logo


Την προσεχή ∆ευτέρα 12 Ιουνίου στις 10 το πρωί θα συνεδριάσει η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου με 11 θέματα στην Ημερήσια Διάταξη. Πρώτο πρώτο αυτό που αφορά στη μίσθωση του Ζάννειου Ιδρύματος Εκάλης για τη στέγαση του Λυκείου Δροσιάς. Σύμφωνα με την εισήγηση της αρμόδιας Αντιδημάρχου Οικονομικών Α. Ακριτίδου, η δημοπρασία κατακυρώθηκε στο Ζάννειο που προσέφερε ενοίκιο 8520 ευρώ ανά μήνα για συνολικό εμβαδόν κτηρίων Α’ ορόφου 785,43 τ.μ. και Β’ ορόφου 477,18 τ.μ., με αύλειο χώρο 1.000 τ.μ. Η διάρκεια της μίσθωσης ορίζεται σε έξι χρόνια από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης και σε όλες τις περιπτώσεις μέχρι το τέλος της τρέχουσας σχολικής χρονιάς.

Επιπλέον, την Τρίτη 11 Ιουλίου θα διεξαχθεί ο ανοιχτός δημόσιος διαγωνισμός για την κατασκευή εξωτερικών διακλαδώσεων δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων υδάτων στη Δροσιά. Το έργο βασίζεται σε μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίας, είναι ενταγμένο στο Τεχνικό Πρόγραμμα και τον Προϋπολογισμό του Δήμου Διονύσου για το 2017, ενώ είναι προϋπολογιζόμενης δαπάνης 500.000,00 ευρώ από ίδιους πόρους του Δήμου. Αφορά δε σε όλες τις εργασίες που θα απαιτηθούν προκειμένου να γίνει η σύνδεση της εσωτερικής εγκατάστασης ακαθάρτων υδάτων του ακινήτου με το δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων υδάτων της πόλης. Το τμήμα του αγωγού που κατασκευάζεται εξωτερικά του ακινήτου, κατά πλάτος του δρόμου από την ρυμοτομική γραμμή μέχρι την θέση του αγωγού αποχέτευσης ακαθάρτων υδάτων, λέγεται εξωτερική διακλάδωση. Η θέση της κάθε σύνδεσης προσδιορίζεται μετά από αντίστοιχη αίτηση των ιδιοκτητών στο Δήμο. Σύμφωνα με την ίδια μελέτη, το έργο αφορά στην κατασκευή συνδέσεων στο κατασκευασμένο δίκτυο ακαθάρτων της Δ.Κ. Δροσιάς, ενώ θα υπάρχει δυνατότητα κατασκευής συνδέσεων και στα υπόλοιπα λειτουργικά δίκτυα ακαθάρτων του Δήμου μας. Υπενθυμίζεται πως σχετική απόφαση είχε ληφθεί από την Οικονομική Επιτροπή σε πρόσφατη (12/4) συνεδρίασή της.

Τέλος, στα 74.400 ευρώ ανέρχεται το προϋπολογιζόμενο ποσόν για την περίθαλψη και φιλοξενία των αδέσποτων ζώων, εργασία για την οποία θα διεξαχθεί συνοπτικός διαγωνισμός. Στη σχετική μελέτη διευκρινίζεται πως στην παραπάνω εργασία περιλαμβάνονται κτηνιατρικές υπηρεσίες, αλλά και διάθεση χώρων για την προσωρινή φιλοξενία, καθαριότητα και καθημερινή σίτιση ιδιαίτερων κατηγοριών ζώων, όπως ηλικίας μικρότερης των 5 μηνών, επιθετικών, με προβληματική συμπεριφορά κ.λπ.

Η πλήρης Ημερήσια Διάταξη έχει ως εξής:

∆/ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ/ΤΜ. ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ
ΘΕΜΑ 1ο: Έγκριση Πρακτικών για την μίσθωση ακινήτου για την στέγαση του Λυκείου ∆ροσιάς και λήψη σχετικής απόφασης.
ΘΕΜΑ 2ο: Έγκριση πρακτικών Νο1 της επιτροπής ∆ιαγωνισμού για την Παροχή Υπηρεσιών Ηχητική και φωτιστική κάλυψη εκδηλώσεων ∆ήμου ∆ιονύσου και λήψη σχετικής απόφασης .

∆/ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ/ΤΜ. ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟΥ
ΘΕΜΑ 3ο: ΠΡΟΕΛΕΓΧΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ KAI ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ∆ΗΜΟΥ ∆ΙΟΝΥΣΟΥ Ο.Ε. 2015.
ΘΕΜΑ 4ο: Απαλλαγή υπολόγου χρηματικού εντάλματος προπληρωμής της Χανιώτη Παναγιώτας (5.508.00) € και έγκριση απόδοσης Λογαριασμού.
ΘΕΜΑ 5ο: Απαλλαγή υπολόγου χρηματικού εντάλματος προπληρωμής του ΑΓΓΕΛΙ∆Η ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ και έγκριση απόδοσης λογαριασμού.

∆/ΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
ΘΕΜΑ 6ο: Έγκριση Μελέτης, Όρων ∆ιακήρυξης, ∆απάνης και ∆ιάθεσης Πίστωσης για την Προμήθεια Υπηρεσιών Καθαριότητας – Περιβάλλοντος (Πλύσιμο Κάδων Αποκομιδής – Υπόγειων Κάδων).
ΘΕΜΑ 7ο: Έγκριση ∆απάνης και ∆ιάθεσης Πίστωσης για την Παροχή Υπηρεσιών Επισκευής Οχημάτων του ∆ήμου.

ΤΜ. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ, ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ, ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ & ∆ΙΑΦΑΝΕΙΑΣ
ΘΕΜΑ 8ο: Έγκριση α) της δαπάνης και της διάθεσης πίστωσης για «Προμήθεια υλικού και λογισμικού διαχείρισης στόλου οχημάτων, λογισμικού παρακολούθησης συντήρησης και υλικού και λογισμικού έκδοσης δελτίων κίνησης», β) της μελέτης και γ) των όρων διακήρυξης του διαγωνισμού.

∆/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
ΘΕΜΑ 9ο: Κατάρτιση των όρων της δημοπρασίας, έγκριση των τευχών δημοπράτησης και συγκρότηση επιτροπής διαγωνισμού του έργου με τίτλο: «Κατασκευή εξωτερικών διακλαδώσεων δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων υδάτων ∆.Κ. ∆ροσιάς έτους 2017».

ΤΜΗΜΑ ΤΟΠΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ Α∆ΕΙΟ∆ΟΤΗΣΕΩΝ
ΘΕΜΑ 10ο: Έγκριση της δαπάνης και διάθεση πίστωσης, έγκριση της μελέτης και των όρων της διακήρυξης για την Περίθαλψη και φιλοξενία αδέσποτων ζώων ∆ήμου ∆ιονύσου και ορισμός επιτροπής για την διεξαγωγή του συνοπτικού διαγωνισμού.
ΘΕΜΑ 11ο: Έγκριση α)της δαπάνης και διάθεση πίστωσης για τον «Μικροβιολογικό & Χημικό Έλεγχο Νερού» και β) την υπ’ αριθ. 4/2017 μελέτη.