logo


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Διόνυσος 29/9/2017

Ο κ. Ζαμάνης αντιλήφθηκε ότι έρχονται εκλογές και μετά από τρία χρόνια στο λήθαργο θυμήθηκε την παράταξή του και ξεκίνησε με τη γνωστή θρασύτητα και ψευδολογία να μας πείσει ότι είναι καλός νοικοκύρης, νοιάζεται για το δήμο και προστατεύει τα συμφέροντα των δημοτών. Ένας δήμαρχος που διοικεί:
1)Χωρίς απολογισμό και δημόσια λογοδοσία.
2)Με αδιαφάνεια.
3)Με εκατοντάδες αναθέσεις και άλλες τόσες προμήθειες σε έργα άχρηστα ή σε έργα βιτρίνας.
4)Με «αόρατους» συμβούλους και συνεργάτες που πληρώνονται από τον δημοτικό κορβανά για έργο που δεν είδαμε ποτέ.
5)Με μικρά και μεγάλα ρουσφέτια και αήθεις συναλλαγές.
6)Έχοντας εγκαταλείψει το έργο της αποχέτευσης και παραδίδοντας μια παιδική χαρά κάθε χρόνο!
Μόνο στα γλέντια και στα πανηγύρια είναι πρώτος. Αλλά κι εκεί με επιλήψιμες σπατάλες.

Όμως δεν έγινε τώρα «καλός νοικοκύρης» ο κ. Ζαμάνης. Ήταν από παλιά. Πριν από τον Καλλικράτη. Στο τότε δήμο Δροσιάς. Σαν αντιδήμαρχος Οικονομικών. Παρέα με τον κ. Α.Μπέτση, τότε πρόεδρο του Αθλητικού Συλλόγου Δροσιάς και τώρα δημοτικό σύμβουλο της παράταξής του, που επί Δημαρχίας Αβρ. Πασιπουλαρίδη στη Δροσιά (2006-2010) έπαιρνε επιχορήγηση για τον Σύλλογο το ποσόν των 35.000 ευρώ ετησίως (την ίδια ακριβώς χρονική περίοδο που το «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΡΟΣΙΑΣ» για όλες του τις πολιτιστικές δραστηριότητες επιχορηγείτο ΜΟΝΟ με το ποσόν των 20-25.000 ευρώ ετησίως), ΧΩΡΙΣ ΠΟΤΕ να κληθεί να παρουσιάσει ΟΥΤΕ ΕΝΑ αποδεικτικό στοιχείο ΕΣΟΔΩΝ-ΕΞΟΔΩΝ ή οποιοδήποτε άλλο δικαιολογητικό απαιτούσε ο νόμος περί επιχορηγήσεων Συλλόγων και Σωματείων.

Τα στοιχεία είναι από δημόσια ανάρτηση της κ. Λ. Χριστοφίδου, η οποία είχε θεσμικό ρόλο και ενεργή παρουσία στον τότε Δήμο Δροσιάς, ήταν υποψήφια με την παράταξη του κ. Ζαμάνη στις εκλογές του 2014 και διετέλεσε μέλος του δ.σ. ΝΠΔΔ για ένα διάστημα επί δημαρχίας Ζαμάνη.

Όσο για το παραμύθι με τα αδήλωτα τετραγωνικά, που η ανακάλυψή τους δεν ήταν καν δική του ιδέα και πρωτοβουλία, ας μας πει ο «καλός νοικοκύρης» πόσα ακριβώς είναι τα επιπλέον χρήματα που εισέρρευσαν στο δήμο και αφού είναι ανταποδοτικά γιατί δεν ελαφραίνει τα τέλη στο σύνολο των δημοτών. Κι ακόμα, να μας πει γιατί σταμάτησαν οι έλεγχοι όπως καταγγέλθηκε πρόσφατα από την πρώην Αντιδήμαρχο Οικονομικών μέσα στο Δ.Σ.

Σε αυτά να απαντήσει ο κ. Ζαμάνης και να αφήσει τη φτηνή προπαγάνδα και συκοφαντία.
Γιατί το καράβι του δεν μπάζει απλώς νερά. Βουλιάζει αύτανδρο!