logo


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την ευκαιρία να θαυμάσουν ιστορικά αυτοκίνητα ηλικίας 30 – 70 ετών είχαν οι κάτοικοι του Διονύσου, το Σάββατο 8 Ιουλίου, στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Διόνυσος 2017 – Ημερήσια Εκδρομή με Δεξιοτεχνία» που διοργάνωσαν ο Δήμος Διονύσου και η ΦΙΛΠΑ (Φίλοι του Παλαιού Αυτοκινήτου), στο σιδηροδρομικό σταθμό Αγίου Στεφάνου.

Στην εκδήλωση έδωσε το «παρών» ο Δήμαρχος Διονύσου, κ. Διονύσης Ζαμάνης ο οποίος στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην κλασσική ομορφιά και αισθητική των παλαιών αυτοκινήτων τα οποία οι ιδιοκτήτες τους συντηρούν με μεράκι, διατηρώντας ζωντανή τη μηχανοκίνητη ιστορία τους.

Ο πρόεδρος της ΦΙΛΠΑ κ. Δημήτρης Βερναρδάκης ευχαρίστησε τον κ. Δ. Ζαμάνη για τη φιλοξενία και του απένειμε τιμητική πλακέτα για τη συνδιοργάνωση της Ημερήσιας Εκδρομής με Δεξιοτεχνία.

Η εκδήλωση περιελάμβανε την έκθεση 30 και πλέον αυτοκινήτων αντικών – με το παλαιότερο να χρονολογείται από το 1948 – και στη συνέχεια διαγωνιστική επίδειξη δεξιοτεχνίας κατά την οποία οι οδηγοί των αυτοκινήτων έπρεπε να περάσουν μια σειρά από δοκιμασίες με κλειστά μάτια προκαλώντας το θαυμασμό των θεατών. Η Ημερήσια Εκδρομή στον Διόνυσο ολοκληρώθηκε με τη βράβευση των τριών πρώτων νικητών και με βόλτα των ιστορικών αυτοκινήτων στους δρόμους του δήμου Διονύσου.

Στην εκδήλωση παρέστησαν, επίσης, η αντιδήμαρχος κ. Αγγελική Πέππα, η δημοτική σύμβουλος κ. Χρυσούλα Ντούντα και ο πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Αγίου Στεφάνου κ. Μιχάλης Κασαπάκης.