logo


Σε μήνυση κατά αγνώστων αποφάσισε ομόφωνα να προχωρήσει το Τοπικό Συμβούλιο Ροδόπολης, μετά από καταγγελία για την απόπειρα διάνοιξης δασικού δρόμου στα όρια της περιοχής.

Πιο συγκεκριμένα, σε καταγγελία πως στις αρχές της περασμένης εβδομάδας άγνωστοι επιχείρησαν με χωματουργικά μηχανήματα να ανοίξουν δρόμο σε δασική περιοχή της Ροδόπολης, στο τμήμα της οδού Αραχώβης προς την οδό Αρκαδίας, προχώρησε- παρουσία του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών Δ. Ράικου, του επιεκφαλής της μείζονος μειοψηφίας Γ. Καλαφατέλη, της ανεξάρτητης Στ. Μαγγίνα και εκπροσώπων φορέων, καθώς και δημοτών- η τοπική σύμβουλος με τη Νέα Πνοή για το Διόνυσο Δ. Πολύζου, στη διάρκεια της συνεδρίασης για το Τεχνικό Πρόγραμμα την περασμένη Πέμπτη 6 Ιουλίου.

Εν γνώσει του περιστατικού φάνηκε να είναι ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μ. Κόκκαλης, ο οποίος μάλιστα ενημέρωσε τους παρισταμένους πως μόλις του γνωστοποιήθηκε η επιχειρούμενη διάνοιξη, έσπευσε στο σημείο για να διαπιστώσει τι συνέβαινε. Εκεί, πράγματι, είδε μεγάλο χωματουργικό χωρίς πινακίδες να προχωρεί σε διαπλάτυνση του δρόμου. Ο χειριστής, μάλιστα, του μηχανήματος τού συνέστησε να κοιτά τη δουλειά του επειδή “ό, τι γίνεται γίνεται με εντολή Δημάρχου”!

Αμέσως ο κ. Κόκκαλης επικοινώνησε με το Δήμαρχο Δ. Ζαμάνη, ενώ κάλεσε και την Άμεσο Δράση. Όταν πια έφτασε το περιπολικό, διαπίστωσε απλά πως το μηχάνημα είχε εξαφανιστεί από το σημείο των εργασιών, ενώ ο Δήμαρχος διέψευσε κατηγορηματικά πως είχε δώσει οποιαδήποτε εντολή για διάνοιξη του δασικού δρόμου.

“Θέλω να πιστεύω πως έτσι έχουν τα πράγματα και πως ο Δήμαρχος δεν είχε καμιά ανάμειξη. Ποιος Δήμαρχος εξάλλου για προσωπικό ή πολιτικό όφελος θα έκανε κάτι τέτοιο, να προχωρήσει σε διάνοιξη δασικού δρόμου παράνομα, χωρίς άδεια και χωρίς μελέτη; Πρόκειται για περιοχή με ανοιχτά Οικοδομικά Τετράγωνα (σ.σ. πρόκειται για Τετράγωνα που βρίσκονται απέναντι από τα ακραία όρια ενός ρυµοτοµικού σχεδίου), όπου παίζονται συμφέροντα πολλών εκατομμυρίων” υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Ροδόπολης, ενώ ο Β. Κλεφτάκης τοπικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας υπενθύμισε πως παλιότερα “κάποιοι έρχονταν παρακαλώντας να τους ανοίξουμε το δρόμο και μας χάριζαν οικόπεδα”!

Την απουσία μελέτης ή άδειας επιβεβαίωσε και ο Αντιδήμαρχος, με αποτέλεσμα το Τοπικό Συμβούλιο να αποφασίσει ομόφωνα να προβεί σε μήνυση κατά αγνώστων για εργασίες που παρανόμως εκτελέστηκαν σε δασικό δρόμο που ξεκινάει από τη συμβολή των οδών Δημοκρατίας και Αραχώβης και καταλήγει στη συμβολή των οδών Αρκαδίας και Άνδρου. Επιπλέον θα ζητηθεί άδεια από το Δασαρχείο για τις απαραίτητες εργασίες ώστε να μην είναι πλέον προσβάσιμος ο δρόμος από οποιοδήποτε όχημα.