logo


Με τη συμμετοχή τριών μόνο απο τους 5 τοπικούς συμβούλους, καθώς και των εκπροσώπων ενός από τους 6 συνολικά Συλλόγους της περιοχής, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 31 Μαΐου η συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου της Σταμάτας, με κύριο θέμα την ανταλλαγή απόψεων και την κατάθεση προτάσεων για την πυροπροστασία φέτος το καλοκαίρι. Ειδικότερα, στη συνεδρίαση προσήλθαν οι Β. Πέππας Πρόεδρος, Λ. Μαραθιά από τη Διοίκηση και Γ. Χρήστου από τη Νέα Πνοή για το Διόνυσο, ενώ απουσίαζαν οι Γ. Πέππας επίσης από τη Διοίκηση και Γ. Κόκκαλης από την Ενωτική Πρωτοβουλία. Παρόντες, τέλος, η Πρόεδρος και μέλη του Μορφωτικού και Περιβαλλοντικού Συλλόγου Ευξείνου Πόντου, ενώ τη συνεδρίαση παρακολούθησε και ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Στ. Κριεμάδης.

Στη διάρκεια της συζήτησης εντοπίστηκαν μια σειρά προβλημάτων, που ξεκινούν από την αδιαφορία πολλών ιδιοκτητών να καθαρίσουν τα αδόμητα οικόπεδά τους και τη μικρή ανταπόκριση του κόσμου για εθελοντική συμμετοχή στην πυροπροστασία μέχρι την ημιτελή δουλειά στην αποψίλωση των Κοινόχρηστων Χώρων πέρυσι τέτοια εποχή, αλλά και τη διάνοιξη δασικών δρόμων.

Μετά από πρόταση της κ. Μαραθιά, οι προτάσεις καταγράφηκαν και θα αποσταλούν στις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου για τη λήψη των απαραίτητων ενεργειών. Άλλως, υπογράμμιζε η τοπική σύμβουλος, “τους καθιστούμε υπεύθυνους για ό, τι συμβεί”.

Οι ενέργειες στις οποίες η Δημοτική Κοινότητα δεσμεύθηκε να προβεί, και να ενημερώσει γι’ αυτές τις Αντιδημαρχίες Πολιτικής Προστασίας και Περιβάλλοντος, είναι οι παρακάτω:

*Να αναζητηθούν όσοι ιδιοκτήτες κατέχουν αδόμητα οικόπεδα και να ενημερωθούν για την υποχρέωση να καθαρίσουν την ιδιοκτησία τους. Για όσα ακίνητα δεν σταθεί δυνατό να βρεθεί ο ιδιοκτήτης τους, να ενημερωθεί ο Δήμος, να καθαρίσει τα οικόπεδα και να επιβληθούν τα προβλεπόμενα πρόστιμα. Ήδη η Δημοτική Κοινότητα έχει αποστείλει επιστολές για τον καθαρισμό 200 ακινήτων, ενώ έχει ξεκινήσει μέσα από τα social media την αναζήτηση των άγνωστων ιδιοκτητών με το παρακάτω μήνυμα:

Καθαρίζουμε τα οικόπεδά μας!!
Προστατεύουμε το περιβάλλον από τις πυρκαγιές!
Είναι αδύνατον να γνωρίζουμε τους ιδιοκτήτες όλων των οικοπέδων. Παρακαλούνται οι κάτοικοι της περιοχής της Σταμάτας, αν έχει πέσει στην προσοχή τους ακαθάριστο οικόπεδο και γνωρίζουν τους ιδιοκτήτες αυτού, να επικοινωνήσουν στα κάτωθι τηλέφωνα της κοινότητάς μας:


210 6218051
210 –  6219767
210 –  6218122 – 
FAX 210 6218111


Ευχαριστούμε για την προσοχή σας.

*Πρόταση για τον καθορισμό αντιπυρικών ζωνών περιμετρικά της περιοχής
*Προσπάθεια πρσέλκυσης εθελοντών για περιπολίες
*Να εξεταστεί η δυνατότητα τοποθέτησης καμερών ανίχνευσης φωτιάς
*Αποψίλωση χόρτων στους Κοινόχρηστους Χώρους περιμετρικά της Σταμάτας και συνεχής έλεγχος της δουλειάς του εργολάβου.