logo


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο καθιερωμένος αγιασμός που σηματοδοτεί την έναρξη της σχολική χρονιάς, πραγματοποιήθηκε χθες Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017, σ’ όλα τα σχολεία του Δήμου Διονύσου.

Ο Δήμαρχος Διονύσου Διονύσης Ζαμάνης παρευρέθηκε στον αγιασμό των Γυμνασίου – Λυκείου Δροσιάς και Γυμνασίου -Λυκείου Κρυονερίου και ευχήθηκε Καλή Σχολική Χρονιά στους μαθητές, στους εκπαιδευτικούς και στους γονείς, ενώ διαβεβαίωσε ότι η Δημοτική Αρχή θα είναι και φέτος στο πλευρό της εκπαιδευτικής κοινότητας, καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να βοηθήσει στην άμεση επίλυση οποιουδήποτε ζητήματος προκύψει, και να συμβάλει στην εύρυθμη λειτουργία όλων των σχολείων του Δήμου.

Ο Δήμαρχος Διονύσου στον χαιρετισμό του ανέφερε ότι «για εμάς, σαν Δημοτική Αρχή τα θέματα παιδείας είναι βασική μας προτεραιότητα. Προετοιμάσαμε την έναρξη της σχολικής χρονιάς με συντήρηση όλων των σχολείων, με βαψίματα εσωτερικά και εξωτερικά καθώς και με εργασίες συντήρησης, ώστε να είναι σε άριστη κατάσταση για να υποδεχθούν τους μαθητές μας. Οι προσπάθειές μας για την αναβάθμιση των σχολικών υποδομών είναι συνεχείς και ως αποτέλεσμα αυτής, φέτος πετύχαμε να κάνουμε δεκτά όλα τα παιδιά μας στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς. Σύντομα, επίσης, θα μετεστεγαστεί και θα λειτουργήσει, σε νέο κτίριο στο Ζάννειο Ίδρυμα, το Λύκειο Δροσιάς, γεγονός που θα αναβαθμίσει ακόμη περισσότερο τις σχολικές υποδομές του Δήμου μας».

Ο κος Ζαμάνης στην επίσκεψη του στο Γυμνάσιο-Λύκειο Δροσιάς συνοδευόταν από τον πρόεδρο της δευτεροβάθμιας σχολικής επιτροπής κ. Αχιλλέα Δελαγραμμάτικα και στο Γυμνάσιο -Λύκειο του Κρυονερίου και από τον Αντιδήμαρχο κ. Δημήτρη Ράικο.

Κατά τη διάρκεια του αγιασμού στο σχολείο του Κρυονερίου πραγματοποιήθηκε τιμητική βράβευση του εφοπλιστή κ. Αθανάσιου Μαρτίνου – σε εκπρόσωπό του- και του ιδιοκτήτη φροντιστηρίου μέσης εκπαίδευσης κ. Λεωνίδα Κουκουζέλη, από τον διευθυντή του Λυκείου κ. Πέτρου Γιατζάκη, για δωρεές και χορηγίες τους προς το σχολείο. Με την ευκαιρία της παρουσίας του ο κος Ζαμάνης ευχαρίστησε δημοσίως τόσο τον επίτιμο δημότη του Δήμου μας κ. Αθ. Μαρτίνο για τις συνεχείς του δωρεές και χορηγίες, όσο και τον κ. Λ. Κουκουζέλη για την χορηγία του σε σειρά εργασιών που πραγματοποιήθηκαν στο σχολείο του Κρυονερίου.

Κοντά στους μαθητές και τις μαθήτριες, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς των σχολείων του Δήμου Διονύσου βρέθηκαν, επίσης, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, πρόεδροι και μέλη των Δημοτικών Κοινοτήτων, προκειμένου να ευχηθούν «καλή και δημιουργική σχολική χρονιά».