logo


Παρατηρητήριο Δομημένου Περιβάλλοντος σε κάθε Περιφέρεια προβλέπει το σχέδιο νόμου για τον έλεγχο και την προστασία του δομημένου περιβάλλοντος, το οποίο παρουσίασε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γ. Σταθάκης χθες 2 Ιουνίου στους Περιφερειάρχες.

Στη συνάντηση ήταν, ο Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κ. Αγοραστός, οι Περιφερειάρχες Δυτικής Ελλάδας Απ. Κατσιφάρας, Πελοποννήσου Π. Τατούλης, Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Χρ. Μέτιος και ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Π. Φιλίππου εκπροσωπώντας την Περιφερειάρχη Αττικής Ρ. Δούρου.

Ο Υπουργός παρουσίασε τις μεταρρυθμίσεις που προβλέπει το νομοσχέδιο για τον έλεγχο και την προστασία του δομημένου περιβάλλοντος, τις νέες αρμοδιότητες και τους πόρους που αυτό μεταβιβάζει από την κεντρική Διοίκηση στις αιρετές Περιφερειακές Αρχές. Ειδική αναφορά έκανε στη διάταξη για τη σύσταση Διεύθυνσης Παρατηρητηρίου Δομημένου Περιβάλλοντος στην έδρα κάθε Περιφέρειας και τη διάρθρωσή του σε επίπεδο τμήματος στην έδρα κάθε Περιφερειακής Ενότητας.

Οι Περιφερειάρχες ιεράρχησαν ως απαραίτητη προϋπόθεση για την αποτελεσματική λειτουργία και επιτυχία του Παρατηρητηρίου την έγκαιρη στελέχωσή του με το απαραίτητο προσωπικό και την επαρκή χρηματοδότησή του και κατέθεσαν προτάσεις και παρατηρήσεις, τις οποίες το Υπουργείο προτίθεται να αξιοποιήσει στην τελική διαμόρφωση του νομοσχεδίου, το οποίο θα τεθεί σε διαβούλευση πριν προωθηθεί στη Βουλή.

πηγή: myota.gr