logo


Μέσα στο προσεχές 10ήμερο θα αναπτυχθούν σε διάφορες περιοχές της πόλης 10 συνεργεία του ΤΟΞΟΤΗ που έχει αναλάβει το έργο της αποχέτευσης. Αυτό ανακοίνωσε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Δ. Ράικος στη διάρκεια της συνεδρίασης του Τοπικού Συμβουλίου Κρυονερίου τη Δευτέρα 26 Ιουνίου, όταν συζητήθηκαν οι προτάσεις της Κοινότητας και των τοπικών φορέων για την κατάρτιση του Τεχνικού Προγράμματος για το 2018.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Ράικος υπογράμμισε πως ο εργολάβος της αποχέτευσης θα εντατικοποιήσει τις εργασίες και μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να εγκατασταθούν:
Δυο συνεργεία στην Αναγέννηση, δυο στη Μητρ. Κυδωνιών και 1 στη Ρόδων- όλα στη Δημοτική Κοινότητα Διονύσου-, ένα στη Ροδόπολη, ένα στη Σταμάτα, ένα στον Άγ. Στέφανο και δυο στο Κρυονέρι.

Ο εργολάβος διαβεβαίωσε επιπλέον πως θα υπάρχει ξεχωριστό συνεργείο που θα πραγματοποιεί συνδέσεις στα λειτουργικά τμήματα του δικτύου στον Αγ. Στέφανο, στο Διόνυσο και το Κρυονέρι. Στη Δημοτική Κοινότητα Κρυονερίου, ειδικότερα, έχουν κατασκευασθεί 10 από τα συνολικά 16 χιλιόμετρα αποχέτευσης, ενώ εκκρεμεί η κατασκευή του πρωτεύοντος δικτύου που θα εξασφαλίσει τη λειτουργικότητα του έργου και που αναμένεται να δημοπρατηθεί μέχρι τον προσεχή Σεπτέμβριο, ενταγμένη στο αντίστοιχο έργο για τη Σταμάτα και το Διόνυσο.

Επιφυλακτικός πάντως για τα παραπάνω εμφανίστηκε ο Γ. Καλαφατέλης, επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, που παρακολούθησε τη συνεδρίαση, υπενθυμίζοντας πως πέρυσι τον Ιούλιο, με εισήγηση της Διοίκησης, είχε δοθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο παράταση δυο χρόνων στον ΤΟΞΟΤΗ για την ολοκλήρωση της αποχέτευσης: “Πέρασε ο πρώτος χρόνος και δεν έχει γίνει τίποτα. Και τώρα παλεύετε να τα κάνετε όλα στο δεύτερο χρόνο”, τόνισε χαρακτηριστικά ο τέως Δήμαρχος.

