logo


Μέσα στις επόμενες ημέρες, ίσως και σε ειδική συνεδρίαση, αναμένεται να έρθουν προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο οι δασικοί χάρτες του Δήμου Διονύσου, μια που παραδόθηκε στις Υπηρεσίες η σχετική μελέτη του Ν. Χλύκα, όπως δήλωσε στην Οδό Διονύσου ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Δ. Ράικος. Παράλληλα, και σε ερώτηση του Γ. Ζυγούνα από τη Δημοκρατική Ανατροπή Διονύσου, ο Δήμαρχος Δ. Ζαμάνης στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (25/5) ανακοίνωσε πως ο Δήμος- μετά και την πολιτική απόφαση που ελήφθη τον περασμένο Δεκέμβριο – έχει ήδη στείλει στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα του αρμόδιου Υπουργείου τους χάρτες, με όλα τα περιγράμματα σε χρώμα πορτοκαλί, δηλαδή πλήρως τακτοποιημένα από πολεοδομική άποψη.

Εντούτοις στη μελέτη του ο κ. Χλύκας, όπως φαίνεται και στη φωτογραφία, ακολουθώντας τα προβλεπόμενα στη νομοθεσία (διοικητικές πράξεις, αποφάσεις Δασαρχείου κ.λπ.) και ενσωματώνοντας τις παρατηρήσεις του Δήμου, εμφανίζει περιοχές και με πορτοκαλί περίγραμμα (σ.σ. ξεκάθαρες πολεοδομικά), και με κίτρινο (σ.σ. με πολεοδομικές εκκρεμότητες), αλλά και με ιώδες περίγραμμα (οικιστικές πυκνώσεις). Και αυτό παρά το γεγονός πως η Οικονομική Επιτροπή- όπως είχε τονίσει το Δεκέμβριο του 2016 ο κ. Ζαμάνης- είχε εγκρίνει πρόσθετο απαράβατο όρο στη σύμβαση με το μελετητή, σύμφωνα με τον οποίο η δουλειά του πρέπει να ευθυγραμμισθεί με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Σύμφωνα με τον κ. Ράικο, συναρμόδιες είναι οι δυο Αντιδημαρχίες Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολεοδομίας- με την πρώτη για τα ιώδη και τη δεύτερη για τα πορτοκαλί και τα κίτρινα.

Ο ίδιος δηλώνει στην Οδό Διονύσου πως εφόσον το Κτηματολόγιο δεν δεχθεί τους χάρτες που έχει αποστείλει ο Δήμος- κάτι που θεωρείται πιθανόν- τότε η Δημοτική Αρχή είναι έτοιμη να προβεί σε ενστάσεις, ιδιαιτέρως για τις οικιστικές πυκνώσεις.

Ήδη, πάντως, εκφράζονται ανησυχίες από πολίτες που έχουν ενημερωθεί για τα περιγράμματα όπως εμφανίζονται στη μελέτη Χλύκα, στην οποία- όπως υποστηρίζουν- υπάρχουν πολλά κενά και λάθη.