logo


Με συγκεκριμένα στοιχεία και αποσπάσματα από δηλώσεις παλαιοτέρων ετών τόσο του Δημάρχου Δ. Ζαμάνη όσο και του τέως αρμόδιου Αντιδημάρχου Β. Κοκμοτού, αποδεικνύει ο πρώην Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σπ. Γιαννουλάτος πως “η αδιαφορία σας για το θέμα αυτό επί δυο χρόνια ήταν πλήρης”. Η παρακάτω τοποθέτηση του κ. Γιαννουλάτου διαβάστηκε εν μέρει στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ως απάντησή του σε όσα γράφτηκαν εις βάρος του- και μέχρι σήμερα δεν έχουν διαψευστεί- “σε ορισμένα γελοία εμετικά βοθρο-blogs”. Λόγω παρέλευσης του χρονικού ορίου, η ανάγνωση της παρακάτω τοποθέτησης διεκόπη από την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Β. Ζώτου, με τον κ. Γιαννουλάτο να δηλώνει πως θα δημοσιοποιήσει τη θέση του μέσω του Τύπου για την πληρέστερη ενημέρωση όλων:

Συγκεντρώσατε την Πέμπτη 24/8 τους εκπροσώπους των Αθλητικών Σωματείων- Συλλόγων για να τους ενημερώσετε για την προσφυγή που υποβάλαμε εγώ και ο συνάδελφος κ. Υφαντής κατά της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για τις επιχορηγήσεις.
Όπως με ενημέρωσαν δημότες της Σταμάτας, σε ορισμένα γελοία εμετικά βοθρο- blogs αναφέρονται ότι ελέχθησαν από εσάς τα εξής:
“Θέλουν να πλήξουν εμένα πολιτικά και δεν τους ενδιαφέρει αν καταστραφεί ο αθλητισμός και ο πολιτισμός του τόπου μας. Οι κύριοι αυτοί όσο κατείχαν θέση ευθύνης, δεν σκέφτηκαν να καταθέσουν προσφυγή. Κάτι ανάλογο έπραξαν και στην περίπτωση της εργολαβίας κοπής των ξερών χόρτων, καταψήφισαν γιατί δεν τους ενδιαφέρει αν θα καεί ο Διόνυσος”.
Αν αληθεύουν όλα αυτά (και αληθεύουν γιατί δεν διαψεύστηκαν) σας απαντώ ότι εγώ ποτέ δεν έχω ασχοληθεί προσωπικά κατά κάποιου οργάνου- προσώπου ή δημότη- κατοίκου, πόσω μάλλον στο πρόσωπό σας. Άρα ο ισχυρισμός σας είναι αβάσιμος. Οι όποιες ενέργειές μου αφορούν καθαρά το συμφέρον του συνόλου και συγκεκριμένα του Δήμου και των δημοτών. Προσωπικό όφελος οιουδήποτε είδους και κυρίως οικονομικού ποτέ δεν είχα.
Από πού συμπεραίνετε τον ισχυρισμό σας ότι δεν με ενδιαφέρει αν θα καταστραφεί ο αθλητισμός και ο πολιτισμός του τόπου μας; Απεναντίας θα έλεγα ότι εσείς έχετε ολιγωρήσει.

Συγκεκριμένα: Στη 13η συνεδρίαση του Δ.Σ. της 26/6/15 για τις επιχορηγήσεις συλλόγων κ.λπ. έτους 2015 δηλώσατε (σελ. 69 πρακτικών):
“Τάχιστα θα πρέπει να ψηφιστεί κανονισμός λειτουργίας γηπέδων και πολιτιστικών χώρων και να εφαρμοστεί απαρέγκλιτα με τη συμμετοχή ύστρα από διαβούλευση. Η Επιτροπή Διαβούλευσης εφόσον έχει ξεκινήσει και λειτουργεί, μπορεί να δώσει τέτοιου είδους αποτελέσματα και αυτά πρέπει να γίνουν γρήγορα και μάλιστα μέχρι το τέλος Ιουλίου (2015)”.
 Σήμερα έχουμε Αύγουστο του 2017. Δυο χρόνια τι κάνατε για να γίνουν αυτά που δηλώσατε; Απολύτως τίποτα. Απεναντίας, θα έλεγα ότι η αδιαφορία σας ήταν πλήρης στο θέμα αυτό.

Κύριε Δήμαρχε, και τώρα έρχομαι σε μένα. Στις 3 Οκτωβρίου 2016 σας υπέβαλα έγγραφο όπου σας ζητούσα να εφαρμοστεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργείων Δημόσιας Διοίκησης και Πολιτισμού (που περιείχε και πρότυπο Κανονισμό λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων των Δήμων) για να συνταχθεί από το Δήμο Κανονισμός Λειτουργίας Αθλητικών Εγκαταστάσεων που θα έβαζε μια λογική τάξη στην υφιστάμενη σήμερα απαράδεκτη κατάσταση.