Συνολικά 15 ήταν φέτος οι προτάσεις της Δημοτικής Κοινότητας Κρυονερίου για το Τεχνικό Πρόγραμμα:
1.Κατεδάφιση και ανακατασκευή 1ου Δημ.Σχολείου Κρυονερίου
2.Κατασκευή πλατείας Αγ.Δημητρίου (μελέτη-κατασκευή)
3.Ανακατασκευή γηπέδου Κρυονερίου
4.Συντήρηση Πολιτιστικού κέντρου Κρυονερίου
5.Ασφαλτοστρώσεις οδών
7.Πύκνωση Δημοτικού παραδοσιακού φωτισμού
8.Ευπρεπισμός και ηλεκτροδότηση Κοιμητηρίου
9. Αντικατάσταση αγωγού ύδρευσης Κοιμητηρίου
10.Ολοκλήρωση δικτύου ύδρευσης με κατάργηση του παλιού και
αντικατάσταση του δικτύου αμιάντου όπου υφίσταται.
11.Συνδέσεις αποχέτευσης παλαιού οικισμού
12.Μελέτη &κατασκευή ανοικτού θεάτρου στο χώρο του Π.Κ.Κρυονερίου.
13.Πύκνωση ομβρίων φρεατίων οικισμού και μικρό αντιπλημμυρικό οδού
Καραϊσκάκη
14.Ανακατασκευή γηπέδου 5Χ5 περιοχής Αγίου Νικολάου & γηπέδου
Μπάσκετ.
15.Ανάπλαση κοινοτικού χώρου στην οδό Πάρνηθος.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του Αντιδημάρχου, τα έργα που αφορούν σε μικρά αντιπλημμυρικά έργα, σε Κοιμητήρια, ασφαλτοστρώσεις οδών, συντηρήσεις δημοτικών κτηρίων και σχολείων, Παιδικές Χαρές και γήπεδα εντάσσονται σε συνολικές εργολαβίες του Δήμου και η εκτέλεσή τους θα ξεκινήσει μέσα στο 2017, ενώ θα συνεχιστούν και το 2018. Σε ξεχωριστή του αναφορά για το 1ο Δημοτικό ο κ. Ράικος τόνισε πως θα δημοπρατηθεί στα τέλη του 2017 μαζί με το Λύκειο Διονύσου, ενώ απαιτείται επανέκδοση της άδειας κατεδάφισης (σ.σ. που έχει λήξει) αλλά και επικαιροποίηση της ηλεκτρομηχανολογικής μελέτης, μια που πλέον το σχολείο θα έχει αποχέτευση. Στις παραπάνω προτάσεις για έργα και μελέτες στην περιοχή προστέθηκαν, μετά από αίτημα των τοπικών συμβούλων, και οι περυσινές που παραμένουν ανεκτέλεστες.

Ξεχωριστό κείμενο 26 προτάσεων κατέθεσε ο τοπικός σύμβουλος Η. Χιώτης εκ μέρους της μείζονος μειοψηφίας, όπου πλην των παραπάνω ζητούνται:
-Η ανακατασκευή κτιρίου ΕΠΑΛ στον κόμβο Κρυονερίου,
-Η ενεργειακή αναβάθμιση των υπαρχόντων Σχολικών Κτηρίων,
-Η υπογειοποίηση των κάδων απορριμμάτων στην κεντρική πλατεία και κεντρικές οδούς της Κοινότητας Κρυονερίου και αντικατάσταση των παλαιών,
-Η ωρίμανση προκαταρκτικής μελέτης και υλοποίηση του έργου: Ερευνητική συνδρομή του ΕΜΠ στη ΔΕ Κρυονερίου για την χάραξη Στρατηγικού Σχεδίου Βιώσιμης Κινητικότητας,
-Η υπογειοποίηση Γραμμών Υπερυψηλής Τάσης (χρηματοδότηση προμελέτης και Οριστικής),
-Οι καθαρισμοί και αναπλάσεις ρεμάτων (εντός σχεδίου περιοχής),
-Η συντήρηση – επανεγκατάσταση κολονακίων στα πεζοδρόμια,
-Η κατασκευή Κλειστού Γυμναστηρίου αλλά και Ανοικτού Θεάτρου,
-Η επέκταση Σχεδίου Πόλεως (συνέχιση διαδικασιών Πολεοδομικής Μελέτης) και Ανάρτηση της Β2 Φάσης,
-Η κατασκευή στάσης του Ο.Σ. Ε. (Προαστιακός),
-Η έναρξη Διαδικασιών Τροποποίησης Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (Επανακαθορισμός Ορίων – Αγ. Νικόλαος κ. ά.)

Προτάσεις επίσης έστειλαν, μετά από σχετική πρόσκληση του Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Δ. Χριστόπουλου, και ο Αθλητικός Όμιλος Κρυονερίου, οι Σύλλογοι Γονέων 1ου και 2ου Δημοτικού και 1ου Νηπιαγωγείου, καθώς και ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Βόρειας Αττικής (ΣΕΒΑ).