logo


Η προσφυγή κατά της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου σχετικά με την επιχορήγηση προς τους συλλογικούς φορείς της πόλης εικάζεται πως αποτελεί την αιτία για την εσπευσμένη συνάντηση που ζήτησε για σήμερα Πέμπτη 24 Αυγούστου στις 6 το βράδυ ο Δήμαρχος Δ. Ζαμάνης με τους εκπροσώπους πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων, ώστε να ενημερωθούν σχετικά.

Υπενθυμίζεται εδώ πως την προσφυγή κατέθεσαν από κοινού οι ανεξάρτητου δημοτικοί σύμβουλοι Σπ. Γιαννουλάτος πρώην Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και Η. Υφαντής τέως Αντιδήμαρχος. Σύμφωνα με το περιεχόμενό της, το οποίο βρίσκεται στη διάθεση της Οδού Διονύσου, σε συνέχεια των τοποθετήσεών τους στην αντίστοιχη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου οι δυο προσφεύγοντες τάσσονται υπέρ της ενίσχυσης των συλλόγων εκ μέρους του Δήμου, αλλά ζητούν την ακύρωση της συγκεκριμένης απόφασης, μια που η κατανομή των επιχορηγήσεων έγινε χωρίς ποσοτικά ή ποιοτικά κριτήρια, χωρίς ένδειξη για το αν ελέγχθηκαν τα δικαιολογητικά που έπρεπε να προσκομίσουν οι φορείς για να δικαιούνται την επιχορήγηση και χωρίς κανένα στοιχείο για το ποιοι φορείς υπέβαλαν δικαιολογητικά και ποιοι από αυτούς δικαιούνται να επιχορηγηθούν. Αξίζει να σημειωθεί εδώ πως στη διάρκεια εκείνης της συνεδρίασης, τον περασμένο Ιούλιο, ο κ. Γιαννουλάτος είχε καταγγείλει πως στα παραπάνω συμπεράσματα κατέληξε μετά από τυχαία δειγματοληπτική έρευνα που ο ίδιος είχε πραγματοποιήσει στα δικαιολογητικά, τα οποία οι φορείς ήταν υποχρεωμένοι να προσκομίσουν για να δικαιούνται δημοτικής επιχορήγησης.

Αξίζει επιπλέον να επισημανθεί και πάλι ότι- όπως έχει πολλές φορές υπογραμμίσει η Οδός Διονύσου- το ζήτημα των κριτηρίων, με βάση τα οποία θα πρέπει να δίδεται η επιχορήγηση στους συλλογικούς φορείς της πόλης, απασχολεί και ταλαιπωρεί το Δήμο Διονύσου από το 2015: Όλοι ζητούν διαφανές σύστημα κριτηρίων, αναγνωρίζοντας την αναγκαιότητά του, αλλά μέχρι σήμερα ουδείς έχει τολμήσει να αναλάβει το πολιτικό κόστος, “να σπάσει τα αυγά”, να εξορθολογίσει το σύστημα κατανομής 200.000 και πλέον ευρώ κάθε χρόνο και να θεσπίσει την αυτονόητη διαφάνεια. Πολύ περισσότερο να ασχοληθεί με την εκ βάθρων αναδιοργάνωση αυτού που σήμερα αποκαλούμε ερασιτεχνικό αθλητισμό και πολιτισμό στην πόλη.

Αντ’ αυτού, ήδη έκαναν την εμφάνισή τους δημοσιεύματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης- εκπορευόμενα κατά τα φαινόμενα κατ’ευθείαν μέσα από το Δημαρχείο- που επιχειρούν να στοχοποιήσουν, στρέφοντας την κοινή γνώμη εναντίον τους, τους δυο ανεξάρτητους δημοτικούς συμβούλους, με το μένος τους να στρέφεται κυρίως κατά του πρώην Προέδρου, για την προσφυγή που άσκησαν ενώπιον της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.