logo


Τη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου θα ανοίξει τις πόρτες του για να υποδεχθεί τα πρώτα πιτσιρίκια της περιοχής ο Δημοτικός Βρεφονηπιακός Σταθμός δωρεάς Πάρι και Μαρίας Κουκουτσέα, δυναμικότητας 40 περίπου παιδιών, στη Δημοτική Κοινότητα Διονύσου. Οι πολύχρονες προσπάθειες, που ξεκίνησαν επί Διοίκησης του αείμνηστου Κοινοτάρχη Σακελλάριου Σωτηρίου όταν πραγματοποιήθηκε η δωρεά και κατασκευάστηκε ο Σταθμός και συνεχίστηκαν επί Διοίκησης Σπ. Δαρδαμάνη και Γ. Καλαφατέλη, τελεσφόρησαν επιτέλους επί των ημερών της σημερινής Διοίκησης Δ. Ζαμάνη.

Ο Θ. Στάικος, Πρόεδρος του Νομικού προσώπου ΕΣΤΙΑ υπό την αιγίδα της οποίας λειτουργούν οι Παιδικοί Σταθμοί και τα ΚΑΠΗ του Δήμου, έχει κάθε λόγο να δηλώνει πλήρως ικανοποιημένος από τις εξελίξεις, μια που ανταποκρίθηκε στη δέσμευσή του να λειτουργήσει ο Παιδικός Σταθμός στο Διόνυσο μέσα στο 2017. Στο Σταθμό θα απασχολούνται τρεις νηπιαγωγοί, με το απαραίτητο βοηθητικό προσωπικό, οι ώρες φιλοξενίας των παιδιών θα είναι 8 το πρωί με 4 το απόγευμα, ενώ έχουν ήδη ξεκινήσει οι πρώτες “αναγνωριστικές” επαφές με τους γονείς, που επισκέπτονται τον Σταθμό και ενημερώνονται για τη λειτουργία του από τις Νηπιαγωγούς και από σχετικό φυλλάδιο.

Θα πρέπει να σημειωθεί εδώ πως τον τελευταίο χρόνο έχουν ξεκινήσει τη λειτουργία τους δυο ακόμη νέοι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί, στη Ροδόπολη και στο Κρυονέρι. Στο Κρυονέρι μάλιστα βρίσκονται ήδη σε πλήρη λειτουργία από φέτος και τα δυο τμήματα, τόσο το Βρεφικό όσο και το Νηπιακό. Με τη μεταφορά του Παιδικού Σταθμού Αγ. Στεφάνου σε νέες εγκαταστάσεις, το τοπίο στις δημοτικές δομές που προορίζονται για παιδιά αναβαθμίζεται σημαντικά, παρά το γεγονός πως η Σταμάτα παραμένει η μοναδική Δημοτική Κοινότητα χωρίς αντίστοιχη πρόβλεψη.

Επιπλέον, και σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες της Οδού Διονύσου, σύντομα πρόκειται να λειτουργήσει στο Διόνυσο Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ), που θα φιλοξενείται στο Δημοτικό Κατάστημα. Υπενθυμίζεται πως σήμερα οι δημότες και οι κάτοικοι της πόλης εξυπηρετούνται από τα δυο ΚΕΠ που λειτουργούν στη Δροσιά, μέσα στο Δημοτικό Κατάστημα επί της οδού Λαμπράκη, και στον Άγ. Στέφανο, στο κτήριο της πρώην Εφορίας που μισθώνει ο Δήμος Διονύσου για τη στέγαση σειράς λειτουργιών του (ΕΣΤΙΑ, Δημοτικό Γυμναστήριο, ΚΕΠ κ.λπ.)