logo


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε εξαιρετικά καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Δημάρχου κου Διονύση Ζαμάνη και της Αντιδημάρχου κας Αναστασίας Στασινοπούλου, την Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017, με τους εκπροσώπους των αθλητικών σωματείων, που δραστηριοποιούνται στα όρια του Δήμου Διονύσου. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με σκοπό την συζήτηση για τα θέματα που αφορούν στην ανάπτυξη και στην προώθηση του Αθλητισμού στον Δήμο Διονύσου.

Ο Δήμαρχος κ. Δ. Ζαμάνης, ευχαρίστησε όλες και όλους τους παρευρισκομένους που ανταποκρίθηκαν στη συνάντηση και τόνισε τη σημαντική προσπάθεια που κάνει ο Δήμος για την ενίσχυση των αθλητικών υποδομών, καθώς και στα έργα βελτίωσης των αθλητικών εγκαταστάσεων. Όπως ανέφερε, μεταξύ άλλων αυτά είναι, η ολοκλήρωση των εργασιών και η παραλαβή του κλειστού γηπέδου Διονύσου, στο οποίο δρομολογείται και η κατασκευή ξύλινου παρκέ, η ολοκλήρωση της κατασκευής του νέου ξύλινου παρκέ στο κλειστό γήπεδο Αγίου Στεφάνου, η δρομολόγηση της αντικατάστασης των χλοοταπήτων στα ανοιχτά γήπεδα του Δήμου, η ανακατασκευή του προπονητηρίου στο ανοιχτό γήπεδο Αγίου Στεφάνου, καθώς και οι ενέργειες για την εξολοκλήρου επισκευή του γηπέδου στίβου στο σχολικό κτήριο του Ζάννειου, που θα φιλοξενήσει το Λύκειο Δροσιάς από τη νέα σχολική χρονιά.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στα ζητήματα, τα οποία αντιμετωπίζουν οι αθλητικοί σύλλογοι της περιοχής μας, ενώ οι εκπρόσωποι των συλλόγων, αφού παρουσίασαν τους τομείς της δραστηριότητάς τους, διατύπωσαν αιτήματα αλλά και προτάσεις ώστε να στηριχθεί το έργο τους και να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις και τον σημαντικό ρόλο τους. Οι περισσότεροι από τους εκπροσώπους των αθλητικών φορέων συμφώνησαν ότι τα σημαντικότερα ζητήματα που απασχολούν τους συλλόγους είναι η ανάγκη για αναβάθμιση και καλύτερη συντήρηση των αθλητικών εγκαταστάσεων και η οικονομική στήριξη των δράσεων των συλλόγων από τον Δήμο.

Η κ. Α. Στασινοπούλου ευχαρίστησε τον Δήμαρχο και τα σωματεία και ανέφερε την ανάγκη να υπάρχει συνεχής και έγκαιρη ενημέρωση του αρμόδιου τμήματος του Δήμου για τις δράσεις, για το πρόγραμμα των προπονήσεων και για τις παραχωρήσεις ανοικτών και κλειστών γηπέδων, αλλά κυρίως για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αθλητικοί φορείς της περιοχής, οι οποίοι είναι από τους πλέον αρμόδιους αφού καθημερινά διασφαλίζουν την άθληση εκατοντάδων παιδιών και νέων στην περιοχή του Δήμου Διονύσου. Σημείωσε ότι «καλό είναι όλοι να αποτελούμε μέρος των προβλημάτων αλλά ταυτοχρόνως και μέρος των λύσεων, τα οποία θα συζητάμε και θα συναποφασίζουμε». Υπογράμμισε, ακόμη, ότι είναι στα σχέδια του Δήμου να οργανώσει ένα Αθλητικό Πανόραμα, στη διάρκεια του οποίου όλοι οι αθλητικοί σύλλογοι θα παρουσιάσουν στους τους πολίτες τη δραστηριότητά τους για τη νέα σχολική χρονιά. Ανέφερε, επίσης, την επιβεβλημένη ανάγκη εκπαίδευσης και χρήσης των απινιδωτών στα ανοιχτά και κλειστά γήπεδα, από εκπροσώπους των σωματείων, κυρίως κατά την διάρκεια των αγώνων και δεσμεύτηκε ότι θα γίνει η προμήθεια και άλλων απινιδωτών, καθώς και η χρήση των 6 που υπάρχουν σήμερα, εκτός λειτουργίας, στα ανοικτά γήπεδα. Τέλος, τόνισε ότι τα τελευταία χρόνια στην περιοχή υπάρχει σημαντική άνθιση του αθλητισμού και η στήριξή του αποτελεί προτεραιότητα για τη Δημοτική Αρχή του Δήμου Διονύσου.

Στη συνάντηση πήραν μέρος: από τον Αθλητικό Σύλλογο «Ολυμπιακός Αγίου Στεφάνου» ο Πρόεδρος κ. Κοσμάς Λεπατατζής και ο Γ. Γραμματέας κ. Γιώργος Αγγελίδης, από τον Αθλητικό Σύλλογο «Το Οίον» η Πρόεδρος κ. Κατερίνα Μαϊχόσογλου και ο Γ. Γραμματέας κ. Σταμάτης Τσαβαλάς, από τον Αθλητικό Όμιλο Αγίου Στεφάνου «Βόλεϊ Γυναικών» ο Πρόεδρος κ. Μιχάλης Χριστοδούλου και η Γ. Γραμματέας κα Μαρία Πετροπούλου, από τον Αθλητικό Όμιλο Ποδοσφαίρου «Γιάννης Παθιακάκης» ο Γ. Γραμματέας κ. Γιώργος Παθιακάκης, από τον Αθλητικό Όμιλο Άνοιξης ο Πρόεδρος κ. Τάσος Αγγέλικας, από τον Αθλητικό Σύλλογο Δόξα Άνοιξης ο Πρόεδρος κ. Κώστας Παπασταθόπουλος, από το Σωματείο Καλαθοσφαίρισης Άνοιξης ABC ο Πρόεδρος κ. Πάνος Κοκκίνης, από τον Αθλητικό Όμιλο Διονύσου το μέλος του ΔΣ κ. Περικλής Μπακοδήμος, από τον Αθλητικό Σύλλογο Τάε Κβο Ντο Διονύσου η κ. Πόπη Καλλέργη, από τον Αθλητικό Σύλλογο «Νίκη Δροσιάς» ο Πρόεδρος κ. Γιάννης Μπέτσης, από τον Αθλητικό Όμιλο Κρυονερίου ο Πρόεδρος κ. Δημήτρης Σταθόπουλος, από το Αθλητικό Σωματείο Τέννις Κρυονερίου «Άσσος» η Πρόεδρος κ. Χριστιάνα Καραπιπέρη, από τον Αθλητικό Σύλλογο Ροδόπολης ο Πρόεδρος κ. Γιάννης Ξανθός, και από τον Σύλλογο Ολυμπιακών Αθλημάτων «Ερμής» ο Τεχνικός Σύμβουλος κ. Θωμάς Λιάπης. Στην συνάντηση παρευρέθηκε, επίσης, και έκανε παρεμβάσεις ο Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής κ. Αχιλλέας Δελαγραμμάτικας.