logo


Ο Γ. Πετρουλάκης είναι από τον περασμένο Μάιο νέος Γενικός Γραμματέας του Δήμου Διονύσου με απόφαση Δημάρχου που δημοσιεύθηκε μεν σε ΦΕΚ, αλλά δεν ανιχνεύεται πουθενά στη Διαύγεια. Ο κ. Πετρουλάκης είναι πολιτικός επιστήμονας – διεθνολόγος. Σύμφωνα με σύντομο βιογραφικό του που είχε δημοσιευθεί στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία το 2009, ως υπάλληλος (μέσω ΑΣΕΠ) του Υπουργείου Εξωτερικών από το 2003, συμμετείχε σε ομάδες εργασίας για το Κυπριακό και την επεξεργασία του Ευρωπαϊκού Συντάγματος. Μέλος του Τομέα Επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ, με αρμοδιότητα την παραγωγή περιεχομένου και κειμένων για τις καμπάνιες του Κινήματος και την ενημέρωση των στελεχών του. Μιλάει άπταιστα αγγλικά και γαλλικά. Υπήρξε στενός συνεργάτης του Γιώργου Παπανδρέου και πρώην Γενικός Γραμματέας Επικοινωνίας. Πουθενά πάντως δεν αναφέρεται οποιαδήποτε σχέση ή παλαιότερη ενασχόλησή του με την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Με σημερινή απόφασή του, που δημοσιεύεται στη Διαύγεια, ο Δήμαρχος Διονύσου Δ. Ζαμάνης αναθέτει στο νέο Γενικό Γραμματέα του Δήμου τις παρακάτω αρμοδιότητες:

α) Να ασκεί εποπτεία και να συντονίζει τις ενέργειες των Υπηρεσιακών Μονάδων του ∆ήµου, φροντίζοντας για την εφαρµογή των Νόµων, ∆ιαταγµάτων, Αποφάσεων, Εγκυκλίων, Κανονισµών κ.λπ., και παρέχοντας τις αναγκαίες οδηγίες στο προσωπικό για την ακριβή εκτέλεση της αποστολής του.

β) Να ενηµερώνει τον ∆ήµαρχο για θέµατα που θεωρούνται επείγοντα και συνεργάζεται µαζί του για την υπηρεσιακή τους προώθηση και επίλυση.

γ) Να συνεργάζεται µε τους Αντιδηµάρχους για την υλοποίηση των πολιτικών αποφάσεων.

δ) Να προβαίνει στη µελέτη και εισήγηση µέτρων για τη βελτίωση και προαγωγή των λειτουργιών του ∆ήµου.

ε) Να συνεργάζεται και λαµβάνει πάντα υπόψη του τις προτάσεις των εργαζοµένων, για οποιοδήποτε θέµα τους αφορά.

στ) Να µεριµνά για την επεξεργασία από τις αρµόδιες υπηρεσίες των θεµάτων που είναι προς συζήτηση ενώπιον του ∆ηµοτικού Συµβουλίου, της Οικονοµικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, σύµφωνα µε την ηµερήσια διάταξη ή έχουν ήδη συζητηθεί σε αυτά, καθώς και να τα υποστηρίζει ενώπιον των ανωτέρω οργάνων, εφόσον κρίνεται απαραίτητο από τον Πρόεδρο του ∆ηµοτικού Συµβουλίου ή της Οικονοµικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

ζ) Να παρακολουθεί τη διαδικασία εφαρµογής των αποφάσεων του ∆ηµοτικού Συµβουλίου, της Οικονοµικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής από τις αρµόδιες υπηρεσίες του ∆ήµου.

η) Να µεριµνά για την έγκαιρη ετοιµασία των περιοδικών απολογισµών δράσης του ∆ήµου, σύµφωνα προς τα αντίστοιχα προγράµµατα ή τις συγκεκριµένες αποφάσεις και να ενηµερώνει σχετικά το ∆ηµοτικό Συµβούλιο, την Οικονοµική Επιτροπή και την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.

θ) Να µεριµνά για τις διαδικασίες κατάρτισης του Επιχειρησιακού Σχεδίου των Ετησίων Προγραµµάτων ∆ράσης του ∆ήµου, να παρακολουθεί την επίτευξη των περιοδικών στόχων και την υλοποίηση των αντίστοιχων προγραµµάτων που αποφασίζονται από τα όργανα διοίκησης του ∆ήµου, να µεριµνά για την έγκαιρη ετοιµασία των περιοδικών απολογισµών δράσης του ∆ήµου, σύµφωνα προς τα αντίστοιχα προγράµµατα και σχέδια δράσης και να ενηµερώνει σχετικά το ∆ήµαρχο και τους αρµόδιους Αντιδηµάρχους.

ι) Να µεριµνά για τη συνεχή βελτίωση της αποτελεσµατικής δράσης των υπηρεσιών του ∆ήµου, την προσαρµογή της λειτουργίας τους στις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας και της βελτίωσης της απόδοσης του στελεχιακού δυναµικού και των τεχνικών µέσων του ∆ήµου.

κ) Να οργανώνει κάθε νέα υπηρεσία που δηµιουργείται στο ∆ήµο.

λ) Να υπογράφει τις αποφάσεις χορήγησης αδειών µε ή χωρίς αποδοχές και µετακίνησης εκτός έδρας στο εσωτερικό και εξωτερικό των υπαλλήλων του ∆ήµου.

2. Επιπλέον, ανατίθενται στο Γενικό Γραµµατέα του ∆ήµου κ. Γεώργιο ΠΕΤΡΟΥΛΑΚΗ του Γεωργίου οι παρακάτω αρµοδιότητες:
α) του Αυτοτελούς Γραφείου Επικοινωνίας και ∆ηµοσίων Σχέσεων,
β) του Αυτοτελούς Τµήµατος Προγραµµατισµού, Οργάνωσης Πληροφορικής.

3. Ο Γενικός Γραµµατέας υπογράφει όλα τα υπηρεσιακά έγγραφα αρµοδιότητάς του.

4. Οι αρµοδιότητες του Γενικού Γραµµατέα εκτελούνται σύµφωνα µε τις διοικητικές διαδικασίες, όπως ισχύουν κάθε φορά στο πλαίσιο λειτουργίας του συστήµατος ποιότητας του ∆ήµου. Στο πλαίσιο άσκησης όλων των ανωτέρω αρµοδιοτήτων του, ο Γενικός Γραµµατέας οφείλει προηγουµένως να ενηµερώνει το ∆ήµαρχο.