logo


Θέμα ωρών είναι πλέον η γνωστοποίηση της απόφασης της Επιτροπής του άρθρου 152, στην οποία- όπως είναι γνωστό- έχουν προσφύγει παρατάξεις της μειοψηφίας και ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι, ζητώντας την αποκατάσταση της νομιμότητας, μετά από τη “θεσμική εκτροπή” με τις αρχαιρεσίες του περασμένου Μαρτίου- όταν η Αποκεντρωμένη Διοίκηση επικύρωσε την εκλογή Προεδρείου μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο. Και όταν η Διοίκηση του Δήμου σε Δελτίο Τύπου απέδιδε σειρά χαρακτηρισμών σε όσους αμφισβητούσαν την ορθότητα των ενεργειών της: Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της Οδού Διονύσου, με την απόφασή της η Επιτροπή δέχεται την προσφυγή, με αποτέλεσμα την ακύρωση των αρχαιρεσιών του Μαρτίου για το Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου- όπως ορίζει στο άρθρο 64 ο καλλικρατικός νόμος 3852/2010- καθώς και για τις δυο Επιτροπές του Δήμου, Οικονομική και Ποιότητας Ζωής όπου σήμερα συμμετέχουν, και μάλιστα όχι κατόπιν εκλογής αλλά με βάση τον αριθμό ψήφων, μέλη μόνο από τη Διοίκηση και τη μείζονα μειοψηφία.

Υπό το φως των παραπάνω εξελίξεων θα πραγματοποιηθεί η επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την προσεχή Πέμπτη 15 Ιουνίου στις 6.30 το βράδυ με 14 θέματα στην Ημερήσια Διάταξη:

ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
ΘΕΜΑ 1ο: Δωρεάν παραχώρηση τάφου στο Κοιμητήριο Δ.Κ Διονύσου.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
ΘΕΜΑ 2ο: Έγκριση απόφασης ΔΣ του ν.π.δ.δ. Δημοτικός Οίκος Ευγηρίας «Θ. & Δ. Κυριακίδου» περί έγκρισης προϋπολογισμού ο.ε. 2017.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
ΘΕΜΑ 3ο: Έγκριση (αναγκαιότητας) προμήθειας Ειδών καθαριότητας και ευπρεπισμού για τις ανάγκες του Δήμου Διονύσου και των Ν.Π.Δ.Δ αυτού 2017-2018.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΣΟΔΩΝ & ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ
ΘΕΜΑ 4ο: Εξουσιοδότηση στον ειδικό ταμία για την μεταφορά των χρηματικών διαθεσίμων του καταργηθέντος νομικού προσώπου «Ο ΘΕΣΠΙΣ» και κλείσιμο των τραπεζικών του λογαριασμών

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
ΘΕΜΑ 5ο: α. Έγκριση 2ου Α.Π.Ε. του έργου «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΔΙΑΚΛΑΔΩΣΕΩΝ
ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΥΔΑΤΩΝ Δ.Κ. ΔΡΟΣΙΑΣ β.Έγκριση παράτασης της προθεσμίας εκτέλεσης του έργου.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
ΘΕΜΑ 6ο: Έγκριση Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Δήμου Διονύσου και Δήμου Κηφισιάς για το Πιλοτικό Κέντρο Διαλογής Ταξινόμησης (ΚΔΤ) αποβλήτων Ηλεκτρικού και Ηλεκτρονικού Εξοπλισμού (ΑΗΗΕ) Δήμων Διονύσου- Κηφισιάς, στο πλαίσιο υλοποίησης του Ευρωπαϊκού έργου LIFE: “Ανάπτυξη και επίδειξη μοντέλων πρόληψης και επαναχρησιμοποίησης Αποβλήτων Ηλεκτρικού και Ηλεκτρονικού Εξοπλισμού (ΑΗΗΕ)” – “LIFE RE-WEEE” (Κωδικός έργου: LIFE 14 ENV/GR/000858)».

ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝ. ΠΡΟΝΟΙΑΣ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΘΕΜΑ 7ο: Έγκριση αναγκαιότητας για την Προμήθεια και τοποθέτηση ξύλινου δαπέδου στο κλειστό γυμναστήριο της Δ.Κ. Διονύσου.
ΘΕΜΑ 8ο: Έγκριση αναγκαιότητας προμήθειας για την επισκευή και συντήρηση Πολιτιστικού Πνευματικού Κέντρου Δ.Κ. Αγ. Στεφάνου.
ΘΕΜΑ 9ο: Έγκριση αναγκαιότητας, δαπάνης και ψήφιση (διάθεση) πίστωσης 1.500,00 € σε βάρος του ΚΑ 15.6471.0003, για τη συνδιοργάνωση της εκδήλωσης με το Κέντρο Λαϊκού Πολιτισμού “Χορεύρεσις”.
ΘΕΜΑ 10ο: ΕΓΚΡΙΣΗ ΛΗΞΗΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΕΩΝ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ ΚΑΙ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΚΑΙ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΔΕ ΔΡΟΣΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ.
ΘΕΜΑ 11ο: Έγκριση αναγκαιότητας, δαπάνης και ψήφιση (διάθεση) πίστωσης 2.480,00€, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ, σε βάρος του ΚΑ 15.6471.0003, για την φύλαξη των χώρων εκδηλώσεων (Διόνυσος, Αγ. Στέφανος) κατά την διάρκεια του φεστιβάλ «Διονύσια 2017» Δήμου Διονύσου..
ΘΕΜΑ 12ο: Έγκριση αναγκαιότητας, δαπάνης και ψήφιση (διάθεση) πίστωσης 4.900,00€, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ, σε βάρος του ΚΑ 15.6471.0003, για την ενοικίαση πλαστικών καθισμάτων για τις εκδηλώσεις του Δήμου Διονύσου για το έτος 2017.
ΘΕΜΑ 13ο: Έγκριση αναγκαιότητας, δαπάνης και ψήφιση (διάθεση) πίστωσης 8.000,00€, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ, σε βάρος του ΚΑ 15.6236.0002, ετήσιας δαπάνης μίσθωσης και τοποθέτησης χημικών τουαλετών στους χώρους πολιτιστικών, αθλητικών εκδηλώσεων & αθλητικών εγκαταστάσεων, του Δήμου Διονύσου.
ΘΕΜΑ 14ο: Έγκριση αναγκαιότητας, δαπάνης και ψήφιση (διάθεση) πίστωσης 16.175,40 € σε βάρος του ΚΑ 15.6471.0003, για τις Πολιτιστικές Εκδηλώσεις “ΔΙΟΝΥΣΙΑ 2017”.