Μετά από 4 μήνες (3/2/2017) ο υπεύθυνος Αντιδήμαρχος κ. Κοκμοτός μου απάντησε ότι ζήτησε με έγγραφό του, κι αυτό με την ίδια ημερομηνία, την εκπόνηση μελέτης κατάρτισης του Κανονισμού Λειτουργίας των Αθλητικών Εγκαταστάσεων από τη σύμβουλό σας κ. Νταγκαλή Ξανθίππη. Επίσης ότι στις 31/1/2017 είχε ζητήσει τις προτάσεις των τοπικών αθλητικών φορέων. Από τότε πέρασαν άλλοι 7 μήνες. Η σύμβουλός σας τι έχει κάνει;


Για την ενημέρωση των συναδέλφων, ο πρότυπος Κανονισμός ασχολείται πρώτα με τον μαζικό Αθλητισμό που ο Δήμος βαθμολογείται με μηδέν έως 0,5, ενώ στη συνέχεια με τα σωματεία κ.λπ.
Ας κρίνουν οι συνάδελφοι και οι δημότες ποιος είναι αδιάφορος και δεν ενδιαφέρεται για τον Αθλητισμό.

Στο ίδιο θέμα στη σελ. 63 των πρακτικών ο τέως Αντιδήμαρχος κ. Κοκμοτός δήλωσε: «Είναι αναγκαίο να θεσπιστούν μόνιμα, νόμιμα και δίκαια κριτήρια, ίσως όχι απόλυτα, τα οποία να γνωστοποιηθούν στους φορείς”. Τι έχει γίνει μέχρι σήμερα; Τίποτε!
Και συνεχίζει ο κ. Αντιδήμαρχος: Ήδη στους φορείς και ειδικά στα αθλητικά σωματεία παραχωρούνται αθλητικές εγκαταστάσεις, γήπεδα ποδοσφαίρου, κλειστά γυμναστήρια, χώροι άθλησης ανοιχτοί κ.λπ. Δεν είναι δυνατόν λοιπόν κανένας από αυτούς τους φορείς να δηλώνει πως δεν στηρίζεται από τοπικούς και θεσμικούς φορείς, πολλώ δε μάλλον όταν λαμβάνει και ποσό επιχορήγησης”. Και τελειώνει: “Θέλω να επισημάνω πως ο ισχύων τρόπος επιχορήγησης πρέπει να τελειώσει εδώ” κ.λπ.
Τι έχει γίνει μέχρι σήμερα; Τίποτε! Μια από τα ίδια και χειρότερα και ο τέως Αντιδήμαρχος συμφώνησε και με τις επιχορηγήσεις του έτους 2017.

Κύριε Δήμαρχε, στην 11η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 12/7/2016 για τις επιχορηγήσεις του έτους 2016 είπατε (σελίδα πρακτικών 25) ότι “η εισήγηση είναι όπως σας έχει μοιραστεί ακριβώς, με τη διαφορά πως το Νο4, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Κρυονερίου, αντί για 9000 πάει στις 6000 και προστίθεται ο Ιερός Ναός Κρυονερίου με 3000 ευρώ”. Και συνεχίσατε: “Ο Σύλλογος Γυναικών Κρυονερίου ούτως ή άλλως μέσα στη χρονιά έχει πάρει άλλες 5500 ευρώ από τον ΘΕΣΠΙ και πέρυσι και πρόπερσι”.

Σας ερωτώ: Στην κατανομή των επιχορηγήσεων έτους 2017 έχετε υπολογίσει τι επιπλέον έχετε δώσει στους συλλόγους και αθλητικά σωματεία από διάφορους φορείς του Δήμου; Μίλησε ο κ. Κοκμοτός για τους αθλητικούς χώρους. Έχετε υπολογίσει ποιο είναι το κόστος για το Δήμο λόγω της χρήσης των αθλητικών χώρων- γηπέδων και σχολικών κλειστών γυμναστρίων, ανοιχτών χώρων άθλησης κ.λπ- από τους συλλόγους και τα αθλητικά σωματεία; Αν συνυπολογίσουμε αυτό το κόστος με τις χρηματικές επιχορηγήσεις, τότε αυτό που πραγματικά παίρνουν οι σύλλογοι υπερβαίνει κατά πολύ το 1,5% των δημοτικών εσόδων, με το οποίο ο Δήμος δικαιούται να τους επιχορηγεί.