logo


Πριν από λίγη ώρα γνωστοποιήθηκε στους προσφυγόντες και κοινοποιήθηκε στο Δήμο Διονύσου η απόφαση της τριμελούς Επιτροπής του άρθρου 152, με την οποία ακυρώνεται η εκλογή του Προεδρείου στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Διονύσου, επιβεβαιώνοντας πλήρως τις πληροφορίες της Οδού Διονύσου στο σχετικό ρεπορτάζ της Παρασκευής 9 Ιουνίου.

Ειδικότερα, η Επιτροπή αποφάσισε πως “η διαδικασία και ο τρόπος εκλογής του προεδρείου του Δημοτικού συμβουλίου περιγράφεται λεπτομερώς, χωρίς να καταλείπονται αμφιβολίες” στη διάταξη του άρθρου 64 του καλλικρατικού νόμου 3852/2010. Αυτή η διάταξη- δέχτηκε η Επιτροπή του αρ. 152- καταστρατηγήθηκε τόσο από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση όσο και από εγκύκλιο του ΥΠΕΣ, με αποτέλεσμα ο λόγος για την προσφυγή παρατάξεων και ανεξάρτητων δημοτικών συμβούλων να είναι “νόμιμος, αληθής και βάσιμος”.

Οι ίδιες πληροφορίες περί αποδοχής της προσφυγής είχαν, προφανώς, φθάσει και στα αυτιά της Δημοτικής Αρχής, μια που στέλεχός της σήμερα Δευτέρα, στο περιθώριο της συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής, επιβεβαίωνε την πιθανή ματαίωση της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, που είναι προγραμματισμένη για την Πέμπτη 15 Ιουνίου. Άμεση συνεπώς θα είναι, κατά τα φαινόμενα, η νέα πρόσκληση για επανάληψη των Δημαιρεσιών την προσεχή Κυριακή 18 Ιουνίου. Εντούτοις άγνωστο παραμένει αν η απόφαση της Επιτροπής του αρ. 152, που ακυρώνει την εκλογή Προεδρείου Δ.Σ., συμπαρασύρει και την εκλογή μελών στις δυο Επιτροπές του Δήμου, την Οικονομική και την Ποιότητας Ζωής- ή τι θα πράξει σχετικά η Διοίκηση του Δήμου. Υπάρχει επιπλέον και το εξής ενδεχόμενο, σύμφωνα με πληροφορίες που φθάνουν στην Οδό Διονύσου: Η Δημοτική Αρχή να επιδιώξει να ακυρώσει την απόφαση της τριμελούς Επιτροπής, επειδή απόντος του ενός μέλους της, η απόφαση αυτή ελήφθη με τη διπλή ψήφο της Προέδρου -και δικαστικού- Π. Παρασκευοπούλου.