξίζει να σημειωθεί εδώ πως η Παιδική Χαρά στην οδό Κίου, από τις μεγαλύτερες στην πόλη, περιλαμβάνεται στις 7 πρώτες-μία για κάθε Δημοτική Κοινότητα- των οποίων η υποχρεωτική ανακατασκευή και πιστοποίηση αποφασίστηκε πριν από τρία χρόνια και ξεκίνησε το 2016. Στο έργο σημειώθηκαν αλλεπάλληλες καθυστερήσεις, καθώς και αντιδράσεις για τη σχετική δαπάνη που, μετά από την έκπτωση του εργολάβου στον αρχικό προϋπολογισμό των 600.000 ευρώ, ανέρχεται στο ποσόν των 300.000 ευρώ. Μέχρι στιγμής σε χρήση έχουν παραδοθεί ανακατασκευασμένες και πιστοποιημένες τρεις Παιδικές Χαρές- στον Άγ. Στέφανο, στη Σταμάτα και στη Δροσιά.