logo


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με τρεις σημαντικές πολιτιστικές εκδηλώσεις, στον παλιό σταθμό του τρένου στη Δημοτική Ενότητα Διονύσου, και με πολύ μεγάλη προσέλευση θεατών, ολοκληρώθηκαν απόλυτα επιτυχημένα τα ΔΙΟΝΥΣΙΑ 2017 που διοργάνωσε ο Δήμος Διονύσου.


Την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε η Θεατρική Παράσταση «Ελένη» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία της γνωστής τραγωδού του Εθνικού Θεάτρου Έλλης Βοζικιάδου. Η παράσταση του αρχαίου δράματος, ανεβασμένη στην κλασική της μορφή, μετέφερε στους θεατές την ατμόσφαιρα των μεγάλων παραστάσεων της χρυσής εποχής της Επιδαύρου και κέρδισε τις καλύτερες εντυπώσεις.

Η Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου ανήκε στην οικογένεια και στα παιδιά του Δήμου Διονύσου που προσήλθαν κατά εκατοντάδες και πλημμύρισαν με χαρούμενες φωνές τον χώρο, για να παρακολουθήσουν την όπερα «Μαγικός Αυλός» του Μότσαρτ, ανεβασμένη σαν ένα μουσικό παραμύθι από την Κάρμεν Ρουγγέρη. Οι διαχρονικοί συμβολισμοί του έργου με κεντρικά θέματα τη δύναμη της αγάπης, την αντιπαράθεση του καλού εναντίον του κακού, της αλήθειας έναντι του ψέματος, καθώς και η αναζήτηση των μεγάλων ιδανικών της ζωής, αποδόθηκαν με μοναδικό τρόπο σε μία παράσταση γεμάτη χρώμα και μουσική που ενθουσίασε μικρούς και μεγάλους.

Τα Διονύσια 2017 ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου με το Συμπόσιο Οίνου, Αμπέλου και το Ελληνικό Γλέντι. Ο Δήμαρχος Διονύσου κ. Διονύσης Ζαμάνης στον χαιρετισμό του, πριν πέσει η αυλαία των Διονυσίων, αναφέρθηκε στην εξαιρετική επιτυχία του προγράμματος των εκδηλώσεων που περιελάμβανε πολύ αξιόλογες πολιτιστικές παραστάσεις, διαφορετικού ύφους, αλλά πάντα υψηλού καλλιτεχνικού επιπέδου.


«Ο Πολιτισμός είναι προτεραιότητα για τον Δήμο Διονύσου που θεωρεί αναφαίρετο δικαίωμα του κάθε πολίτη να συμμετέχει σε αυτόν. Γι’ αυτό στηρίζει σταθερά τις πολιτιστικές δράσεις όχι μόνο μέσα από τη διοργάνωση αξιόλογων εκδηλώσεων αλλά και με την υποστήριξη και προβολή πολιτιστικών δρώμενων, φορέων και συλλόγων καθώς και με την προσφορά στους δημότες πολλών επιμορφωτικών πολιτιστικών προγραμμάτων. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που οι εκδηλώσεις των Διονυσίων γνώρισαν τόσο μεγάλη επιτυχία και προσέφεραν δωρεάν, ποιοτική ψυχαγωγία και διασκέδαση στους δημότες» σημείωσε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος κος Δ. Ζαμάνης.

Στη συνέχεια ξεκίνησε το Συμπόσιο Οίνου και Αμπέλου που πραγματοποιήθηκε για 6η συνεχή χρονιά και περιελάμβανε μεταξύ άλλων, πάτημα σταφυλιών σε πατητήρι, γνωριμία με τη διαδικασία της απόσταξης, γευσιγνωσία τυριών, οινογνωσία με κρασιά τοπικών παραγωγών αλλά και απ’ όλη την Ελλάδα, καθώς και ομιλία από τους οινολόγους Στάθη και Αμάντα Λιαρομμάτη για το κρασί, την ιστορία του και τα μικρά του μυστικά.

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με ένα αυθεντικό ελληνικό γλέντι, που παρουσίασε ο Γιάννης Τζουανόπουλος, με τραγούδι από τους μεγάλους ερμηνευτές Μπάμπη Τσέρτο, Νάντια Καραγιάννη, Λιζέτα Νικολάου, Γιώργο Σαρρή και Δημήτρη Καννέλο, και πολύ χορό από τους παρευρισκόμενους.


Στις εκδηλώσεις παρευρέθηκαν, επίσης, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Β. Ζώτου, οι αντιδήμαρχοι Αν. Στασινοπούλου, Αγγ. Ακριστίδου, Β. Δαρδαμάνης, Αγγ. Πέππα, Δ. Ράικος και Κ. Ταουξή, οι δημοτικοί σύμβουλοι Κ. Γκιζελή, Β. Κοκμοτός, Δ. Κωστάκης, Ανδ. Μπέτσης, Χρ. Ντούντα, Π. Τσούκας, Π. Χρονόπουλος, Γ. Καλαφατέλης, Γ. Τσουδερός , Γ. Φωτάκης και Β. Ρηγοπούλου, οι πρόεδροι των Δημοτικών Κοινοτήτων, Διονύσου Αν. Μπάσης, Άνοιξης Χ. Πιπέρης, Κρυονερίου Δ. Χριστόπουλος και Ροδόπολης Μ. Κόκκαλης, και οι τοπικοί σύμβουλοι Γ. Δανέζης, Ελ. Φραντζή και Π. Σεϊντής. Την παρουσίαση των εκδηλώσεων έκανε η Βίκυ Κλήμη.
Ο Δήμος Διονύσου ευχαριστεί τα Λατομεία Μαρμάρων Διονύσου, το Κτήμα Γ. Κοκοτού, το Κτήμα Ολύμπια Γη, το Οινοποιείο Βακιρτζή, το Κτήμα Χαρλαύτη – Αθανασιάδη και το super market Σκλαβενίτης Άνοιξης για τις ευγενικές χορηγίες τους, και τους υπαλλήλους του Δήμου Διονύσου, τους εθελοντές Πολιτικής Προστασίας, την Αρχαιολογική Υπηρεσία, τους Ναυτοπροσκόπους Διονύσου και την Τροχαία Κηφισιάς για την πολύτιμη συνεισφορά τους στην πραγματοποίηση των εκδηλώσεων.