logo


Έχουμε ακούσει για φωτιά από τσιγάρο, για φωτιά από γκαζάκια, ακόμη και από βραχυκύκλωμα σε κολόνα της ΔΕΗ. Αλλά είναι η πρώτη φορά που ακούσαμε φωτιά να προκαλείται από… πουλί!

Πιο συγκεκριμένα, μίνι συναγερμός χτύπησε χθες Τετάρτη 12 Ιουλίου το βράδυ, όταν δόθηκε σήμα για φωτιά μέσα στο χώρο των Λατομείων Μαρμάρου, στη Δημοτική Κοινότητα Διονύσου. Οι κάτοικοι της περιοχής και άκουσαν και είδαν τα οχήματα της Πολιτικής Προστασίας, που είχε εγκαίρως ειδοποιηθεί από πυροφύλακα, να σπεύδουν στο σημείο, όπου και διαπιστώθηκε πως όντως υπήρχε εστία φωτιάς, την οποία και κατάσβεσαν άμεσα.

Σύμφωνα με τον Α. Κούνη από την Πολιτική Προστασία του Δήμου, η φωτιά προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα σε κολόνα της ΔΕΗ, που με τη σειρά του προκλήθηκε όταν πουλί κάθισε σε σύρμα και με κάποιο μέρος του σώματός του ακούμπησε σε μεταλλικό στοιχείο. Όπως προσθέτει ο Πρόεδρος των Εθελοντών Διονύσου και εργαζόμενος ο ίδιος στα Λατομεία Δ. Πιτιανούδης, που έστειλε στην Οδό Διονύσου και τις φωτογραφίες με το απανθρακωμένο πουλί, δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο. Και δείχνει πόσο εύκολο είναι και να ξεκινήσει μια φωτιά αλλά και να εξαπλωθεί.