logo


Με σειρά προτεραιότητας ανάλογα με τον επείγοντα χαρακτήρα των αναγκών των κατοίκων και την τοπική ανάπτυξη ήταν οι προτάσεις για το Τεχνικό Πρόγραμμα 2018 του Δήμου Διονύσου, όπως τις έφερε με εισήγησή του ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Σταμάτας Β. Πέππας και συζητήθηκαν στη συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου την Τρίτη 27 Ιουνίου: Κατασκευή μαντρότοιχου στο Δημοτικό Κοιμητήριο, Διάνοιξη δασικών δρόμων, Αντιπλημμυρικά έργα και Κατασκευή γεφυριού στην περιοχή Γκόριζας.

Επιπλέον τόσο στην εισήγησή του όσο και προφορικά ο κ. Πέππας εκτίμησε πως η καλλικρατική ένωση απέτυχε παταγωδώς, με το θεσμικό πλαίσιο, ιδιαιτέρως όσον αφορά στις Δημοτικές Κοινότητες, να “παραμένει θολό και ομιχλώδες”. Αποτέλεσμα είναι οι Δημοτικές Κοινότητες να λειτουργούν χωρίς καμιά υποστήριξη, ενώ το τεχνικό πρόγραμμα που κάθε χρόνο προτείνουν δεν υλοποιείται.

Στη συνεδρίαση παρευρέθηκε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Δ. Ράικος που επανέλαβε τον προγραμματισμό της Δημοτικής Αρχής για εκτέλεση έργων που αφορούν σε όλο το Δήμο, όπως οδοποιία, συντήρηση δημοτικών και σχολικών κτηρίων, μικρά αντιπλημμυρικά, ολοκλήρωση της ανακατασκευής και πιστοποίησης των 7 Παιδικών Χαρών, ευπρεπισμός των δημοτικών Κοιμητηρίων και εργασίες στους αθλητικούς χώρους.

Εξειδικεύοντας τα παραπάνω, ο κ. Ράικος υπογράμμισε πως ήδη εγκρίθηκε από το ΕΣΠΑ η πρόταση του Δήμου για τα μονοπάτια του Πεντελικού που θα συνδέσουν τη Σταμάτα με τη Ροδόπολη και εν συνεχεία με την Πεντέλη, έργο που περιλαμβάνει και την ανάπλαση της πλατείας Σταμάτας, όπου θα εγκατασταθεί infokiosk για την παροχή ιστορικών πληροφοριών με έμφαση στη Φειδιππίδεια διαδρομή. Στην επόμενη μάλιστα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (6/7) έρχεται για συζήτηση η αναγκαιότητα υπηρεσιών συμβούλου για την ωρίμανση του φακέλου, μια που εκκρεμεί η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων καθώς και η μηχανολογική μελέτη για την αξιοποίηση της ηλιακής ενέργειας. Άγνοια εντούτοις δήλωσε αναφορικά με την ανακοίνωση του προκατόχου του Ευ. Λυρούδια που μόλις πριν από 4 μήνες περιέγραφε- μέσα από τη συνέντευξή του στην Οδό Διονύσου- την ανάπλαση της περιοχής σε μεσαιωνικό χωριό, με πρόταση μάλιστα που έχει σταλεί στο Τεχνικό Επιμελητήριο για παρατηρήσεις.

Σειρά είχε εν συνεχεία το θέμα των αθλητικών χώρων- μπάσκετ, βόλλεϋ και τέννις- όπου, όπως ανέφερε ο τοπικός σύμβουλος της πλειοψηφίας Γ. Πέππας, πραγματοποιήθηκαν εργασίες, αλλά δυο μήνες μετά χορτάρια φυτρώνουν μέσα από το ταρτάν, ενώ ο Πρόεδρος της Κοινότητας δήλωσε άγνοια για το ποιος προέβη στις εργασίες αυτές, μια που δεν υπήρξε καμιά ενημέρωση. Την ίδια άγνοια και πάλι δήλωσε από την πλευρά του και ο Αντιδήμαρχος, με τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Γ. Καλαφατέλη που παρακολούθησε τη συνεδρίαση να καλεί τη Διοίκηση να σταματήσει την κατασπατάληση του δημοτικού χρήματος και να προχωρήσει στην εκπόνηση ολοκληρωμένης μελέτης για την αξιοποίηση των παραπάνω χώρων, ίσως και τη δημιουργία αθλητικού κέντρου.

Τέλος, περί τα μέσα Ιουλίου θα πιστοποιηθεί και η Παιδική Χαρά στην περιοχή του Ευξείνου Πόντου, ενώ με μικρά αντιπλημμυρικά έργα θα αντιμετωπιστούν κατά το δυνατόν οι πλημμύρες στην περιοχή, μια που το μεγάλο έργο τη Λ. Σταμάτας- Δροσιάς σκοντάφτει σε απαραίτητη απαλλοτρίωση ιδιοκτησίας.

Συμφωνώντας με την εισήγηση του Προέδρου, προτάσεις από την πλευρά του κατέθεσε ο τοπικός σύμβουλος από τη μείζονα μειψηφία Γ. Κόκκαλης, μαζί με το δημοτικό σύμβουλο της παράταξης Στ. Κριεμάδη, που αφορούσαν στην ανάπλαση της πλατείας, στη δημιουργία θέσεων πάρκινγκ και τη λειτουργική ενοποίηση με τη νέα εκκλησία, στη δημιουργία Βρεφονηπιακού Σταθμού και Πολιτιστικού Κέντρου δίπλα στο Κοινοτικό Κατάστημα, στην ολοκλήρωση των έργων αποχέτευσης, στη διάνοιξη και διαμόρφωση των δασικών δρόμων, αλλά και στην πολεοδόμηση της περιοχής.

Προτάσεις επίσης έστειλε- μια που απουσίαζε εκτάκτως- και η τοπική σύμβουλος της Νέας Πνοής για το Διόνυσο Γ. Χρήστου, προσθέτοντας την ανάγκη κατασκευής ειδικών προσβάσεων για ΑΜΕΑ σε όλα τα δημόσια κτήρια και χώρους της Σταμάτας, καθώς και ο Εξωραϊστικός Σύλλογος του Ευξείνου Πόντου “Η ΑΝΑΤΟΛΗ”: Οι προτάσεις πάντως του Συλλόγου, για εκκρεμότητες στην περιοχή του, παραμένουν οι ίδιες από το 2015, όπως μαρτυρά και η ημερομηνία στο σχετικό έγγραφο!