logo


Ανοικτό αφήνει ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σ. Φάμελλος το ενδεχόμενο παράτασης για την επίλυση  προβλημάτων σχετικά με την κατάρτιση των δασικών χαρτών, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο 104,9 fm». Διευκρίνισε ωστόσο ότι  σε καμία περίπτωση δεν συζητά την αναστολή ή τη μη  εφαρμογή  τους.

Ο κ. Φάμελλος σημείωσε σχετικά με την κατάρτιση των δασικών χαρτών ότι  «είναι σε επίπεδο πληρότητας όσον αφορά τα θεσμικά εργαλεία, αλλά υπάρχει μία δυσκολία στην ανταπόκριση του ελληνικού συστήματος και της κοινωνίας γενικότερα και της Αυτοδιοίκησης».

«Έχουμε δώσει χρόνο στους δήμους και μέσα στην εβδομάδα θα ανακοινώσουμε και ποιοι δήμοι δεν είναι συνεπείς για να γνωρίζουν και οι πολίτες […] Θα λάβουμε όλα τα μέτρα και στο επίπεδο της Αυτοδιοίκησης και στο επίπεδο του αγροτικού κόσμου, για να εφαρμοστούν οι δασικοί χάρτες. Αυτό θα το κάνουμε κρατώντας τις προθεσμίες που θέλουν στο τέλος Σεπτεμβρίου να έχουμε την προσωρινή κύρωση και στις αρχές του νέου έτους την οριστική κύρωση για το 35% των χαρτών, που έχουν ήδη αναρτηθεί, ενώ ήδη με το κτηματολόγιο ετοιμάζουμε τη νέα προκήρυξη και τις νέες αναρτήσεις», ανέφερε.

Σε ό,τι αφορά στο αίτημα φορέων να δοθεί παράταση για τις ενστάσεις στους δασικούς χάρτες ο αναπληρωτής υπουργός διευκρίνισε: «Παράταση μόνο για την παράταση δε θα δοθεί. Παράταση με νέα εργαλεία και με επίλυση προβλημάτων μπορούμε να συζητήσουμε. Πολλοί ζητούν παράταση έχοντας στον νου τους αναστολή. Η αναστολή, η μη εφαρμογή των δασικών χαρτών, δεν είναι κάτι που θα επιλέξουμε».

πηγή: localit.gr