logo


Σε κατάληψη του αμαξοστασίου προχώρησαν οι εργαζόμενοι και στο Δήμο Διονύσου, μετά από την ομόφωνη απόφαση που πήραν σε έκτακτη Γενική Συνέλευση του Σωματείου τους σήμερα Τρίτη 20 Ιουνίου. Οι εργαζόμενοι συντάχθηκαν απολύτως με την πρόσφατη απόφαση της ΠΟΕ-ΟΤΑ για κλιμακούμενες αντιδράσεις στην αρνητική απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τους συμβασιούχους. Το συνδικαλιστικό όργανο των εργαζομένων στην Αυτοδιοίκηση στόχο έχει να μη βγει κανένα απορριμματοφόρο στους δρόμους και να μην γίνει αποκομιδή των απορριμμάτων, τουλάχιστον έως και την Πέμπτη, οπότε έχει προγραμματιστεί 24ωρη απεργία.

Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως απόφαση των ίδιων των εργαζομένων του Δήμου μας είναι να βγει στους δρόμους περιορισμένος αριθμός απορριμματοφόρων για να πραγματοποιήσουν δρομολόγια κοινωνικών αναγκών, όπως τα ονομάζουν, και να εξυπηρετήσουν Παιδικούς Σταθμούς, κοινόχρηστους χώρους, έκτακτες ανάγκες όπως εκδηλώσεις φορέων κ.λπ.

Οι κινητοποιήσεις είχαν ξεκινήσει από χθες Δευτέρα 19/6, οπότε στο αμαξοστάσιο βρέθηκαν τόσο ο Δήμαρχος Δ. Ζαμάνης όσο και η αρμόδια Αντιδήμαρχος Α. Πέππα, που συναντήθηκαν με τους εκπροσώπους των εργαζομένων. Από τη συζήτηση προέκυψε πως η Δημοτική Αρχή θα αναγκαστεί να περικόψει τα ημερομίσθια όσων και για όσες ημέρες συμμετάσχουν στην κατάληψη. Επιπλέον εκφράστηκε η άποψη πως κινδυνεύει η δουλειά όσων εξαμηνιτών συναδέλφων τους εργάζονται σήμερα στο Δήμο Διονύσου μέσω του προγράμματος του ΟΑΕΔ, μια που οι τελευταίοι έχουν ελάχιστο περιθώριο απουσιών. Υπενθυμίζεται πως στο Δήμο Διονύσου, και στον τομέα της καθαριότητας, δεν απασχολούνται συμβασιούχοι, μια που σταδιακά και με δικαστικές αποφάσεις έχουν μετατραπεί σε εργαζομένους αορίστου χρόνου. Εντούτοις 40 συμβασιούχοι απασχολούνται στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς. Για όλους, πάντως, εκφράζονται ανησυχίες για το μέλλον που τους επιφυλλάσσεται με βάση τις μνημονιακές υποχρεώσεις της χώρας.

Για το ίδιο θέμα ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης καλεί σε δηλώσεις του τον υπουργό Εσωτερικών Π. Σκουρλέτη «να δώσει άμεσα λύση στο ζήτημα των συμβασιούχων και να μην κρύβεται, ενώ τον καθιστά αποκλειστικά υπεύθυνο για τις επιπτώσεις που θα έχουν οι κινητοποιήσεις που ξεκίνησαν από τα μεσάνυχτα της Κυριακής οι εργαζόμενοι στους δήμους, με τη μη αποκομιδή των απορριμμάτων». Καλεί επιπλέον όλα τα δημοτικά συμβούλια να συνεδριάσουν, προκειμένου να πάρουν αποφάσεις υπέρ των συμβασιούχων.

Για την απόφασή τους να προχωρήσουν σε κατάληψη του αμαξοστασίου του Δήμου Διονύσου οι εργαζόμενοι εξέδωσαν το παρακάτω Δελτίο Τύπου, ζητώντας παράλληλα την κατανόηση των κατοίκων:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Σύλλογος Δημοτικών Κοινοτικών Υπαλλήλων ( ΣΥ.Δ.Η.Κ.Υ.) Νομού Αττικής συγκάλεσε σήμερα, Τρίτη 20-06-2017 και ώρα 07.30 έκτακτη Γενική Συνέλευση, προκειμένου το Σώμα να αποφασίσει τη συνέχιση ή μη της κατάληψης του Αμαξοστασίου. Κατόπιν ομόφωνης απόφασης του Σώματος αποφασίστηκε η συνέχιση της κατάληψης, συντασσόμενοι με την απόφαση της εκτελεστικής επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ.
Ζητούμε την κατανόηση των δημοτών.

Το Δ.Σ. του ΣΥ.Δ.Η.Κ.Υ.