logo


ΔΙΟΝΥΣΙΑ 2017 γράφουν στην αφίσα της εκδήλωσης για το φεστιβάλ παραδοσιακών χορών από μαθητικά συγκροτήματα που θα γίνει σε λίγη ώρα σήμερα Τετάρτη 28 Ιουνίου στον Άγ. Στέφανο. ΔΙΟΝΥΣΙΑ γράφει και το πανό που ανακοινώνει το Πανηγύρι από το Σωματείο Χοροπαίγνιο στον Παλιό Σταθμό του τρένου, στο Διόνυσο την Παρασκευή 30 Ιουνίου.

Όμως φέτος ΔΙΟΝΥΣΙΑ, όπως τουλάχιστον τα θυμόμαστε από πέρυσι, δεν θα γίνουν τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο. Και αυτό γιατί, σύμφωνα με την αρμόδια Αντιδήμαρχο Α. Στασινοπούλου, αναβλήθηκε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στην οποία θα συζητείτο η αναγκαιότητα μιας σειράς εκδηλώσεων καθώς και η χρηματοδότησή τους. Ειδικότερα, την Πέμπτη 15 Ιουνίου επρόκειτο να γίνει συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με τελευταίο θέμα στην Ημερήσια Διάταξη την Προμήθεια Υλικών και Παροχή Υπηρεσιών για τις πολιτιστικές Εκδηλώσεις ΔΙΟΝΥΣΙΑ 2017. Εκείνη η συνεδρίαση αναβλήθηκε μετά από την απόφαση περί μη σύννομης εκλογής του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει χρόνος για να ληφθούν εγκαίρως οι σχετικές αποφάσεις για τη διοργάνωση τώρα των ΔΙΟΝΥΣΙΩΝ.

Έτσι, υπογραμμίζει η κ. Στασινοπούλου, από τις συνολικά 14 εκδηλώσεις που ο Δήμος είχε προγραμματίσει, οι περισσότερες- “και καλύτερες”- μεταφέρονται για το Σεπτέμβριο. Κανονικά εντούτοις, ως κομμάτι των ΔΙΟΝΥΣΙΩΝ, πραγματοποιείται σήμερα το φεστιβάλ παραδοσιακών χορών από μαθητές στον Άγ. Στέφανο, καθώς και το πανηγύρι από το Χοροπαίγνιο μεθαύριο στο Διόνυσο. Κανονικά επίσης θα πραγματοποιηθεί η πολυαναμενόμενη εκδήλωση στον αρχαιολογικό χώρο του Διονύσου, στη Ραπεντώσα, με τίτλο Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, την Κυριακή 9 Ιουλίου με την πανσέληνο.