logo


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Διόνυσος, 16 Αυγούστου 2017

Η Ανατολική Αττική κατακαίγεται. Γειτονικοί μας Δήμοι παραδίνονται στις φλόγες. Τεράστια η οικολογική βλάβη. Ανυπολόγιστη η ζημιά. Οι προβλέψεις για την εξέλιξη των πυρκαγιών, εξαιτίας των ισχυρών ανέμων, από δυσοίωνες έως εφιαλτικές ήδη από τις πρώτες ώρες.

Οι πολίτες του Διονύσου ανησυχούν και αγωνιούν. Δικαιολογημένα. Απευθύνονται και δημόσια στο Δήμαρχο.
Και πού είναι ο Δήμαρχος; Πού είναι η Δημοτική Αρχή; Σε διακοπές!
Ο κ. Δήμαρχος λείπει. Η κ. Πέππα, αντ΄ αυτού αντιδήμαρχος, λείπει. Ο κ. Ράικος, επόμενος αντ΄ αυτού αντιδήμαρχος, λείπει κι αυτός.

Όρισε άλλον αντιδήμαρχο αντ΄ αυτού πριν φύγει; Όχι βεβαίως. Μήπως έσπευσε ο ίδιος να επιστρέψει για να είναι παρών στις κρίσιμες ώρες; Όχι βεβαίως. Μήπως έδωσε εντολή σε κάποιον από τους αντ΄ αυτού να επιστρέψει;

Όχι βεβαίως.
Στις κρίσιμες ώρες ο Δήμος Διονύσου μπήκε στον αυτόματο πιλότο.
Κανείς δεν φρόντισε να ενημερώσει, να κινητοποιήσει και να οργανώσει κανέναν. Ούτε τους επικεφαλής των παρατάξεων, ούτε, πολύ περισσότερο, τους δημοτικούς συμβούλους, ούτε τους Προέδρους των Τοπικών Συμβουλίων, ούτε τους υπηρεσιακούς παράγοντες, ούτε τους πολίτες.

Και ξαφνικά, με καθυστέρηση 48 ολόκληρων ωρών, «εμφανίστηκε» η Διοίκηση του Δήμου μέσω ενός απρόσωπου Δελτίου Τύπου!!! Την Τρίτη, ανήμερα της Παναγίας, στις 20:37 το βράδυ!!!
Και μίλησε με θράσος και με ψεύδος για «εντατικοποίηση προληπτικών ενεργειών»… Ποιες είναι οι προληπτικές ενέργειες που εντατικοποιήσατε; Ποιος έδωσε τις εντολές και ποιος τις εκτέλεσε;
Και ανέφερε με θράσος και υποκρισία ότι «η υπηρεσία φύλαξης των δημοτικών και κοινόχρηστων χώρων του Δήμου έχει ήδη διευρύνει τις περιπολίες». Μα δεν κινδυνεύουν τα δημοτικά κτήρια και οι κοινόχρηστοι χώροι από τις πυρκαγιές αλλά τα δάση κ. Δήμαρχε, που υποτιμάς ανερυθρίαστα τη νοημοσύνη των πολιτών.

Και έγραψε ότι «όλες οι υπηρεσίες του Δήμου Διονύσου είναι σε στενή συνεργασία με την Πυροσβεστική και την Ελληνική Αστυνομία για τον καλύτερο και πιο αποτελεσματικό συντονισμό των ενεργειών αντιμετώπισης της πυρκαγιάς». Μα ποιος συντονίζει τις υπηρεσίες σε έναν ακέφαλο Δήμο; Και ποιες υπηρεσίες του Δήμου εμπλέκονται στην αντιμετώπιση της πυρκαγιάς; Απύθμενο θράσος. Ασύστολο ψεύδος. Πλήρης αναξιοπιστία.

Αυτές τις κρίσιμες ώρες οι εθελοντές των Συλλόγων Πολιτικής Προστασίας απέδειξαν, για μια ακόμη φορά, την ετοιμότητα, την αυταπάρνηση και την αποτελεσματικότητα με τις οποίες επιχειρούν. Τους αξίζουν θερμά συγχαρητήρια και βαθιά ευγνωμοσύνη για την ανιδιοτελή τους προσφορά. Από την Κυριακή, που ξεκίνησε η πυρκαγιά, μέχρι σήμερα Τετάρτη, που ακούσαμε για πρώτη φορά καλά νέα, ήταν εκεί. Δυναμικά παρόντες.
Αυτούς έβαλε μπροστά η παντελώς απούσα, ανίκανη και επικίνδυνα αδιάφορη Δημοτική Αρχή για να καλύψει τη δική της φτώχεια. Και τους θυμήθηκε και στο Δελτίο Τύπου. Για άλλη μια φορά μνημόσυνο με ξένα κόλλυβα.