logo


Εκπρόσωποι από την πλειονότητα των αθλητικών και πολιτιστικών σωματείων που δραστηριοποιούνται στην πόλη μας, παραβρέθηκαν στην προχθεσινή (24/8) συνάντηση, που συγκάλεσε ο Δήμαρχος Διονύσου Δ. Ζαμάνης. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η ενημέρωση των φορέων σχετικά με την προσφυγή που οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι Σπ. Γιαννουλάτος και Ηλ. Υφαντής άσκησαν κατά της πρόσφατης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου να επιχορηγηθούν τα σωματεία της πόλης με 212.500 ευρώ.

Ο κ. Ζαμάνης ανέφερε ότι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση έχει ζητήσει τις τεκμηριωμένες απόψεις της Δημοτικής Αρχής για όσα αναφέρονται στην προσφυγή και παρά το ότι εμφανίστηκε αισιόδοξος (δηλ. ότι η προσφυγή θα απορριφθεί), ζήτησε από τους φορείς να μην εκταμιεύσουν ακόμη τα χρήματα που τους δόθηκαν, γιατί μπορεί να χρειαστεί να τα επιστρέψουν!

Όπως ήταν αναμενόμενο, ο Δήμαρχος καταφέρθηκε και πάλι κατά των δυο δημοτικών συμβούλων, στελεχών μέχρι πρότινος της Διοίκησής του, αποδίδοντάς τους την λογική “στάχτη και μπούρμπερη να γίνουν όλα, αρκεί πάση θυσία να φύγει η Δημοτική Αρχή”. Παραδέχθηκε πάντως πως η Διοίκηση του Δήμου δεν έλεγξε, όπως όφειλε, ένα – ένα τα 11 δικαιολογητικά που η ίδια είχε ζητήσει από τα σωματεία να προσκομίσουν, ώστε να αποδειχθεί ποια δικαιούνται επιχορήγησης και ποια όχι. Με την παραδοχή του αυτή όμως επιβεβαίωσε μια βασική θέση της προσφυγής, που λέει ότι μετά από τη δειγματοληπτική έρευνα που διεξήγαγε ο κ. Γιαννουλάτος επί των δικαιολογητικών, φάνηκε πως οι σχετικοί φάκελοι κάθε άλλο παρά πλήρεις ήταν!

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες της Οδού Διονύσου, στη διάρκεια της προχθεσινής συνάντησης οι εκπρόσωποι των σωματείων εμφανίστηκαν διχασμένοι. Από τη μια πλευρά ήταν ο Πρόεδρος του Α.Ο. Άνοιξης Τ. Αγγέλικας και ο δημοτικός σύμβουλος και μέλος του ΔΣ της Νίκης Δροσιάς Α. Μπέτσης, που ισχυρίστηκαν ότι οι δύο δημοτικοί σύμβουλοι που έκαναν την προσφυγή “παίζουν πολιτικά παιχνίδια” και πρότειναν στους παρευρισκόμενους να εκδοθεί κοινή ανακοίνωση εκ μέρους όλων των συλλογικών φορέων της
πόλης, που να καταδικάζει την προσφυγή και τους πρωταίτιούς της. Η πρόταση αυτή εντούτοις δεν έγινε αποδεκτή από τα σωματεία, καθώς επικράτησε η άποψη της Κ. Μαϊχόσογλου, Προέδρου του «Οίον» Αγ. Στεφάνου, που υποστήριξε ότι δεν είναι δουλειά των Σωματείων, αλλά του Δήμου να απαντήσει στα στοιχεία της προσφυγής. Η ίδια προσέθεσε ότι την επιχορήγηση πρέπει να την πάρουν όποιοι την δικαιούνται, οπότε δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Με την άποψη της κ. Μαϊχόσογλου συντάχθηκε και ο Π. Μπακοδήμος εκ μέρους του ΑΟ Διονύσου, που προχώρησε λίγο παραπέρα: “Κοινή ανακοίνωση δεν έχει βγει τόσα χρόνια που μας κατηγορούν πως λυμαινόμαστε τους αθλητικούς χώρους και τους παραχωρούμε όπου θέλουμε ανεξέλεγκτα, και θα βγει τώρα που το ζήτημα είναι αν θα πάρουμε τα χρήματα;” αναρωτήθηκε χαρακτηριστικά ο κ. Μπακοδήμος και αντιπρότεινε η κοινή ανακοίνωση να αφορά σε όσα κατά καιρούς έχουν ακουσθεί για τη δράση των αθλητικών σωματείων του Δήμου.

Η εξέλιξη αυτή δεν ικανοποίησε τους δύο αθλητικούς παράγοντες Άνοιξης και Δροσιάς, ενώ ακούστηκαν και απρεπείς χαρακτηρισμοί εναντίον κάποιων συναδέλφων τους. Πάντως- και σύμφωνα με τις πληροφορίες της Οδού Διονύσου- οι ίδιοι θα επιδιώξουν την έκδοση κοινής ανακοίνωσης μόνο από τους ποδοσφαιρικούς συλλόγους της πόλης.