logo


Με τρεις πρόσφατες αναρτήσεις του στο facebook, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ροδόπολης Μ. Κόκκαλης θίγει σε έντονο ύφος θέματα που απασχολούν την περιοχή- τις διαγραμμίσεις στις διαβάσεις πεζών και την Παιδική Χαρά- αλλά και τη νοοτροπία κάποιων αιρετών, δείχνοντας πως είναι πλέον- και μετά από τρία χρόνια θητείας και υπομονής- αποφασισμένος να σηκώσει τους τόνους για την περιοχή του.

Η πρώτη ανάρτηση, που αφορά στην Παιδική Χαρά της Ροδόπολης, επαναφέρει στο προσκήνιο το ερώτημα, όπως είχε διατυπωθεί από το Τοπικό Συμβούλιο προς τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Δ. Ράικο κατά τη συζήτηση για το Τεχνικό Πρόγραμμα τον περασμένο Ιούλιο: Γιατί δεν συγκαταλέγεται η μία και μοναδική Παιδική Χαρά της Ροδόπολης ανάμεσα στις 7 πρώτες που θα ανακατασκευασθούν και θα πιστοποιηθούν στο Δήμο, ενώ έχει δοθεί προτεραιότητα σε Δημοτικές Κοινότητες που έχουν περισσότερες Παιδικές Χαρές. Στην εν λόγω ανάρτησή του ο κ. Κόκκαλης ανασύρει και τις προεκλογικές δεσμεύσεις της Διοίκησης, όπως εμφανίζονται σε προεκλογικό λόγο του Δημάρχου Δ. Ζαμάνη:

Με αφορμή τα πολλά ερωτήματα που δέχομαι από τους κατοίκους της περιοχής σχετικά με την επισκευή – πιστοποίηση της παιδικής χαράς η οποία βρίσκεται στην οδό Καραϊσκάκη στη Ροδόπολη, θα ήθελα να ενημερώσω για τα εξής:


1. Παρόλο που είναι και δική μας επιθυμία η παιδική χαρά να αναβαθμιστεί και να πληρεί όλους τους κανόνες ασφαλείας που απαιτούνται, ως Δημοτική Κοινότητα δεν διαθέτουμε ούτε τους πόρους, ούτε τα υλικοτεχνικά μέσα αλλά ούτε και το προσωπικό για να προχωρήσουμε στις απαραίτητες εργασίες. Αρμόδια για την επισκευή – πιστοποίηση των παιδικών χαρών είναι η τεχνική υπηρεσία του Δήμου την οποία πιέζουμε τα τελευταία χρόνια ώστε να προχωρήσει σε λύση του προβλήματος.
2. Αυτή την στιγμή είναι σε εξέλιξη εργολαβία στον Δήμο Διονύσου για την επισκευή – πιστοποίηση των παιδικών χαρών. Αρμόδια για την συντονισμό και την παρακολούθησή της είναι επίσης η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου.
3. Στις 12/9/2017 ενημερώθηκα από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου ότι η επισκευή – πιστοποίηση της συγκεκριμένης παιδικής χαράς δεν «χωράει» στην τρέχουσα εργολαβία και θα ενταχθεί σε νέα εργολαβία που θα δημοπρατηθεί στο μέλλον.
Σε ερώτημά μου σχετικά με ποια κριτήρια επιλέχθηκαν οι παιδικές χαρές που θα χωρέσουν στην τρέχουσα εργολαβία, η απάντηση ήταν πως η επιλογή των παιδικών χαρών που θα επισκευαστούν δεν έγινε από τον ίδιο.
Γνώστης του προβλήματος είναι και ο Δήμαρχος (επισυνάπτω μέρος προεκλογικής του ομιλίας) και ελπίζουμε στην γρηγορότερη δυνατή λύση του.

Λίγες ημέρες αργότερα ήρθε η δεύτερη ανάρτηση του Προέδρου σχετικά με τις διαγραμμίσεις στις διαβάσεις πεζών, οι οποίες- όπως υποστηρίζει- έγιναν χωρίς καμιά μελέτη, χωρίς τις απαιτούμενες προδιαγραφές, χωρίς να έχει προβλεφθεί η αναγκαία σήμανση και χωρίς καμιά ενημέρωση εκ μέρους του Δήμου:

ΠΡΟΧΕΙΡΟΤΗΤΑ; ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ; ή ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΟ;
Εδώ και κάποια χρόνια είναι πάγιο αίτημα της Δημοτικής μας Κοινότητας η διαγράμμιση διαβάσεων πεζών σε καίρια σημεία της περιοχής μας ή όπου αυτό απαιτείται.
Αυτό συνεπάγεται πως πρέπει να εκπονηθεί και να εκτελεστεί κατά γράμμα μια κυκλοφοριακή μελέτη.
Δεν ξυπνάμε ένα πρωί, παίρνουμε πινέλα και μπογιές και κάνουμε ό,τι μας κατέβει στο κεφάλι.


Έκπληκτος είδα σήμερα υπαλλήλους της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος του Δήμου μας να σχεδιάζουν διαβάσεις πεζών σε διάφορα σημεία χωρίς κανένας να μπορεί να μου δώσει σαφή απάντηση από πού έχει πάρει εντολές!
• Τελικά ποιος έδωσε την εντολή;
• Εγώ έπρεπε να είχα ενημερωθεί ως πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας;
• Προηγήθηκε κυκλοφοριακή μελέτη;
• Έχουν τηρηθεί οι προδιαγραφές των διαγραμμίσεων οδών του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων;
• Έχει προηγηθεί η απαραίτητη σήμανση που να προειδοποιεί τους οδηγούς;
• Τα πεζοδρόμια είναι κατάλληλα διαμορφωμένα για την ασφαλή διάβαση των πεζών; Ή δημιουργήσαμε παγίδες;
• Τι χρώμα πρέπει να έχει η διαγράμμιση; Και σε ποια απόσταση πρέπει να σχεδιάζετε από διασταύρωση χωρίς φανάρι;
• Επιτρέπεται ο σχεδιασμός διάβασης πεζών σε ήδη υπάρχουσα είσοδο γκαράζ;
Και μετά απ’ όλα αυτά το σοβαρότερο, ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΝ ΘΑ ΠΡΟΚΥΨΟΥΝ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΤΥΧΗΜΑΤΟΣ;

Είχε βέβαια προηγηθεί ανάρτηση του κ. Κόκκαλη που καυτηρίαζε- με… κλαυσίγελω!- τη νοοτροπία Αντιδημάρχου, και μάλιστα σχετικά με το ιδιατέρως σοβαρό θέμα της αποψίλωσης χόρτων στους κοινόχρηστους χώρους, μια που βρισκόμαστε ακόμη εν μέσω αντιπυρικής περιόδου, και με υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες:

Για γέλια ή για κλάματα;
Επικοινωνώντας σήμερα με αντιδήμαρχο να ενημερωθώ για ποιο λόγο τα χόρτα στους δρόμους και στους κοινόχρηστους χώρους παραμένουν ακούρευτα μέχρι σήμερα 12/9, με αποτέλεσμα
1. την άθλια εικόνα της περιοχής και
2. τον αυξημένο κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαϊάς
έλαβα την εξής απάντηση:
“Τα χόρτα θα κουρευτούν μέχρι τέλους Οκτωβρίου, ημερομηνία που λήγει η αντιπυρική περίοδος, ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΣΟΥ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ” !!!