logo


Το “χειρότερο ποιοτικά οδικό δίκτυο του Δήμου”, που- όπως έχει κατ’ επανάληψη δηλώσει ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Δ. Ράικος- βρίσκεται στο Διόνυσο, αλλά και πολλοί από τους δρόμους της πόλης που σήμερα παρουσιάζουν μικρότερες ή μεγαλύτερες φθορές, αναμένεται να αλλάξουν όψη μέσα στον επόμενο ενάμιση χρόνο. Σύμφωνα με τον ίδιο Αντιδήμαρχο οι τρεις εργολαβίες που έρχονται- μία για επούλωση λάκκων και δυο για ασφαλτοστρώσεις- θα βελτιώσουν σημαντικά την ποιότητα του οδικού δικτύου, καθιστώντας το κατά το δυνατόν ασφαλές και λειτουργικό.

Πιο συγκεκριμένα οδεύει προς δημοπράτηση μέχρι το τέλος του Σεπτεμβρίου εργολαβία ύψους 200.000 ευρώ που αφορά στις λακκούβες των δρόμων- “λίστες ολόκληρες έχει για κάθε Δημοτική Κοινότητα η Τεχνική Υπηρεσία”, υπογραμμίζει ο Αντιδήμαρχος. Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι, όπως προκύπτει από τις συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής, ο Δήμος κάθε χρόνο πληρώνει χιλιάδες ευρώ ως αποζημίωση σε κατοίκους των οποίων τα οχήματα υφίστανται σοβαρές ζημιές, λόγω πτώσης σε λακκούβες. Έτσι η εργολαβία όχι μόνο θα αποκαταστήσει ένα ασφαλές δίκτυο, αλλά θα εξοικονομήσει σημαντικούς πόρους.

Η διαδικασία επούλωσης των λάκκων, όπως την περιγράφει ο κ. Ράικος, περιλαμβάνει ξήλωμα της ασφάλτου σε περίμετρο μεγαλύτερη από τη λακκούβα, εξυγίανση της υπόβασης, δηλαδή απομάκρυνση όλων των ξένων και παλιών υλικών, επίστρωση με ασφαλτικό υγρό, 2 στρώσεις ασφάλτου και τέλος συμπίεση με ειδικό μηχάνημα. Κάτι τέτοιο δεν γινόταν σε μεγάλο βαθμό μέχρι σήμερα, με αποτέλεσμα τα μπαλώματα στους δρόμους να ξηλώνονται με την πρώτη βροχή ή με τη συχνή διέλευση βαρέων οχημάτων. Ειδικά για τη Δημοτική Κοινότητα Διονύσου, οι φθορές που παρουσιάζονται είναι μεγαλύτερες γιατί ένα μεγάλο κομμάτι του δικτύου είχε κατασκευασθεί με την κατά το ήμισυ οικονομική συμμετοχή των παροδίων, χωρίς την τήρηση των απαιτούμενων τεχνικών προδιαγραφών.

Άλλη μια μακρά λίστα με δρόμους σ’ όλη την πόλη που παρουσιάζουν μικρότερες ή μεγαλύτερες φθορές έχει στη διάθεσή της η Τεχνική Υπηρεσία. Τα προβλήματα θα αντιμετωπισθούν με την πρώτη εργολαβία για ασφαλτοστρώσεις στο υφιστάμενο δίκτυο ύψους 400.000 ευρώ που θα δημοπρατηθεί γύρω στον Οκτώβριο, την οποία θα ακολουθήσει το 2018 άλλη μια αντίστοιχη εργολαβία ύψους 600.000 ευρώ, συνολικά 1 εκατομμύριο ευρώ για οδοποιία.

Απαραίτητη προϋπόθεση για να ξεκινήσουν οι εργασίες στους δρόμους θα είναι να έχουν ολοκληρωθεί οι συνδέσεις με δίκτυα ΔΕΚΟ, και κυρίως με την αποχέτευση, ώστε να μην σκάβονται συνεχώς.