logo


Τη λειτουργία εντευκτηρίου σε χώρο του γηπέδου ποδοσφαίρου στην Άνοιξη συζήτησε στην πρόσφατη συνεδρίασή του (8/9) το Τοπικό Συμβούλιο της περιοχής, μετά από το σχετικό αίτημα του Αθλητικού Ομίλου Άνοιξης. Το αίτημα, όπως το παρουσίασε και το υποστήριξε ο τοπικός σύμβουλος και Γραμματέας του ΑΟΑ Δ. Κυριάκης, αφορούσε στην ίδρυση και λειτουργία εκ μέρους του Συλλόγου ενός εντευκτηρίου, όπου θα πωλούνται νερά και αναψυκτικά σε αθλητές, γονείς και θεατές. Τη λειτουργία του χώρου- σύμφωνα με τις διευκρινίσεις του κ. Κυριάκη- πρόκειται να αναλάβει μέλος του Συλλόγου, που θα χρησιμοποιεί το ΑΦΜ του ΑΟΑ, ενώ επανειλημμένα τονίσθηκε πως δεν πρόκειται για κερδοσκοπική δραστηριότητα, αλλά για εξυπηρέτηση του αθλητισμού. Ο κ. Κυριάκης μάλιστα ανέφερε πως τέτοια δραστηριότητα επιτρέπεται βάσει αθλητικού νόμου. Προσέθεσε, τέλος, πως αντίστοιχη άδεια έχει δοθεί στο παρελθόν τόσο στον ΑΟ Διονύσου όσο και στον ΑΟ Κρυονερίου

Θετικός στην ίδρυση του εντευκτηρίου ήταν ο Πρόεδρος του Τοπικού Θ. Πιπέρης, αφήνοντας το Δήμο να εξετάσει τις περαιτέρω προϋποθέσεις ίδρυσης και λειτουργίας του, καθώς και ο παριστάμενος εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για την Άνοιξη Δ. Κωστάκης, ενώ ισχυρές επιφυλάξεις που αφορούσαν τόσο στη μορφή του εντευκτηρίου, τις νόμιμες προϋποθέσεις ίδρυσης όσο και στον έλεγχο προς όποιον το λειτουργεί εξέφρασαν ο τοπικός σύμβουλος Θ. Καβούρης, αλλά και η Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας και Πολιτικής Προστασίας Π. Ταουξή που επίσης παρευρισκόταν στη συνεδρίαση.

Το θέμα, με 4 ψήφους, παραπέμφθηκε στη Νομική Υπηρεσία του Δήμου για να εξετάσει τα παραπάνω, ενώ δεν συμμετείχε στην ψηφοφορία ο κ. Κυριάκης μια που είναι μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο του Αθλητικού Ομίλου Άνοιξης.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί εδώ ότι, όπως τόνισε στην Οδό Διονύσου ο Πρόεδρος Λ. Γεωργοκίτσος, στο Διόνυσο εντευκτήριο του Ομίλου με την οποιαδήποτε μορφή δεν έχει λειτουργήσει ποτέ. Στο Κρυονέρι από την άλλη πλευρά είχε ζητηθεί και δοθεί από το Τοπικό Συμβούλιο η ίδρυση εντευκτηρίου το 2014 για την “επικοινωνία, ενημέρωση και συνάθροιση γονιών και φίλων της ομάδας”, χωρίς εντούτοις στο σχετικό αίτημα να γίνεται λόγος για εμπορική δραστηριότητα, που κατά πολλούς συνιστά αθέμιτο ανταγωνισμό με επιχειρηματίες της κάθε περιοχής.

Στην ίδια συνεδρίαση εξάλλου εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία το χρόνιο αίτημα του Κλιμακίου Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας της Άνοιξης, που μέχρι σήμερα φιλοξενούνται δίπλα στο γήπεδο ποδοσφαίρου, να μετεγκατασταθούν στο χώρο του Δημοτικού καταστήματος. Οι σημερινές εγκαταστάσεις του Κλιμακίου περιγράφονται από τους ίδιους τους Εθελοντές ως τραγικές, μια που τουαλέτα δεν υπάρχει, στα παραπήγματα όπου φιλοξενούνται δεν υπάρχει κλιματισμός, ενώ είναι αναγκασμένοι να “συμβιώνουν” με τρωκτικά. Προβληματική επιπλέον αποδεικνύεται η συνύπαρξη με το γήπεδο, ειδικά τις ημέρες που πραγματοποιούνται αγώνες, μια που τα αυτοκίνητα των επισκεπτών θεατών ουσιαστικά μπλοκάρουν τη μετακίνηση των πυροσβεστικών οχημάτων, ενώ πρόσφατοι είναι και οι βανδαλισμοί στον εξοπλισμό των Εθελοντών.

Εντούτοις δεν ήταν όλοι οι τοπικοί σύμβουλοι θετικοί στο εν λόγω αίτημα, που ήρθε από τους Εθελοντές με τη συνδρομή και της Αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας: Ο κ. Καβούρης επεσήμανε πως πιθανή μετεγκατάσταση των εθελοντών στον έτσι κι αλλιώς μικρό προαύλιο χώρο του Δημοτικού Καταστήματος θα προκαλέσει κυκλοφοριακό κομφούζιο με τα άλλα οχήματα που σταθμεύουν συνήθως εκεί, ενώ προβληματική θα μπορούσε να αποδειχθεί η κινητοποίηση του στόλου του Κλιμακίου, καθώς και η φύλαξη των εγκαταστάσεων. Επιπλέον, η σημερινή θέση του Κλιμακίου, δίπλα στο γήπεδο, επιτρέπει στους Εθελοντές να έχουν πλήρη εικόνα της περιοχής από ψηλά, κάτι που ανατρέπεται αν μεταφερθούν στο κέντρο της πόλης.