logo


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Από φέτος, ο Δήμος μας είναι στην πολύ ευχάριστη θέση να συγκαταλέγεται πλέον μεταξύ των λίγων δήμων πανελλαδικά που μπορούν και ικανοποιούν όλα τα αιτήματα των δημοτών τους αναφορικά με βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς.

Συνολικά ο Δήμος μας δέχθηκε φέτος περίπου 400 σχετικά αιτήματα γονέων, τα περισσότερα από κάθε άλλη φορά, και για πρώτη φορά έχει τη δυνατότητα να αγκαλιάσει όλα τα παιδιά, διασφαλίζοντας πως κανένα δεν θα μείνει εκτός παιδικών σταθμών.

Εξέλιξη που έρχεται ως αποτέλεσμα της λειτουργίας, μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, των νέων παιδικών σταθμών σε Ροδόπολη και Κρυονέρι, καθώς και της μεταφοράς του πρώτου παιδικού σταθμού Αγίου Στεφάνου σε νέες εγκαταστάσεις, ενώ σε λίγες μέρες παραδίδεται προς χρήση και ο νέος υπερσύγχρονος δημοτικός παιδικός σταθμός, δωρεά Πάρη και Μαρίας Κουκουτσέα.

Σε μήνυμά τους προς τα παιδιά και τους γονείς για τη νέα σχολική χρονιά των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών, ο Δήμαρχος του Δήμου Διονύσου, Διονύσης Ζαμάνης και ο Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. «Η ΕΣΤΙΑ», Θεόδωρος Στάικος, υπογραμμίζουν τα εξής:

«Αγαπητά μας παιδιά,
Αγαπητοί γονείς,
Σας καλωσορίζουμε στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου μας για τη σχολική χρονιά 2017-2018. Μία πολύ θερμή αγκαλιά ιδίως στα παιδιά που κάνουν σήμερα τα πρώτα βήματά τους στο υπέροχο ταξίδι της εκπαίδευσης.
Φέτος είναι η πρώτη φορά που ο Δήμος μας μπορεί και αγκαλιάζει όλα τα παιδιά ανεξαιρέτως, πετυχαίνοντας τον στόχο μας, κανένα παιδί χωρίς πρόσβαση σε παιδικό σταθμό.
Για πρώτη φορά, ΟΛΑ τα παιδιά γίνονται δεκτά στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, χάρη στις υπηρεσίες του Δήμου και ιδίως στη σοβαρή και συστηματική δουλειά της διοίκησης και των εργαζομένων του ΝΠΔΔ «Η ΕΣΤΙΑ».
Αυτή είναι η δική μας αυτονόητη υποχρέωση.
Να μεριμνούμε ώστε τα χρήματα του κάθε δημότη να πιάνουν τόπο.
Να είμαστε δίπλα σε κάθε οικογένεια του Δήμου μας.
Να κάνουμε τα πάντα για να προσφέρουμε σε όλα τα παιδιά μας ολοένα και καλύτερες δομές και υπηρεσίες παιδείας.
Με τις θερμότερες ευχές μας για υγεία, χαρά, γνώση και πρόοδο.»